!!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 10, 2011 22:57 !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

!!!UWAGA PIŁA!!! Znaleziony na Zielonej Dolinie BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM. Zadbany, czysty i oswojony z ludźmi. Błąkał się na Zielonej Dolinie od 3 tygodni - dziś zabrany do domu tymczasowego. KONTAKT : 608361617

Sacilla

Od: Pt paź 29, 2010 23:02

Post » Pt lis 11, 2011 13:56 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Poproś o przeniesienie na koty.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lis 12, 2011 0:54 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Witam,
mam problem - moja Mama znalazła na przystanku kota i wzieła go do domu, by go ocieplić i nakarmić. Kot jest bardzo towarzyski (podobno) i ma dobry kontakt z człowiekiem.
Z tym że nie wiemy, czy jest to kot wolnożyjący czy kot pochodzący z czyjegoś domu. Podobno koty, które żyły na wolności źle znoszą schronisko i dom, czy to prawda?
I jeszcze - Mama ma alergię i nie może długo trzymać kota. Kompletnie nie wiemy co robić, z powrotem dać kota na dwór? Wydaje nam się to takie nieludzkie... co zrobić... Proszę o poradę.
Pozdrawiam

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 1:00 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Sprawdzić okolicę bo może ktoś go szuka.
Zrobić ogłoszenia ze zdjęciem i szukać mu nowego domu.
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Sob lis 12, 2011 1:03 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Tu jest wątek jak i gdzie robić ogłoszenia: viewtopic.php?f=1&t=120970
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Sob lis 12, 2011 1:09 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Sacilla pisze:Witam,
mam problem - moja Mama znalazła na przystanku kota i wzieła go do domu, by go ocieplić i nakarmić. Kot jest bardzo towarzyski (podobno) i ma dobry kontakt z człowiekiem.
Z tym że nie wiemy, czy jest to kot wolnożyjący czy kot pochodzący z czyjegoś domu. Podobno koty, które żyły na wolności źle znoszą schronisko i dom, czy to prawda?
I jeszcze - Mama ma alergię i nie może długo trzymać kota. Kompletnie nie wiemy co robić, z powrotem dać kota na dwór? Wydaje nam się to takie nieludzkie... co zrobić... Proszę o poradę.
Pozdrawiam

Prawda, odnośnie schroniska. Nawet do 50% nie przeżywa pobytu w tych wspanialych przybytkach (rzuć okiem na wątek reklamowanego w tv Palucha).
Jeśli chodzi o dom, to nieprawda.

Moja rada: wywiesić ogloszenia o znalezieniu kota. Może znajdzie się wlaściciel.
Jeśli nie, przemyśleć zostawienie zwierzątka u was. Jak nie u mamy, to może u ciebie?
Odrobaczyć, wykastrować lub wysterylizować, zaszczepić i żyć razem dlugo i szczęśliwie!
Aha, zmienić alergologa; na forum jest mnóstwo osób z alergią czy astmą mieszkających nie z jednym, a z kilkoma kotami. Nie taki diabel straszny, jak go malują.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lis 12, 2011 2:15 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Ja już mam 2 koty u siebie a w chwili obecnej z powodów finansowych nie dam rady kota wziąść do siebie, musiałabym go odrobaczyć, wykastrować i zaszczepić. Akurat jestem w trudnym momencie... jak na złość :(

Mama jest zrozpaczona, szczypią ją oczy i ma astmę. Może rzeczywiście przekonam ją do pójścia do alergologa...
Masakra, nie wyobrażam sobie, by z powrotem poszedł na ulicę... Tak nie wolno moim zdaniem :(

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 2:19 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

I cieszę się, że tak uważasz :)
Skorzystaj z wcześniejszej rady: zrób mu dobre zdjęcia (jakość jest ważna, ludzie szukają przede wszystkim oczami) i zrób mu dużo, dużo ogłoszeń w necie, możesz też skorzystać z pomocy CatAngel za niewielką opłatą (pieniądze idą na Koty). Jeśli chodzi o kastrację, odrobaczenie - może poszukaj jakiejś Fundacji w okolicy (albo i nie w okolicy, pisz po całej Polce :), która zgodzi się choćby częściowo sfinansować zabiegi?

Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Koty z elementem rudego dość szybko znajdują domy, oby tutaj też tak było ale uważnie sprawdzaj chętnych, podpisz umowę adopcyjną.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob lis 12, 2011 2:27 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Muszę coś wykombinować... Coś wymyślę...

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 11:09 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Niestety Mama z powodu astmy z powrotem odstawiła kota na ulicę... :( Jestem załamana, brak słów.

Czy może zna ktoś z Was osobę, która w okolicach Piły prowadzi jakieś przytulisko dla kotów?
Szukałam na internecie i znalazłam tylko w Goleniowie, ale to za daleko...
Pomyślałam, że jedyne co jeszcze można zrobić, to odnaleźć tego kota i dać go do przytuliska.
Choć kot uciekł od mojej Mamy, pewnie wyszuwał, że nie może z nim przebywać i kotek schował się gdzieś i cierpi :(

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 11:11 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

8O o rany ... biedak ... zmień tytuł na bardziej alarmujący :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 12, 2011 11:18 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

No tak się mimo wszystko nie robi...
Sacilla, weź go do siebie na tymczas. Myślę, że kastrację jakoś uda się załatwić, jeśli zwrócisz się na Forum lub do jakiejś organizacji. Mam podobną sytuację finansową jak Ty i swoje 4 koty, więc rozumiem, że masz obawy. Ale, jeśli jest oswojony, nie pozwól mu umrzeć na ulicy lub w schronie.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Sob lis 12, 2011 11:18 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 11:22 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Tak, wiem. Jestem załamana...
Mama w nocy się dusiła i stwierdziła, że nie wytrzyma dłużej. Ja natomiast jestem w Warszawie, kot w Pile.
Trzebaby pojechać po niego, z drugiej strony takich kotów jest pełno. Mama mówi, że na przystanku już nie ma tego kota, ale siedzi inny,
biały z czarnymi plamkami.

Najgorsze jest to, że w Pile nie ma schroniska dla kotów, jest tylko schronisko dla psów i to w opłakanym stanie.
Nie wiem, co robią bezdomne koty w Pile, muszą sobie radzić...

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 11:23 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Jest schronisko w Czarnkowie, obok Trzcianki :( ale to dalej kiepskie rozwiązanie :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[następna]