pomoc dla schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2003 13:00 pomoc dla schroniska

i jeszcze raz - moze kogos zainteresuje

Basia z naszego formu adoptowala jednego z psiakow- Chrupolka:)

W związku z bardzo trudną sytuacją schroniska w Starogadzie Gdańskim ruszyla akcja która ma na celu poprawę bytu psiaków. Ponieważ jest to jedyne schronisko na kilka gmin, psiakow trafia tam mnóstwo...wiele z nich po wypadkach, maltretowaniu, porzuconych lub uwiązanych do drzewa w lesie. Wszystkie bardzo czekają na dom - niektóre już bardzo długo...

Niestety nikt nie jest w stanie adoptować wszystkich psów... często warunki nie pozwalają na kolejnego zwierzaka - jednak gdybyście chcieli pomóc tym ofiarom ludzkiej bezduszności - może zainteresuje Was internetowa adopcja psiaka. Osoba która zdecyduje się internetowo zaopieokować któryms z piesków i zobowiąże do comiesięcznych wpłat na jego utrzymanie będzie dostawała co miesiąc list"od" swojego pupilka, kilka razy w roku zdjecia... na boksie zamieszkiwanym przez szczęśliwca pojawi się tabliczka z nazwiskiem wspaniałomyślnego ofiarodawcy:)

Cena psiego życia jest niewielka - sponsoring małego psiaka to 50 zł, większego 80 zł miesięcznie

Czy to duzo jesli chodzi o zycie?

zainteresowanych prosze o kontakt:
egutowska@o2.pl
http://psykoty.fm.interia.pl
www.otoz.republika.pl
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Pon mar 03, 2003 13:12

Super sprawa!! Ale jako ze nie pracuje, musze sprawe obgadac z TZ...Eve, to jest jak rozumiem to samo schronisko na ktore robimy zrzute na spotkaniu tak? Kiedy bedziesz tam jechala?
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Pon mar 03, 2003 13:30

Ivcia
tak to to wlasnie schronisko, jade jutro-, ale jestem tam przewaznie raz na tydzien, w ostatecznosci dwa- dzieki za blyskawiczna reakcje:)

Estravenie-thx :)

eve69

Post » Pon mar 03, 2003 15:48

Jeśli mogę się włączyć. Również apeluję o pomoc dla tych niechcianych psiaczków. Właśnie dzwoniłam do domu i Tomek przeczytał mi list od Chrupcika- naszego psiaczka. Oczywiście nie musze dodawać, że się popłakałam. Pomyśleć, 50zł i takie szczęście dla innych. Mam nadzieje,że kiedyś będę pańcią Chrupka nie tylko na odległość, ale kochamy Go tak mocno, jakby był z nami - nie tylko na odległość.
PRZECIEŻ WSZYSCY MOŻEMY POMÓC!!!!!

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon mar 03, 2003 20:14

Basiu- ja tez mam taka nadzieje - jade jutro do schroniska , wymiziam psine od Ciebie:)

eve69

Post » Wto mar 04, 2003 7:44

Dzięki, wygłaszcz Chrupuśka odemnie i Tomka i powiedz Mu , jak bardzo Go kochamy.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto mar 04, 2003 11:16 Pomoc dla schroniska

Sygnalizuję iz około 17 marca wyjaśni się adopcja na odległość 1 pieska.Także odezwę się do Ciebie jeszcze w tej sprawie.
Pozdrawiam Elżbieta
Elżbieta

Post » Wto mar 04, 2003 21:06

czekam:))

eve69

Post » Pt mar 14, 2003 10:56 Pomoc dla schroniska

W poniedziałek wszystko sie ostatecznie wyjaśni.Betty
Elżbieta

Post » Śro mar 19, 2003 11:30

A może informacje o adopcji na odległość umieścić na stronie adopcyjnej? Może do Dagi się uśmiechnąć w tej sprawie? Na adopcyjną zagląda dużo osób.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Śro mar 19, 2003 12:00

Moja rada jest taka:
1. Umieścić info o adopcjach na odelgłość na na stronie schroniska na podobieństwo tego, co jest na stronie Canisu
2. Zrobić stronę o adopcjach na odległość przy rokcafe (przy adopcyjnej lub odzielnie)
3. Umieścić informację o adopcjach w Kocich Sprawach, Moim Psie, Czterech Łapach.
4. Umieścić informacje o tym (jako o nowym, świeżym pomyśle) w lokalnych gazetach – wysłać do nich pisma – umówić się na rozmowę z dziennikarzami.
5. Jak już na stronie schroniska i na rokcafe będzie można zapoznać się z psami i kotami do adopcji na odległość, to rozpropagować sprawę na wszystkich formach i grupach dyskusyjnych w necie.

Tyle mogę poradzić – myślę, że takie działania przyniosą dobry efekt

Falka

Post » Śro mar 19, 2003 20:43

Falka pisze:Moja rada jest taka:
1. Umieścić info o adopcjach na odelgłość na na stronie schroniska na podobieństwo tego, co jest na stronie Canisu

jest

Falka pisze:2. Zrobić stronę o adopcjach na odległość przy rokcafe (przy adopcyjnej lub odzielnie)

aaaaaa prosze - pomysl super

a zrobisz?:))

Falka pisze:3. Umieścić informację o adopcjach w Kocich Sprawach, Moim Psie, Czterech Łapach.

w moim psie bedzie- do dwoch pozostalych nie mam "wejsc"

Falka pisze:4. Umieścić informacje o tym (jako o nowym, świeżym pomyśle) w lokalnych gazetach – wysłać do nich pisma – umówić się na rozmowę z dziennikarzami.

*robimy

Falka pisze:5. Jak już na stronie schroniska i na rokcafe będzie można zapoznać się z psami i kotami do adopcji na odległość, to rozpropagować sprawę na wszystkich formach i grupach dyskusyjnych w necie.

Tyle mogę poradzić – myślę, że takie działania przyniosą dobry efekt

ja mysle ze masz jak najbardziej racje- tyle ze sama nie dam rady

?? 8O 8O

eve69

Post » Śro mar 19, 2003 21:03

Mogę Ci pomóc w przygotowaniu informacji dla prasy.

Myślę, że udałoby mi się zamieścić informację w Czterech Łapach i mogę się skontaktować z Kocimi Sprawami - choć tam nikogo nie znam ale raczej są chętni do umieszczania takich informacji więc może się uda.

O stronę przy adopcjach poproś Dagę :D Chyba, że Daga nie będzie miała czasu i mi zleci robótkę, to zrobię.

Ja nie znalazłam informacji na stronie schroniska :roll: Prawdę mówić nawet mi się strona nie otworzyła. Są rzeczywiście?

Jeśli chodzi o informacje w necie to myślę, że najważniejsze są pl.rec.zwierzaki ale tutaj lepiej prosić o podanie tam informacji kogos kogo tam znają - Zuzę, Offelię - nie wiem, kto się tam jeszcze udziela.

Falka

Post » Śro mar 19, 2003 21:12

O przepraszam - weszłam na stronę jeszcze raz. Widocznie trafiłam poprzednio na jakiś zastój netowy. Strona działa i ogłoszenia są. Przydałby się jeszcze zdjęcia zwierzaków, które można zaadoptować i ich historie - to zwykle łapie ludzi za serce.

Falka

Post » Śro mar 19, 2003 21:40

zajrzyj prosze do galerii:)

za kontakty z prasa bylabym baaaardzo wdzieczna :wink:

eve69

[następna]