kya pisze:Afatima pisze:Znęcanie się nad zwierzętami to przestępstwo. To chyba trzeba zgłosic, prawda?
Dotad nie zgloszono sprawy wlasnie z szacunku do pracy izy ,ze tyle kotow sterylizuje zmniejszajac tym samym bezdomnosc.Jednak co jakis czas pojawiaja sie posty, w ktorych ludzie staja w obronie klatkowych kotow, bo maja nadzieje,ze Iza w koncu zamiast tylko zbierac koty zacznie szukac im domow. Czasmi zycie kota na wolnosci jest dluzsze niz kota z bialaczka, a na pewno juz przyjemniejsze .
Kiedys Iza powiedziala mi ,ze jesli kotow sie nie sterylizuje nie powinno sie ich dokarmiac.Ja zaczelam koty sterylizowac .A ja teraz powiem Izie ,ze jesli sie kotom nie zamierza szukac domow nie powinno sie ich kolekcjonowac w domu.
Moja Droga poczytaj moje watkli z lipca i błaganie o Tymczasy. Nikt ich nie zbiera, nie kolekcjonuje. To Wy z uśmiechem na twarzy mnie z nimi zostawiłyście. Pomimo wielkiej pieknej akcji wypozyczania klatek na ten cel. To Wy pozbawiłyście mnie Tymczasów piszac takie rzeczy jak teraz .To Wy pisałyście na moim wątku szydzac ze mnie że po co je zabieram ,że jak sie buduje autostraty to nie przenosi się motylków itd. Wtedy Was nie obchodziło ze zgina? Dotarło dopiero teraz? Kiedy są namacalne ofiary.