Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mariusz73 pisze:Kilka dni temu zaszczepiłem swojego kocurka. Fel-O-Vax Lv-K IV. Po powrocie do domu okazało się, że na naklejce w książeczce zdrowia termin szczepionki upłynął 26 kwietnia 2007r tj, 1,5roku temu. Czy ta szczepionka jest skuteczna? Czy muszę powtórzyć szczepienie? Jeżeli tak, to po jakim czasie? Proszę o poradę. Mariusz
Jana pisze:...
BTW - szczepienie z białaczką - po co? I czy Twój kot miał najpierw test na białaczkę?
PcimOlki pisze:Jana pisze:...
BTW - szczepienie z białaczką - po co? I czy Twój kot miał najpierw test na białaczkę?
Piątka jest z białaczką, czwórka nie.
Mariusz73 pisze:Kilka dni temu zaszczepiłem swojego kocurka. Fel-O-Vax Lv-K IV. Po powrocie do domu okazało się, że na naklejce w książeczce zdrowia termin szczepionki upłynął 26 kwietnia 2007r tj, 1,5roku temu. Czy ta szczepionka jest skuteczna? Czy muszę powtórzyć szczepienie? Jeżeli tak, to po jakim czasie? Proszę o poradę. Mariusz
kya pisze:a w czym tricat jest lepszy od Fel-O-Vaxa ? Moje oba koty sa szczepione Felo-O-vaxem ,cos nie tak z ta szczepionka?
Jana pisze:Nie ma piątki, jest czwórka i czwórka z białaczką (dopisek Lv-K).
kya pisze:a w czym tricat jest lepszy od Fel-O-Vaxa ? Moje oba koty sa szczepione Felo-O-vaxem ,cos nie tak z ta szczepionka?
Mariusz73 pisze:[
Czy to byłp pierwsze szczepienie? Jeśli nie i poprzednie było w ciągu 2 lat wstecz - odpuść. Jeśli tak, zmień weta i jego pytaj. Nie szczep Fel-O-Vaxem, raczej Tricatem.
Który wet takie szczepionki zapodaje?
catani pisze:Jana pisze:Nie ma piątki, jest czwórka i czwórka z białaczką (dopisek Lv-K).
jest 5 i ta jest z bialaczka, 4 jest bez.
wlasnie mam przed nosem leksykon lekow wet
Fel-O-Vax LvK IV Cat Vaccine Feline Leukemia-Rhinotracheitis-Calici-Panleukopenia-Chlamydia Psittaci Cat Vaccine Killed Virus and Chlamydia For the vaccination of healthy cats 8 to 10 weeks of age or older as an aid in the prevention of diseases caused by feline leukemia, rhinotracheitis, calici, panleukopenia viruses and feline Chlamydia psittaci
sanna-ho pisze:kya pisze:a w czym tricat jest lepszy od Fel-O-Vaxa ? Moje oba koty sa szczepione Felo-O-vaxem ,cos nie tak z ta szczepionka?
Fel-O-Vax ma martwe wirusy.
Tricat - żywe, ale osłabione, dzięki czemu jest skuteczniejszy. I efektów ubocznych ma statystycznie mniej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Tundra i 124 gości