http://img27.imageshack.us/img27/8779/kot1l.jpgMuszę przyznać że Stefan nie jest zbyt fotogeniczny ale jak zobaczył schabowe to się przyczaił i pozwolił sobie zrobić fote

zadbaj o kota.zbadaj go.odrobacz.kotem trzeba się troskliwie zaopiekować,a nie narzekać na jego dziwne zachowanie
Kot był odrobaczany, weterynarz dobrze go zna

zadbać o kota... Jak dbać o kota? Zawsze myślałem że każdy kot najbardziej lubi jak mu się nie przeszkadza. Potrzebuje świadomości że to on tu rządzi. Kota nie powinno się nosić i głaskać jeśli sam o to nie prosi. Mój kot lubi smażyć się na słońcu, a ostatnio też wychodzić w nocy i polować.
Mogę mu tego zabronić, mogę go trzymać w domu i nie wypuszczać . Ale w ten sposób zabraniałbym mu być kotem...
Stefan od kociaka żywił się whiskasem teraz muszę mu dawać normalne jedzenie bo tego z puszki nie ruszy. Suchej karmy nie mogę mu dużo dawać bo weterynarz kazał ograniczyć z powodu problemów z oddawaniem moczu. Polecił też dawać mu dużo wody ale ten nie ruszy wody która jest w misce (jaka by to miska nie była, szklana, plastikowa). Zamiast tego włazi do zlewu i wypija wodę z kranu który przecieka. Mam też wodę mineralną w tych dużych butelkach - Takie niby urządzenie co naciskasz i leci woda. Ten skubaniec nauczył się tego używać. Oczywiście nie podstawi sobie szklanki. On musi rozlać a potem pije z kałuży. Nie wspomnę o tym że potrafi otwierać drzwi.
Chyba rozwiązałem już problem atakowania psa. Kotu chodziło o jedzenie które dostaje. Nie wiem czemu woli najtańszą psią karmę "Pufi" z biedronki od swojej