SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 10, 2010 20:20 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Kruszyna pisze:Dziwne są dla mnie takie ogłoszenia... Komuś się nie chciało przejrzeć ogłoszeń choćby na tej samej stronie? Albo jakby nie widział, że w każdej chwili może przejechać się do schroniska... :roll:

dokładnie tak samo uważam :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 10, 2010 21:28 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

jessi74 pisze:
Kruszyna pisze:Dziwne są dla mnie takie ogłoszenia... Komuś się nie chciało przejrzeć ogłoszeń choćby na tej samej stronie? Albo jakby nie widział, że w każdej chwili może przejechać się do schroniska... :roll:

dokładnie tak samo uważam :ok:

Wiesz... mam znajomych którzy są bardzo pro-zwierzęcy i czasem najzwyczajniej w świecie nie przyjdzie im takie rozwiązanie do głowy. My w tym siedzimy i dla nas to "oczywiste" ale tak samo dla niektórych nie jest oczywiste że jak się komp zawiesi to trzeba wcisnąć "trzy magiczne guziczki", dla innych że jak się przeziębią to trzeba wziąć Rutinoscorbin itp. Ja bym nie "dyskwalifikowała" ludzi jako dobrych opiekunów tylko ze względu na niewiedzę. :wink: Sama parę lat tamu niewiele wiedziałam i przez ten brak wiedzy straciłam kota (niesterylizowany kocur poszedł w długą :roll: ). Ludzie całe życie się uczą, ważne aby chcieli (przykład połamanej Pumki).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob kwi 10, 2010 22:27 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

LadySuzi zabrała dzisiaj do DT persiczkę :1luvu:
Koteńka bardzo zapuszczona i zdrowotnie i z wyglądu :cry:
LadySuzi napewno coś więcej napisze jak będzie miała chwilkę :ok:

Czy ktoś zna jakiegoś fryzjera, co by kotkę doprowadził do ładu za nieduże pieniądze? :oops:
Niestety takie usługi nie są tanie.... a samemu to chyba trzeba umieć :roll: :?

Przydałoby się wesprzeć DT u LadySuzi :oops: persiczka będzie wymagać sporo pracy :oops:
Wszystkie dobre duszyczki, prosimy o wsparcie :ok: :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob kwi 10, 2010 22:49 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Agness78 pisze:Przydałoby się wesprzeć DT u LadySuzi :oops: persiczka będzie wymagać sporo pracy :oops:

Mogę podrzucić parę puszek karmy mokrej dobrej. Może uda mi się "załatwić" ;) karmę suchą dla persów ale na razie nic nie obiecuję bo to nie ode mnie do końca zależy.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 11, 2010 7:57 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Agness78 pisze:LadySuzi zabrała dzisiaj do DT persiczkę :1luvu:
Koteńka bardzo zapuszczona i zdrowotnie i z wyglądu :cry:
LadySuzi napewno coś więcej napisze jak będzie miała chwilkę :ok:

Czy ktoś zna jakiegoś fryzjera, co by kotkę doprowadził do ładu za nieduże pieniądze? :oops:
Niestety takie usługi nie są tanie.... a samemu to chyba trzeba umieć :roll: :?

Przydałoby się wesprzeć DT u LadySuzi :oops: persiczka będzie wymagać sporo pracy :oops:

koło mnie jest taki fryzjer, jeden chyba z nielicznych we Wrocławiu, ale wiem, że jak kołtuny są duże, to trzeba zwyczajnie futro wyciąć - można próbować domowym sposobem :wink:
napiszcie do Figaro52, ona się na tym zna :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie kwi 11, 2010 11:24 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

W schronie tak:
1 jest bardzo płacząca kotka rzuca sie o kraty probuje wyjsc - wyglada to trgicznie :(
2 oczywiscie jest mama z maluchami bardzo małymi - maja zaledwie kilka tygodni nie wim ciezko mi ocenic :oops:
3 Do domu poszly dwie kotki :D:D:D Zarała Mama i córka - po jednym :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie kwi 11, 2010 12:51 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Wczoraj byłam na wystawie kotów rasowych ( wystawiałam swój DT razem z Szara Przystanią). Nawiązałam kontakt z hodowcami kotów. Wyobraźcie sobie, że nie trzeba wycinac kołtunów. Jessi na pewno pamięta Czupurka, którego wiozła do mnie. Najgorsze kołtuny wyciete a nie trzeba było. Dzisiaj przyjechał do mnie jeden z hodowców persów razem z moją córka i przeobrazili Czupurka. Najpierw pasta potem szampon i jakaś odżywka na sroszenie futra. Potem wyczesywanie i teraz Czupurek na jeszcze parę kołtunów na grzbiecie ale to juz wiem jak rozczesać i nie trzeba kocura golić. Warto było pójść i warto było zawrzeć takie znajomości. A oto Czupurek dzisiaj ( chyba trzeba mu zmienić imię:
ObrazekObrazek
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Nie kwi 11, 2010 13:43 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

molly88 pisze:W schronie tak:
1 jest bardzo płacząca kotka rzuca sie o kraty probuje wyjsc - wyglada to trgicznie :(
2 oczywiscie jest mama z maluchami bardzo małymi - maja zaledwie kilka tygodni nie wim ciezko mi ocenic :oops:
3 Do domu poszly dwie kotki :D:D:D Zarała Mama i córka - po jednym :)

Ta płacząca jest prześliczna- rudo-buro biała z takim ciemnoróżowym noskiem :1luvu:

A, właśnie które koty poszły do adopcji, bo przegapiłam moment :oops:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Nie kwi 11, 2010 13:49 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

W pierwszym pomieszczeniu z pierwszej klatki i ostatniej klatki obie kotki bure

molly88

Post » Nie kwi 11, 2010 14:24 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

:1luvu:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Nie kwi 11, 2010 18:45 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

a będzie fotorelacja z pobytu w schronie?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie kwi 11, 2010 18:56 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Nie :P Oczywiście, że będzie dajmy czas Kruszynie

molly88

Post » Nie kwi 11, 2010 21:03 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Gibutkowa pisze:
Agness78 pisze:Przydałoby się wesprzeć DT u LadySuzi :oops: persiczka będzie wymagać sporo pracy :oops:

Mogę podrzucić parę puszek karmy mokrej dobrej. Może uda mi się "załatwić" ;) karmę suchą dla persów ale na razie nic nie obiecuję bo to nie ode mnie do końca zależy.

:ok: :ok: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie kwi 11, 2010 21:46 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Zdjęcia oczywiście będą, jutro z samego rana (czytaj: jak wstanę - przywilej bezrobotnych ;)) dodam. Dzisiaj nie dałam rady, bo po raz pierwszy byłam na czyichś pierwszych urodzinach :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie kwi 11, 2010 22:52 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

witajcie!
Serdecznie dziękuję za ofertę karmy!!!Tylko jakby co to ta mokra bo co prawda wcina też suchą ale jej zęby są bardzo słabe(tzn te co zostały a jest ich mało:( )i nie chcę jej narazać na stratę kolejnycha, za przeproszeniem, wpiernicza wszystko jak wlezie. Jest kotem przecudownym, lubiącym spać na twarzy osoby która ją przygarnie :mrgreen: - nie ma to jak zapach kociej pupy jako pobudka :evil: poza tym, jak mój poprzedni pers, zachowuje się jak pies, tzn chodzi przy nodze, waruje przy drzwiach jak wychodzę itd. Poza tym wchodzi na wszelkie sprzęty i dziwnie patrzy,że jej nie pozwalam, skoro 'to takie normalne'. Jak tylko usiądę, włazi na kolana i może tak leżeć wieki(chyba, mój rekord2h). Ma krzywą szczękę bez ząbków, dlatego ma cały czas wysuniety języczek.
Co do kołtunów...preparaty które któraś z Was mi proponuje są w granicy 50zł a potrzebowałabym kilku...Nie mam gwarancji, że poradzą sobie z ogromem kołtuna na jej siersci- kołtuny sa od samej skóry- to jest problem- nie mogę ich wyciąć nie raniąc jej. Wet powiedział, że nadaje się tylko do ogolenia...Nie wiem czy warto próbować z tymi szamponami magicznymi???poradżcie! :?: :oops:

ladysuzi

Od: Sob mar 06, 2010 19:34

[poprzednia][następna]