1.Marmurkowy Amant
W watku tym postanowiłam opisywać koteczka od Kasi D., którego mi przywiozła na kilka dni.

Kotek nazywa się Amant, jest młodziutki (ok 3-4 mce)

Opiszę jego wygląd:
Nóżki - białe skarpetki na rączkach i białe podkolanka na nóżkach

Główka - taka bura tygryskowata
Oczka - zielone

Ciałko - całe marmurkowate w baaaardzo gruby marmurek - piękne

Koteczek chyba wyrośnie na duzego, ma grube łapska i jest dosyć grubokościsty

Nic, tylko jeździć z nim na wystawy i puchary zbierać

Aż grzech, ze nikt go jeszcze nie zaadoptował! Jest zdecydowanie najpiękniejszy - a jego imię mówi samo za siebie

Od pierwszego wejrzenia mi się spodobał -ten jego marmurek na grzbiecie jest przecudowny - zawsze o takim marzyłam, a wylądowałam z Nuśką - krówką

Nuśka, gdy zobaczyła nowego przybysza, zrobiła zdegustowana minę - mniej więcej coś takiego

Nie obyło się bez akcji - Nuśka napadła moją mamę fucząc na nią, wyrywając się i burcząc

Amancik wypuszczony zwiał za pianino. Potem za firankę - widać szuka kąta żeby sie skryć i przesiedzieć bezpiecznie. Nie wyrywa się z rąk i nie drapie, ale jest baaaaaaardzo nieśmiały - no cóż piękny chłopak to i nieśmiały

Spodobało mu się biurko- od razu zaszył się między scianą, mointorem a głośnikiem. I tam sobie długo kimał taaaak nieśmiało spoglądając na mnie

Hehehe... a Nuśka?

Z głową uniesioną jak żyrafa do góry i z oczami wielkimi jak pokrętła od radia wybrała się na zwiady

No to jej pomogłam... pokazałam że Amant siedzi na biurku. I oczywiście nie omieszkała rzucic mu swojej wiązanki standardowych wyzwisk

Ależ mi wstyd za taką wiedźmę

Amancik troszkę nieśmiało się zasmucił ale nic sobie nie robił z Nuśki. W końcu zasnął na biurku, a ja go co chwile głaskałam, żeby się przyzwyczaił do ręki. I wyobrażacie sobie że chwilkę mruczał?

Przyszła pora kolacji - Amant dostał serduszka gotowane - tak nieśmiało sie do nich zabrał, po kawałeczku powoli jadł - kulturalny, umie zachować się przy stole

PO jedzeniu - odmiana

Położyłam go na łóżeczku, nie protestował.

Teraz sobie śpi grzecznie.
Amancik jest oczywiście do adopcji.