Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 13:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -rozliczenie listopada str.65

MagdaMagda pisze: A w styczniu minie 12 miesięcy odkąd jest u nas... Będzie się działo! :)

Liczę na fotorelację z imprezy :lol: :piwa:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro gru 01, 2010 13:31 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -rozliczenie listopada str.65

jerzykowka pisze:Alessandro Droga, zabieg ablacji ciała rzęstkowego to nie wypatroszenie oczodołu. Stosowany jest przy oku z bardzo dużym ciśnieniem (takim wielkim, wypukłym) i ma na celu zatrzymanie wytwarzania przez oko płynów (jakichś, niestety dokładnie nie pamiętam) :oops: , a tym samym obniżenie ciśnienia w gałce ocznej (rezultatem ma być jej powrót do naturalnych rozmiarów). Polega na wkłuciu się igłą w oko pod specjalnym kątem i wprowadzeniu między innymi gentamycyny właśnie (odbywa się w narkozie, ale nie tak silnej jak wymagana do usunięcia gałki).
U kotów w takiej sytuacji trzeba oko właśnie usunąć (oczywiście jeśli leczenie specjalistycznymi kroplami nie przyniesie efektów).

bardzo dziekuję ,Asiu, zacytuję , bo moze ktos jeszcze "blondynka" :roll: :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro gru 01, 2010 14:01 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -rozliczenie listopada str.65

Bazyliszkowa pisze:
MagdaMagda pisze: A w styczniu minie 12 miesięcy odkąd jest u nas... Będzie się działo! :)

Naturalnie. Godriczek dość chętnie pozuje.

MagdaMagda

Od: Wto wrz 30, 2008 20:37

Post » Śro gru 01, 2010 15:09 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -rozliczenie listopada str.65

Catnaperka pisze:
Molli pisze:W schronisku w Przyborówku k.Poznania na nowy dom czeka ślepy kocurek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ma ok. 6 lat. Został odrobaczony, wykastrowany i zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. Bardzo spokojny i grzeczny kotek. Jest niewidomy a takim zwierzątkom najtrudniej w schronisku. Potrzebuje spokojnego, wyrozumiałego domu, dużo ciepła. Załatwia się do kuwety.

Kontakt:
665-491-937
schroniskouwandy@wp.pl

Może go jakoś wyciągnąć do osobnego wątku??? Przecież on się tam na pewno strasznie boi :(((

Zacytuję się :oops: 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro gru 01, 2010 16:37 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -rozliczenie listopada str.65

Bazyliszkowa pisze:

Ja też! :D
No i Godriś się 'dopsił', no no!

Tak się cieszę, że jest w takim cudownym domu.

A ten burasek ze schronu cudny... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro gru 01, 2010 16:46 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

Alessandro .... cieszę się także :kotek: a wasze zgrane akcje są zachętą do działania - niebawem podrzucę zdjęcie swojego "piratka" i jego baraszkowanie :ryk: Również czekam na więcej info o nowym bohaterze i zaczniermy szukać ciepłego i kochanego domku ...
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Śro gru 01, 2010 17:05 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

I następny, trzeci już ślepaczkowy bazarek. Tym razem dla tych, którzy nie lubią zimy i tęsknią do lata :wink: viewtopic.php?f=20&t=120898

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro gru 01, 2010 19:09 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

Właśnie wróciłam od weta i mam niepocieszające wieści - u Mimi z oczodołu nadal jest wyciek ale "czysty i świeży". Mam pytanie-po jakim czasie nastąpiło u Was całkowite zamknięcie oczodołu, chodzi mi o tę część przez którą po zabiegu był wyciągany opatrunek?
Teraz ładuję jej Solcoseryl żeby wspomóc proces gojenia.

chemica

Od: Czw lis 29, 2007 8:32

Post » Śro gru 01, 2010 19:50 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie kotem.
Napisałam wszystko co wiem o nim, więcej będę wiedziała w weekend (m.in. stosunek do psów i kotów)

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Śro gru 01, 2010 21:41 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

ok, to czekamy i będziemy działać :ok: 8) :D
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw gru 02, 2010 14:53 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

chemica pisze:Właśnie wróciłam od weta i mam niepocieszające wieści - u Mimi z oczodołu nadal jest wyciek ale "czysty i świeży". Mam pytanie-po jakim czasie nastąpiło u Was całkowite zamknięcie oczodołu, chodzi mi o tę część przez którą po zabiegu był wyciągany opatrunek?
Teraz ładuję jej Solcoseryl żeby wspomóc proces gojenia.

z tego, co pamietam opatrunek Milo miał wyciągany po kawałku codziennie chyba około 5 dni,nijak jednak nie pamietam co miał podawane po każdym wyciągnięciu jeszcze do oczka -z pewnością antybiotyk :oops: wyciek utrzymywał sie o wiele dłużej, kurcze, nie pamietam, chyba jednak nie pomogłam Ci :( :oops:
w każdym razie oczko super sie zagoiło i nie zapadło się
po roku wygladało to tak
Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 02, 2010 21:38 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

Mój Pucuś miał usuwane oczka i rozpuszczalne szwy (nie wiem czy o to dokładnie Ci chodzi). Wyciek trwał ok kilku dni (do tygodnia myślę), potem tylko ja nadwyrężył się strupek.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw gru 02, 2010 23:26 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

zaznaczę sobie :kotek:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt gru 03, 2010 8:38 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ślepaczek w schronie, pokochaj go str. 66

pozdrawiam z samego ranka .... i goręce pozdrowionka dla ślepinki z Poznania, słuchajcie? a czy on ma imię , bo nie wylapałam. Jeżeli nie to nadajmy mu jakieś przynajmniej tymczasowe.... np. HAPPY :1luvu: to tak na początek i wbrew losowi :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

[poprzednia][następna]