delfinka pisze:No to wystarczyłaby średnia wystawówka. Porządzę się i pożyczę (nie jest moja, ale Kasy zrobię prawie wszystko)
Do odbioru Al. Niepodległości przy Politechnice w każdym momencie doby

Muszę teraz jedynie ogarnąć transport...

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
delfinka pisze:No to wystarczyłaby średnia wystawówka. Porządzę się i pożyczę (nie jest moja, ale Kasy zrobię prawie wszystko)
Do odbioru Al. Niepodległości przy Politechnice w każdym momencie doby
alareipan pisze:Istna szara strefa!Kasa nielegalna, zbiórka nielegalna i do tego jeszcze odpłatne pożyczki bez odprowadzenia podatku
![]()
Jak nic pójdę siedzieć!!!
![]()
alareipan pisze:Delfinka a to pw o legalności zbiórki do mnie też posłałaś? To w końcu legalne czy nie?
Lemoniada pisze:zwrot jakiejś części kwoty albo obowiązkowe wystawienie bazarku to nie jest jakieś duże obciążenie w momencie, gdy za sterylkę trzeba byłoby zapłacić 200zł.
montes pisze:Ostatnio mało się tu udzielam, obiecuje poprawę chociażby bazarkową![]()
Pomyslałam, że można wykupić sterylkę jak na grouponie 10 zł za to, że kasa kastracyjna zapłaci - niby kwota niewielka, ale przy 10 kotach robi się 11 gratis
To zależy ile steryliacja kosztuje. U mojej wetki w tym roku skoczyła do 200złmontes pisze:Pomyslałam, że można wykupić sterylkę jak na grouponie 10 zł za to, że kasa kastracyjna zapłaci - niby kwota niewielka, ale przy 10 kotach robi się 11 gratis
XAgaX pisze:Lemoniada pisze:zwrot jakiejś części kwoty albo obowiązkowe wystawienie bazarku to nie jest jakieś duże obciążenie w momencie, gdy za sterylkę trzeba byłoby zapłacić 200zł.
Z drugiej strony niektórzy godzą się na zabieg JEDYNIE całkowicie za darmo, nawet 20 zł potrafi im być szkoda... uważam, że wtedy lepiej przymknąć oko, niż żeby kotka i kociaki miały cierpiećz drugiej strony oczywiście niewiele jest osób, których faktycznie nie stać na wyłożenie 20 zł. Wszystko więc zależy od człowieka.
[url=http://tiny.pl/hd2b9][img]http://i.imgur.com/Ir6pH.png[/img][/url]
delfinka pisze:Przepraszam, ale odkąd Kasa istnieje to nigdzie nie przeczytałam, że pomoże wszystkim kotkom,
bo to przecież niemożliwe, pomijając fakt, że jest pusta.
Jak komuś żal 20 zł to będzie po emocjach jechał![]()
200zł za ulgowy zabieg????? A może wetkę zmienić, bo coś tu zgrzyta![]()
(właściwie można dwie za tę cenę zrobić)
Ulgowe zabiegi, jeśli nie mówimy o pojedynczej sterylce,w mazowieckim kosztują w przedziale 100 do max 150 zł, no chyba, że jeszcze Ritza opłacamy, oczywiście kosztem innych kotek, w tym cieżarnych.
Ludzie, przecież wystarczy podejść od strony zwykłej ekonomii i popatrzeć na relacje pomiędzy podażą i popytem (zapotrzebowanie i możliwości). Kasa Kastracyjna nie dostaje kilkuset tysięcy złotych rocznie z naszych podatków.
Naprawdę nie ma sensu mówić, że jakiejś kotki szkoda, bo jeśli kasa pusta to przeta sterylki nie będzie. Nie tylko zresztą tej, ale i innych też.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google Adsense [Bot], kasiek1510, lucjan123 i 76 gości