Kasa K.II-213 szt.-WAŻNE INFO s75, POTRZEBNE WSPARCIE :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 12, 2011 20:04 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

delfinka pisze:No to wystarczyłaby średnia wystawówka. Porządzę się i pożyczę (nie jest moja, ale Kasy zrobię prawie wszystko :1luvu: )

Do odbioru Al. Niepodległości przy Politechnice w każdym momencie doby

:1luvu: :dance:
Muszę teraz jedynie ogarnąć transport... :roll:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto kwi 12, 2011 20:16 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

na wszelki wypadek pw z tel
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto kwi 12, 2011 20:32 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Istna szara strefa! 8O Kasa nielegalna, zbiórka nielegalna i do tego jeszcze odpłatne pożyczki bez odprowadzenia podatku 8O :wink: Jak nic pójdę siedzieć!!! 8O

Delfinka a to pw o legalności zbiórki do mnie też posłałaś? To w końcu legalne czy nie?

Kłaniam się nisko Feryenne, Ryb-ka, Malk, Kaja555, Skwareek, RudyiSrebrnyKot oraz duetowi bazarkowemu MonikaWarszawa i Bianco nero :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo dziękuję za wsparcie! :1luvu:

Posłałam na 2 zaległe kotki i zostało coś na plus :ok: :ok:

Idę teraz prosić na Banerkowo o banerek.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto kwi 12, 2011 21:03 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

alareipan pisze:Istna szara strefa! 8O Kasa nielegalna, zbiórka nielegalna i do tego jeszcze odpłatne pożyczki bez odprowadzenia podatku 8O :wink: Jak nic pójdę siedzieć!!! 8O

Aniu, przecież Ty nie prosisz o pieniądze, nie żebrzesz itd. Odwołujemy się tylko do poczucia przyzwoitości osób korzystających.
A podatek od tych milionowych lokat robionych pieniędzmi Kasy jest zapłacony - bank przecież ściąga na bieżąco :mrgreen:
Jak pójdziesz siedzieć, obiecuję paczki przesyłać :ok:

W sumie to ciekawa sytuacja. Tu nie ma formalnej organizacji, a pieniążki są zbierane na zwierzaki. Wyłącznie na zwierzaki.
A przecież na rynku istnieją fundacje, które korzystając z tego, że mają papiery, a więc prawo zbierać pieniądze, jednak zwierzęta są tylko przykrywką. Znam z autopsji :!: :!: :!:

alareipan pisze:Delfinka a to pw o legalności zbiórki do mnie też posłałaś? To w końcu legalne czy nie?

zaraz wyślę kopię
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto kwi 12, 2011 21:09 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

delfinko czy mogłabyś jakąś polecić ? Bo ja naprawdę jak czytam tu i tam to się :strach:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto kwi 12, 2011 21:26 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Miłe Panie, przejechałam dziś w nerwach i korkach ok. 100 km po mieście.
Dziś już ledwo siedzę. Wracam więc jutro.
A tymczasem bardzo gorąco polecam zaproszenie na wątek Carmen201

Dorobella, myślę, że ze dwie mogłabym polecić. Ze środkowej Polski
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto kwi 12, 2011 23:26 Re: Kasa K.II-199 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Lemoniada pisze:zwrot jakiejś części kwoty albo obowiązkowe wystawienie bazarku to nie jest jakieś duże obciążenie w momencie, gdy za sterylkę trzeba byłoby zapłacić 200zł.

Z drugiej strony niektórzy godzą się na zabieg JEDYNIE całkowicie za darmo, nawet 20 zł potrafi im być szkoda... uważam, że wtedy lepiej przymknąć oko, niż żeby kotka i kociaki miały cierpieć :( z drugiej strony oczywiście niewiele jest osób, których faktycznie nie stać na wyłożenie 20 zł. Wszystko więc zależy od człowieka.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 13, 2011 5:42 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Ostatnio mało się tu udzielam, obiecuje poprawę chociażby bazarkową :oops:

Pomyslałam, że można wykupić sterylkę jak na grouponie 10 zł za to, że kasa kastracyjna zapłaci - niby kwota niewielka, ale przy 10 kotach robi się 11 gratis 8)
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro kwi 13, 2011 7:20 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

montes pisze:Ostatnio mało się tu udzielam, obiecuje poprawę chociażby bazarkową :oops:

Pomyslałam, że można wykupić sterylkę jak na grouponie 10 zł za to, że kasa kastracyjna zapłaci - niby kwota niewielka, ale przy 10 kotach robi się 11 gratis 8)

To jest bardzo dobry pomysł. Popieram. Aniu, masz dwie pw. Przelew tak opisałaś, że pójdziemy siedzieć, jako mafia, mówię Ci. Pseudo, skróty i "zabieg kotki". Nie zdziwię się, jak odpowiednie służby załomocą do drzwi :ryk:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro kwi 13, 2011 7:46 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

montes pisze:Pomyslałam, że można wykupić sterylkę jak na grouponie 10 zł za to, że kasa kastracyjna zapłaci - niby kwota niewielka, ale przy 10 kotach robi się 11 gratis 8)
To zależy ile steryliacja kosztuje. U mojej wetki w tym roku skoczyła do 200zł :(

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Śro kwi 13, 2011 8:07 Re: Kasa K.II-199 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

XAgaX pisze:
Lemoniada pisze:zwrot jakiejś części kwoty albo obowiązkowe wystawienie bazarku to nie jest jakieś duże obciążenie w momencie, gdy za sterylkę trzeba byłoby zapłacić 200zł.

Z drugiej strony niektórzy godzą się na zabieg JEDYNIE całkowicie za darmo, nawet 20 zł potrafi im być szkoda... uważam, że wtedy lepiej przymknąć oko, niż żeby kotka i kociaki miały cierpieć :( z drugiej strony oczywiście niewiele jest osób, których faktycznie nie stać na wyłożenie 20 zł. Wszystko więc zależy od człowieka.

Też prawda...

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Śro kwi 13, 2011 11:39 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Przepraszam, ale odkąd Kasa istnieje to nigdzie nie przeczytałam, że pomoże wszystkim kotkom,
bo to przecież niemożliwe, pomijając fakt, że jest pusta.
Jak komuś żal 20 zł to będzie po emocjach jechał :roll:

200zł za ulgowy zabieg????? A może wetkę zmienić, bo coś tu zgrzyta :roll:
(właściwie można dwie za tę cenę zrobić)
Ulgowe zabiegi, jeśli nie mówimy o pojedynczej sterylce,w mazowieckim kosztują w przedziale 100 do max 150 zł, no chyba, że jeszcze Ritza opłacamy, oczywiście kosztem innych kotek, w tym cieżarnych.

Ludzie, przecież wystarczy podejść od strony zwykłej ekonomii i popatrzeć na relacje pomiędzy podażą i popytem (zapotrzebowanie i możliwości). Kasa Kastracyjna nie dostaje kilkuset tysięcy złotych rocznie z naszych podatków.
Naprawdę nie ma sensu mówić, że jakiejś kotki szkoda, bo jeśli kasa pusta to przeta sterylki nie będzie. Nie tylko zresztą tej, ale i innych też.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro kwi 13, 2011 11:47 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Banerek pomocowy :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hd2b9][img]http://i.imgur.com/Ir6pH.png[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro kwi 13, 2011 11:59 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

delfinka pisze:Przepraszam, ale odkąd Kasa istnieje to nigdzie nie przeczytałam, że pomoże wszystkim kotkom,
bo to przecież niemożliwe, pomijając fakt, że jest pusta.
Jak komuś żal 20 zł to będzie po emocjach jechał :roll:

200zł za ulgowy zabieg????? A może wetkę zmienić, bo coś tu zgrzyta :roll:
(właściwie można dwie za tę cenę zrobić)
Ulgowe zabiegi, jeśli nie mówimy o pojedynczej sterylce,w mazowieckim kosztują w przedziale 100 do max 150 zł, no chyba, że jeszcze Ritza opłacamy, oczywiście kosztem innych kotek, w tym cieżarnych.

Ludzie, przecież wystarczy podejść od strony zwykłej ekonomii i popatrzeć na relacje pomiędzy podażą i popytem (zapotrzebowanie i możliwości). Kasa Kastracyjna nie dostaje kilkuset tysięcy złotych rocznie z naszych podatków.
Naprawdę nie ma sensu mówić, że jakiejś kotki szkoda, bo jeśli kasa pusta to przeta sterylki nie będzie. Nie tylko zresztą tej, ale i innych też.

Zgadzam się z całokształtem.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro kwi 13, 2011 12:39 Re: Kasa K.II-199 szt.+78 -sama nie daję rady, proszę o wsparcie

Nie ma co przedłużać, jako że Ania w niedoczasie, poproszę o pomoc techniczną tutaj.

Mam na bazarek 2 książki, kupowane zresztą na KB, ale nie mam możliwości zrobienia zdjęć. Potrzebuję osoby, która "pożyczyłaby" z czeluści internetu foto i wrzuciła je do bazarku, który wystawię 8)
Pomożecie? :mrgreen:

EDIT: amyszka dzięki za baner
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

[poprzednia][następna]