PILNE! Potrzebny lek

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 19, 2011 18:09 PILNE! Potrzebny lek

Betanechol / Myocholine / Urecholine

dla kociambra:

Otóż chodzi o kota moich rodziców, Mietka, który wybrał sie marcowac, No i wrócił pokonany, z paralizem tylnych lapek i niemozliwoscia siusiania. Teraz leży w kocim szpitalu, na szczescie paraliż ustąpił, ze szpitala pacjent nawet zadowolony ponoc (dają jeść i miziaja), ale z sikaniem problemy i kotek jest cewnikowany, plus dodatkowo dostaje jakies ludzkie leki. I tu mamy problem - vetowi kończy sie zapas, a leki nagle przestały byc dopuszczone do obrotu. Kto sie bawił w import docelowy, ten wie, ile czasu to może pochłonąć, my mamy zapas ba tydzień i trochę nóż na gardle.
Dlatego pisze tutaj z niekuchenna prośba, bo wiem, ze można na Was liczyć, znam Was i sie Was nie boje - czy ktoś mógłby mi pomoc załatwić taki lek ? Szczerze mówiąc, nawet nie wiem, czy polskie recepty są realizowane za granica...
Oczywiscie, koszty nie grają roli.

Gdyby ktos mial na zbyciu prosze o kontakt. Podrzucilam zainteresowanej ten watek:

viewtopic.php?f=1&t=108153&start=120

i te strone:

http://goldpharma.com/search/myocholine ... ng/POLISH/

ale jak wiadomo czas gra role.

Prosze nie zmywac mi glowy za 'marcowanie' kota. Kot nie jest moj, staram sie tylko pomoc w poszukiwaniach lekarstwa dla niego

Jesli forum Koty to nieodpowiednie miejsce na te prosbe, prosze modow o przeniesienie tam gdzie jego miejsce.

Gdyby trafil sie na forum ktos z Niemiec lub innego kraju gdzie lek jest dostepny i ma weta, ktory wypisze recepte to byla by to chyba najszybsza droga

potrzebujemy i recepty, i leku, i kogoś, kto poświęciłby nam swój czas na załatwienie jednego i drugiego i wysłanie kurierem (koszty wizyty, leku, przesyłki pokrywamy oczywiście z góry lub na bieżąco, na ile się da), bo czas goni - a w Golden maksymalny czas to 12 dni, trochę za długo, bo zapas jest na mniej więcej tydzień. Jeśli niemiecki wet zażyczy sobie historię choroby Kocurka, to prześlemy faksem lub mailem.
Oczywiście ciocia z receptą jest dzisiaj poza zasięgiem telefonu, ale na pewno chodzi o dawkę 10mg, jutro rano się dowiem, w jakiej ilości.
Ostatnio edytowano Sob mar 19, 2011 22:14 przez kociamysza, łącznie edytowano 1 raz

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Sob mar 19, 2011 18:44 Re: PILNE! Potrzebny lek

Niestety nie mam takiego leku i nie znam nikogo kto by go miał.

Podniosę bo ważne!!!!
MIKUŚ

Post » Sob mar 19, 2011 19:11 Re: PILNE! Potrzebny lek

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob mar 19, 2011 19:20 Re: PILNE! Potrzebny lek

Wow 8O Cena jest powalająca :roll:
MIKUŚ

Post » Sob mar 19, 2011 19:40 Re: PILNE! Potrzebny lek

....
Oczywiscie, koszty nie grają roli.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob mar 19, 2011 20:32 Re: PILNE! Potrzebny lek

viewtopic.php?f=1&t=108153&start=120

Dałam link do watku,a przy okazji znalazłam
# Bethanechol
# Urecholine
# Duvoid
# Myotonachol
# PMS-Bethanechol
# Phenoxybenzamine
# Dibenyline
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob mar 19, 2011 20:39 Re: PILNE! Potrzebny lek

PcimOlki pisze:http://www.buying-medication.com/Betanechol.htm

Podalam link do Goldpharma, ceny podobne i chyba ktos z miau przez nich zamawial

kociamysza

Post » Sob mar 19, 2011 20:41 Re: PILNE! Potrzebny lek

kropkaXL pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=108153&start=120

Dałam link do watku,a przy okazji znalazłam
# Bethanechol
# Urecholine
# Duvoid
# Myotonachol
# PMS-Bethanechol
# Phenoxybenzamine
# Dibenyline

Ten sam watek Kropko podalysmy :) nic z tej listy nie jest dostepne w Polsce, ale cos sie juz dzieje.

kociamysza

Post » Sob mar 19, 2011 20:59 Re: PILNE! Potrzebny lek

Oj tam!-skupiłam sie na leku,ale chciałam dobrze :oops: -cóż poradzić,że roztrzepaniec ze mnie i reaguje często za szybko nie doczytałam do końca i poszukałam...
Mam nadzieję,że uda się kocinie pomóc! :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob mar 19, 2011 21:10 Re: PILNE! Potrzebny lek

Kropko, alez ja bez pretensji :ryk: i zlych intencji :), no

Jest nadzieja, ze sie uda. Szukamy tez w Niemczech.

kociamysza

Post » Sob mar 19, 2011 21:27 Re: PILNE! Potrzebny lek

Wiem!-ja sama się zawstydziłam,bo taka gapa ze mnie!
A kontaktowałyście się z dziewczynami z tamtego wątku, jak one i skąd załatwiły?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob mar 19, 2011 22:11 Re: PILNE! Potrzebny lek

Nie wiem czy sie kontaktowano. Z pharmy lek idzie ponosc okolo dwoch tygodni, to za dlugo

kociamysza

Post » Sob mar 19, 2011 22:38 Re: PILNE! Potrzebny lek

W Niemczech mieszka Tinka07,może ona by mogła pomóc?
memberlist.php?mode=viewprofile&u=13197
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie mar 20, 2011 0:17 Re: PILNE! Potrzebny lek

Hops, zeby zdarzyc.

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Pon mar 21, 2011 0:23 Re: PILNE! Potrzebny lek

Dobry wieczór wszystkim!

To o Miecia moich Rodziców chodzi w cytowanej wypowiedzi. Na razie jest już lepiej, kocurek chodzi, dzisiaj miał być odłączony od cewnika (ale nie wiem, z jakim rezultatem, bo nie miałam okazji się skontakować z domem), ale co z lekiem, wciąż nie wiem. Jutro weterynarz jedynego naszego znajomego z Niemiec ma się skontaktować z apteką i zapytać, czy może wypisać receptę na taki lek - trochę mi się wydaje dziwne, bo dziewczyny na Gazecie pisały, że ich weci używają tego leku do leczenia kotów i recepty by wypisali.
Na razie znajomi poobdzwaniają swoich wetów i popytają - niestety, nie jest to aspirynka i obawiam się, że lecznice nie będą skłonne dzielić się swoimi zapasami z człowiekiem z ulicy, nawet nie dlatego, że jest to lek trudno dostępny i drogi, ale ze względu na jego działanie.

Bardzo wszystkim dziękuję za odzew:) Miecio byłby niezmiernie zadowolony, wiedząc, ile się wokół niego dzieje, uwielbia to;)

M.

very.martini

Od: Pon mar 21, 2011 0:16

[następna]