Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2012 10:02 Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Witam.
Piszę tu z małym apelem. Koło szkoły w Żarkach koło Chrzanowa na ul. Astronautów są dokarmiane koty ( tak mi się wydaje bo zawsze leży tam coś do jedzenia). Dziś zauważyłam tam małego czarnego kotka z chorym białym oczkiem. Widywałam go tam wcześniej ale wcześniej nic mu nie było.Kotek przeważnie siedzi koło nowych schodów z boku szkoły. Może jest tu jakaś osoba która może mu pomóc ja niestety nie mogę.

Dziś widziałam go z matką ona go ogrzewa i ucieka jak kogoś widzi . Ale wydaje mi się że bez pomocy sobie nie poradzi.
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2012 13:14 przez miska88, łącznie edytowano 1 raz

miska88

Od: Wto sty 17, 2012 9:54

Post » Wto sty 17, 2012 12:11 Re: Żarki koło Chrzanowa -chory kotek z białym oczkiem

jakie to jest województwo?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto sty 17, 2012 12:16 Re: Żarki koło Chrzanowa -chory kotek z białym oczkiem

hop hop czy jest ktos z chrzanowa do pomocy? nie pozwolmy mu umrzec w sniegu!
gerardbutler

Post » Wto sty 17, 2012 12:22 Re: Żarki koło Chrzanowa -chory kotek z białym oczkiem

małopolskie

może wpisać w tytuł -małopolskie

Patmol

Post » Wto sty 17, 2012 14:53 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Dodałam województwo do tematu . Jak byłam po dziecko w przedszkolu widziałam matkę kotka ale małego nie było , pewnie się schował gdzieś przed ludźmi . Kotek zawsze rano siedzi koło schodów może jutro uda mi się mu zdjęcie zrobić.

miska88

Post » Wto sty 17, 2012 14:59 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Mamy być w Żarkach w tym tygodniu na innej interwencji, to zorientujemy się, co z kotami przy szkole. Może złapie nam się kociak z chorym okiem.
A potem połapiemy i posterylizujemy co trzeba, bo skoro jest maly kotek, to znaczy, że na jesień ktoś niepotrzebnie zarzekał się, że koty przy szkole są sterylizowane :evil:

edit.: a czy zamiast robić mu zdjęcie, nie mogła byś spróbować go złapać? Przejmiemy od Ciebie kociaka.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Wto sty 17, 2012 15:11 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

I nosić mu/im jedzenie. Teraz zimno.Pełny brzuszek pomoże mu przetrwać. I łap kociaka jak tylko się da ,dziewczyny na pewno go wezmą.Bo może być za późno jak przyjadą. Jak tak siedzi bez ruchu, nie ucieka za matką to raczej nie jest dobrze :(
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto sty 17, 2012 16:44 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Kurcze jedzenie mogę mu zanieść nie ma problemu. Tylko że ja nie mogę go złapać i zabrać do domu. Mąż i teściowie są strasznie anty nastawieni do pomocy zwierzakom z ulicy ..... Dziwi mnie tylko podejście ludzi że są obojętni. W zeszłym tyg kotek sobie biegał miedzy dziećmi wiec raczej się nie boi tylko jego matka ucieka jak się bliżej podchodzi.Zauważyłam też wybrzuszenia na uszku pewnie jakieś pasożyty. Ciesze się że jest odzew z waszej strony w sprawie tego kotka.

miska88

Post » Wto sty 17, 2012 18:08 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Ale jeśli go złapiesz to w przeciągu kilku godzin go od Ciebie odbierzemy. Baaardzo proszę, złap go. Możemy podjechać jutro przed południem po kociaka, ale musiał by być już złapany, bo nie będziemy mieli czasu na szukanie go.

Szenila

Post » Wto sty 17, 2012 18:35 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Jeżeli będziecie przed południem to jak będzie rano to mogę go zabrać.Tylko nie mam żadnego transporterka...Wiec będę musiała pokombinować. Proszę o nr kontaktowy jak będzie rano kotek to dam znać.

miska88

Post » Wto sty 17, 2012 18:46 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

ok. Numer do mnie wysyłam na PW.
Kociaka możesz upchnąć do torby sportowej, albo plecaka, tak, żeby nie uciekł.

Szenila

Post » Śro sty 18, 2012 12:57 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

no i co? udało sie?

Patmol

Post » Śro sty 18, 2012 13:10 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Byłam rano pod szkołom i koło nowych schodów spał mały czarny kotek przytulony do matki. Podeszłam i zaciciałam matka uciekła w jedną stronę mały w drugą pod schody głównego wejścia.Zdziwiły mnie dwie rzeczy kotek był mniejszy niz ten co widziałam ostatnio i nie miał białego oka ale też widać było pasożyty na uszach i zlepione oczka.Podeszłam pod murowane schody tam nie widać co jest pod spodem.Wysypałam jedzenie i ciciałam . Po chwili wychyliły się dwa czarne maluchy i szaro bury chyba kocur.Wiec tych małych kotków jest tam więcej maja pozlepiane oczka. Ja do tej pory widziałam tam czarną kotkę dwa małe czarne kotki ,jednego trochę starszego też czarny i tego chyba kocura szaro burego. Zostawiłam jedzenie i nic więcej nie mogłam zrobić.

edit:aha no i żeby nie było miałam ze sobą torbę na tego kociaka z białym okiem ale go tam nie było.Albo nie wyszedł z pod schodów. Wydaje mi się że powinno się zabrać raczej wszystkie kotki na raz.

miska88

Post » Śro sty 18, 2012 13:34 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

a rozmawiałaś z Szenila?

Patmol

Post » Śro sty 18, 2012 14:35 Re: Żarki woj.małopolskie -chory kotek z białym oczkiem

Wysłałam jej pw rano bo miałam dzwonić jak złapie kotka.Teraz byłam po dziecko to nie widziałam ich pewnie siedzą pod tymi schodami przy głównym wejściu. Na pewno głodne nie są bo kucharki je dokarmiają, koło schodów były miski z jedzeniem.

miska88

[następna]