Hospicjum'J&J'[5]. ZAMYKAMY.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 30, 2009 21:17 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Ofin,proszę,nie rób mi tego!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 30, 2009 21:23 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Widziałam Go wczoraj...
Naprawdę straszna bieda z niego. Cudu nam chyba trzeba. :(
Może choć na Nowy Rok się uda?

Ofin - prosimy!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro gru 30, 2009 21:37 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Agn, u Ciebie taka seria za serią. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro gru 30, 2009 22:12 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Trzymaj się kiciu
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro gru 30, 2009 23:32 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Aga, moze i "seria za seria" u Ciebie :( ale przeciez nie mozna miec nadzieji, ze w Hospicjum bedzie coraz lepiej...

przykro mi bardzo za kazdym razem jak czytam o odejsciu kolejnego kota
kiedy pisalas o Sagali, to widzialam Bajke, lezaca mi na poduszce, ktora fcale a fcale nie przejmowala sie moim przekrecaniem z boku na bok - BTW teraz koty spia na mnie (w nogach) przez jakas pierwsza godzine, potem pojawiaja sie switem (kiedy wiedza, ze juz nie spie :roll: ) czyli kolo 4-5 rano na mizianki :roll:
brak mi jej bardzo

Telma przychodzi spac na mojej rece obok poduszki i Daisy sie pcha fszedzie :roll: nawet lezac na "mizianko" miejscu na kanapie odwraca sie przodem do mnie ( 8O 8O 8O )
ale to nie to samo przeciez
mam nadzieje, ze umarla szczesliwa, swiadoma tylko ostatnich chwil i dni
i ciagle rycze jak o niej mowie/pisze/mysle - to jakies czary zle chyba sa, normalni ludzie tak nie maja po 2 miesiacach od smierci ukochanego kota...

jeez
a chcialam o Sagali i jakos Cie pocieszyc :evil:

w kazdym razie - czekam na dostawe i bede szyc przepiekne Kocie Kocianki na KB 8)

przytulam

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw gru 31, 2009 1:26 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Dobra.
Sory.
Nieco spanikowałam. :oops:

Ale tylko nieco.
Villemo świadkiem, że na żywo ten kot wygląda, jakby miał zniknąć, czy rozsypać się za chwilę. Zdjęcia zawsze `wypiękniają`. I to wcale nie chodzi o to, że on jest brzydki - to nie kwestia estetyki. Po nim po prostu widać, że jest stary, zniszczony i chory. Wypadła mu połowa futra od grzybicy. To, co zostało jest brudne i zmierzwione. Pewnie gdyby był czarny lub bury, to nie byłoby takiego `efektu`, ale Ofin jest w przeważającej części biały i efekt jest przytłaczający.
Na szczęście Ofin reaguje na Relanium i na nawadnianie. [Pixie - przesyłka się przydaje. :1luvu: ] Po podaniu leku i kroplówce - idzie jeść i do kuwety. Dziś kroplówka słabo leciała, mimo że wenflon był drożny, długo się męczyliśmy, żeby to jakoś kapało. I to też było powodem mojej paniki. Przepraszam. :oops:

Ofin jest koszmarnie wycieńczony. Leczenie grzyba przy podawanych antybiotykach jest cholernie żmudne. A antybiotyk Ofin musi dostawać - nos jeszcze świszcze i jednak czasami coś z niego leci [no i w badaniu krwi wyszły wysokie białe].

Taki kryzys często obserwuję, czy to u kotów świeżo znalezionych, czy wyciągniętych ze schronu. Tak, jakby organizm odpuszczał, jakby nie musiał się już bronić. Taki dramatyczny kryzys miała Goldie przywieziona z Boguszyc. Mam nadzieję, że Ofin też da sobie radę.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 31, 2009 1:31 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

wierzę, że da :ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw gru 31, 2009 1:31 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Trzymam kciuki za Ofina :ok: :ok: :ok:

sentyment mam - raz, że Grzywka, drugie - że czeskie imię :twisted:

Z tym odpuszczaniem po zmianie warunków na lepsze, no niestety, masz rację. Tak się dzieje. Mam nadzieję, że Ofinek tak całkiem sobie nie odpuści i nie zwali całej roboty na Ciebie.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw gru 31, 2009 1:37 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Agn pisze:Mam nadzieję, że Ofin też da sobie radę.

No pewnie, że da sobie radę! Jest w cudownych rękach i nie ma wyjścia - po prostu musi wyzdrowieć. A potem to już będzie z górki :piwa:

Trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw gru 31, 2009 7:15 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

pozdrawiamy całe futrzaste towarzystwo ,życząc dużo zdrówka :kotek: :1luvu: :piwa:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw gru 31, 2009 11:36 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Agn pisze:Pixie - przesyłka się przydaje. :1luvu:

Widzisz...normalnie TAK MIAŁO BYĆ... :wink:
Jak będzie coś potrzeba jeszcze to pisz proszę.

Ofinku, na Nowy Rok życzymy sobie Twojej pełnej reaktywacji.
Bądź grzeczny, jedz, pij i nie kłopocz Agn i nas wszystkich przy okazji :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw gru 31, 2009 11:57 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

O, tylko bez numerów, Ofinku! Nie teraz, gdy w końcu jesteś w domu...

Potrzymam kciuki za pyskatego pluszaka :ok:

*

Agn, wszystkiego najlepszego w nowym roku dla Ciebie i kociastych :1luvu: Oby każdy w pełni wykorzystał szansę, jaką dostał od losu - szansę zaznania spokoju, ciepła, opieki i pełnego brzuszka.
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Czw gru 31, 2009 12:32 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Dziś po przebudzeniu, jak zwykle na szybko sprawdziłam obecność. W poszukiwaniu Ofina dotarłam do kuchni i zastałam go... nad miskami. :D Teraz śpi, jak zwykle ostatnio - na łóżku. Wygląda, jak wygląda, ale brzucho ma pełne. :mrgreen:

Wczoraj o mały włos a przyprawiłabym o zawał i uduszenie Przemysia. Przemyś ma biegunkę. Powinien dostawać metronidazol, bo antybiotyki na bakterie `tlenowe` nie działają. Niestety, jestem zupełnie bezradna jeśli chodzi o podawanie leków temu syjamowatemu pomiotowi. Jedyny sposób zaaplikowania temu kotu leków, to podanie domięśniowe [szybki chwyt, `wbić i nacisnąć` i puścić], co w przypadku Metronidazolu nie wchodzi w grę. To duży i silny kot stawiający zdecydowany opór. Podstępem też się nie da - skrzętnie ominie wszystkie `pakieciki` z wkładką. Do bani... :evil:

Kochani Moi - wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku. Bardzo Wam dziękuję za wszystko.

Agn

Post » Czw gru 31, 2009 12:36 Re: Hospicjum'J&J'[5]. Sagala ['].

Agnieszko, mam troche suchego, 2-3 kg. jesli ktos bedzie jechal dosyc szybko do Torunia, moge przekazac. Jesli transportu nie bedzie, karma pojedzie do Przemysla. Na dzis wiecej nie wykombinuje, musimy poplacic dlugi, ktora nagle bardzo urosly. Ale pamietam o Brzudalku - Ofinku i nigdy nie bede umiala sie odwdzieczyc za to, ze go zabralas.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw gru 31, 2009 12:43 Re: Hospicjum'J&J'[5].

Never - niech karma jedzie do Przemyśla. My sobie jakoś poradzimy. :D

Dziś mamy w planach `upojną noc sylwestrową` - będzie mięsko i puszki i bieganie z piłeczką z dzwoneczkiem do białego rana. Ciekawe tylko, co jutro zastane w kuwetach... :roll:
:ryk: :ryk:

Agn

[poprzednia][następna]