MagdaMagda pisze: A w styczniu minie 12 miesięcy odkąd jest u nas... Będzie się działo!![]()
Liczę na fotorelację z imprezy

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MagdaMagda pisze: A w styczniu minie 12 miesięcy odkąd jest u nas... Będzie się działo!![]()
jerzykowka pisze:Alessandro Droga, zabieg ablacji ciała rzęstkowego to nie wypatroszenie oczodołu. Stosowany jest przy oku z bardzo dużym ciśnieniem (takim wielkim, wypukłym) i ma na celu zatrzymanie wytwarzania przez oko płynów (jakichś, niestety dokładnie nie pamiętam), a tym samym obniżenie ciśnienia w gałce ocznej (rezultatem ma być jej powrót do naturalnych rozmiarów). Polega na wkłuciu się igłą w oko pod specjalnym kątem i wprowadzeniu między innymi gentamycyny właśnie (odbywa się w narkozie, ale nie tak silnej jak wymagana do usunięcia gałki).
U kotów w takiej sytuacji trzeba oko właśnie usunąć (oczywiście jeśli leczenie specjalistycznymi kroplami nie przyniesie efektów).
Bazyliszkowa pisze:MagdaMagda pisze: A w styczniu minie 12 miesięcy odkąd jest u nas... Będzie się działo!![]()
Liczę na fotorelację z imprezy![]()
Catnaperka pisze:Molli pisze:W schronisku w Przyborówku k.Poznania na nowy dom czeka ślepy kocurek.
Ma ok. 6 lat. Został odrobaczony, wykastrowany i zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. Bardzo spokojny i grzeczny kotek. Jest niewidomy a takim zwierzątkom najtrudniej w schronisku. Potrzebuje spokojnego, wyrozumiałego domu, dużo ciepła. Załatwia się do kuwety.
Kontakt:
665-491-937
schroniskouwandy@wp.pl
Może go jakoś wyciągnąć do osobnego wątku??? Przecież on się tam na pewno strasznie boi((
Bazyliszkowa pisze:MagdaMagda pisze: A w styczniu minie 12 miesięcy odkąd jest u nas... Będzie się działo!![]()
Liczę na fotorelację z imprezy![]()
chemica pisze:Właśnie wróciłam od weta i mam niepocieszające wieści - u Mimi z oczodołu nadal jest wyciek ale "czysty i świeży". Mam pytanie-po jakim czasie nastąpiło u Was całkowite zamknięcie oczodołu, chodzi mi o tę część przez którą po zabiegu był wyciągany opatrunek?
Teraz ładuję jej Solcoseryl żeby wspomóc proces gojenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: MB&Ofelia i 123 gości