Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kami11 pisze:Beta-Glukan dostawała, dostawała także Inmundulen i Enisil F - powiem szczerze poprawa była, ale niewielka.
W zasadzie Zylexis to jedyna nadzieja teraz. U niej największa poprawa była po normalnym szczepieniu na wirusówki - co dziwne w sumie, ale została mocno podleczona, ale nadal kichała, oczy łzawiły, ale była też na tyle zdrowa, że można było jej podać Tricat i dosłownie po 2-3 dniach przeszło jej, katar poszedł precz, oczy zrobiły się ładne. Trwało to jednak ok. 2 miesięcy i znowu mamy katar i oczy zaropiałe.
jasdor pisze:Może mogłabyś załatwić lek z Ukrainy o nazwie Cykloferon. Jest odpowiednikiem interferonu i daje bardzo dobry efekt. Jest w postaci zastrzyków i tabletek. Nie stosowałam go, bo juz nie było potrzeby, ale słyszałam o jego bardzo dobrym działaniu.
Uważaj, żeby absolutnie nie podawac do oczu kropli sterydowych Takimi kroplami zalatwiłam oko Kośce i doszło do owrzodzenia rogówki, prawie dziura sie zrobiła. Kropli sterydowych wcale nie powinno sie kotom podawać !!!
ruru pisze:może też warto by zrobić test FeLV/FiV
kami11 pisze:ruru pisze:może też warto by zrobić test FeLV/FiV
Też o tym myślałam, ale podobno u kotów poniżej roku wynik może wyjść niekoniecznie zgodny ze stanem faktycznym.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 58 gości