Biała Podlaska - wątek do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 12:35 Biała Podlaska - wątek do zamknięcia

Znajomy z Białej znalazł maleńkie (około tygodniowe) kocięta. Kotka, która się okociła, na pewno nie przychodzi. Maluchów jest sześć, dwa w bardzo złym stanie. Potrzebne DT, pomoc w karmieniu, cokolwiek. Sytuacja jest dramatyczna, znajomy nie może ich zabrać do siebie, więc chodzi kotki karmić tam, gdzie je znalazł. Bardzo proszę o pomoc. Chętnych do pomocy proszę o kontakt na priv.
Ostatnio edytowano Nie paź 02, 2011 22:48 przez agabor, łącznie edytowano 1 raz

agabor

Od: Pt lut 29, 2008 17:40

Post » Pt wrz 30, 2011 12:50 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

Kocięta są karmione butelką, znajomy sam sobie nie poradzi - jeśli jest ktoś z Białej, kto w jakikolwiek sposób może pomóc - proszę o kontakt na priv. Jakąś pomoc finansową będzie można zorganizować, jeśli znajdzie się ktoś chętny do zajęcia się kociakami...

agabor

Post » Pt wrz 30, 2011 12:57 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

Nie ukrywam, że - jeśli to ślepy miot- zastanowiłabym się nad uśpieniem kociaków. Obawiam się, że bez DT gotowego poświęcić im cały swój czas (m.in. masować brzuszki po jedzeniu, karmić co 2-3 godziny) ich szanse nie są duże :(

http://www.kociezycie.pl/?action=strona&site=93
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt wrz 30, 2011 13:08 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

Miot nie jest ślepy. Może kociaki są starsze, nie wiem dokładnie, jak wygląda sytuacja bo ja daleko od Białej i sama mogę pomóc tylko wrzucając info na forum i ewentualnie bazarkami... Zdaję sobie sprawę, że takich sytuacji jest bardzo dużo, ale znajomy sam ma kotkę, którą wykarmił butelką i nie ma sumienia uśpić tych znalezionych kociaków. Dlatego szukam kogoś z Białej, kto ma doświadczenie w wychowywaniu takich maleństw i jakoś mógłby pomóc... Pomoc jest pilnie potrzebna, jakakolwiek, choćby zastępstwo w karmieniu ich przez weekend, bo znajomy w niedzielę wyjeżdża...

agabor

Post » Pt wrz 30, 2011 13:23 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

agabor pisze:Miot nie jest ślepy. Może kociaki są starsze, nie wiem dokładnie, jak wygląda sytuacja bo ja daleko od Białej i sama mogę pomóc tylko wrzucając info na forum i ewentualnie bazarkami... Zdaję sobie sprawę, że takich sytuacji jest bardzo dużo, ale znajomy sam ma kotkę, którą wykarmił butelką i nie ma sumienia uśpić tych znalezionych kociaków.

rozumiem - to zawsze trudna decyzja. Podejrzewam, że są starsze niż tydzień, tylko małe i słabe przez brak mamy :(

Dlatego szukam kogoś z Białej, kto ma doświadczenie w wychowywaniu takich maleństw i jakoś mógłby pomóc... Pomoc jest pilnie potrzebna, jakakolwiek, choćby zastępstwo w karmieniu ich przez weekend, bo znajomy w niedzielę wyjeżdża...

o Facebooku myśleliście? niestety w pracy mam blokadę...

trzymam kciuki! :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt wrz 30, 2011 13:30 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

Niestety, na Facebooku nie mam konta... Z różnych względów. Gdyby ktoś mógł tam wrzucić informację, też byłabym wdzięczna.

agabor

Post » Pt wrz 30, 2011 13:31 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

Matko jaki dramat :cry:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt wrz 30, 2011 13:44 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

agabor pisze:Niestety, na Facebooku nie mam konta... Z różnych względów. Gdyby ktoś mógł tam wrzucić informację, też byłabym wdzięczna.

Rozumiem. Daj może info w tytule, że potrzebne FB. Tak będzie najszybciej :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt wrz 30, 2011 13:53 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

Dzięki za podpowiedź, na FB znajomy może umieścić info sam, dałam mu znać. Ja będę podrzucać informację tutaj. Może znajdzie się się ktoś, kto może zaoferować pomoc...

agabor

Post » Pt wrz 30, 2011 14:03 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

To ja też będę podrzucać i 3mam kciuki :)

daj link do wydarzenia na FB, będziemy udostępniać :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt wrz 30, 2011 14:07 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

Jak tylko dostanę link, dam znać.

agabor

Post » Pt wrz 30, 2011 19:25 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

Podrzucam. Może jest ktoś z Białej o tej porze...

agabor

Post » Pt wrz 30, 2011 19:39 Re: Biała Podlaska - POMOC POTRZEBNA OD ZARAZ! Maleńkie kociaki

PODRZUCĘ :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 02, 2011 22:54 Re: Biała Podlaska - wątek do zamknięcia

Osoba, która znalazła kociaki, zabrała je do domu. Są karmione butelką (mlekiem dla kociąt), masowane, dogrzewane... Czyli mają DT i opiekę. Proszę o kciuki za maluchy. Dziękuję za podrzucanie wątku.

agabor

Post » Pon paź 03, 2011 9:14 Re: Biała Podlaska - wątek do zamknięcia

agabor pisze:Osoba, która znalazła kociaki, zabrała je do domu. Są karmione butelką (mlekiem dla kociąt), masowane, dogrzewane... Czyli mają DT i opiekę. Proszę o kciuki za maluchy. Dziękuję za podrzucanie wątku.

Nie zamykaj wątku, może się przydać do szukania domku stałego
BOZENAZWISNIEWA

[następna]