od dłuższego czasu szukam na stronach internetowych co może dolegać mojemu kotu. Niestety nie znajduję odpowiedzi, a Kotek jest w coraz gorszym stanie:( Otóż mój roczny kotek do tej pory trzymał się naprawdę świetnie, ważył 3,6kg. Niestety od jakichś dwóch miesięcy zauważyliśmy, że chudnie, a w ostatnich tygodniach nasiliło się to po prostu dramatycznie i przez 2 tygodnie schudł do 2,4kg. W między czasie wymiotował niestrawionym zupełnie jedzeniem. Nawet wet powiedział, że jest wręcz wyniszczony. Kotek nie może jeść, ma jakiś problem z gryzieniem, w czasie gryzienia kręci głową i coś mu aż chrupie w zębach albo w szczęce. Byłam u trzech różnych wet. Kotek był dokładnie przebadany. W dziąsłach nie widać stanów zapalnych, tylko trochę kamienia na zębach, wszystko ponoć jest w porządku. Wet stwierdzili, że jest zarobaczony. Dostał tabletkę po której zwymiotował kawałki robaka przypominające tasiemca. Potem Pani wet podała mu jakis kolejny lek w strzykawce na odrobaczenie. Niestety kot nadal nie chce jeść. Nawadniamy go preparatami z firmy Royal od weterynarza i podajemy taki specjalny pasztecik - wszystko przez strzykawke