bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 14:31 bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

Proszę was o pomoc w znalezieniu domów dla bezdomnych kotów z wadowic
u nas w wadowicach jest mnostwo bezdomnych kotow
urząd miasta niema podpisanej umowy z żadnym schroniskiem
dokarmiam kilka kotow w roznym wieku
są bezdomne
urzad miasta zgodzil sie sfinansowac sterylizacje , ale co potem? maja wrocic na ulice? proszę was o jakąś pomoc
nie wstawie zdjec bo nie mam jak
czy jest mozliwosc aby ktos z was pomogl mi znależc dla nich domy?
Ostatnio edytowano Czw mar 03, 2011 16:14 przez gerardbutler, łącznie edytowano 1 raz
gerardbutler

Post » Śro lut 09, 2011 14:36 Re: BŁAGAM O POMOC DLA BEZDOMNYCH KOTÓw

najlepsze to że u rzad zgodzil sie sfinansowac sterylizacje ale nie maja gdzi tych kotow przetrzymac
pasowalo by je leczyc, zaszczepic ale za co i jak? urzad umywa rece od leczenia i szczepien :evil:
ewntualnie moglabym je na 10 dni przetrzymac ale co potem? skad wziasc na szczepienia i leczenie? skad wzias domki dla nich!!
gerardbutler

Post » Śro lut 09, 2011 17:18 Re: BŁAGAM O POMOC DLA BEZDOMNYCH KOTÓw

A to są oswojone koty ?
Bo jak nie, to nie ma sensu szukać im domów. Wysterylizować, przetrzymać i wypuścić...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro lut 09, 2011 17:46 Re: BŁAGAM O POMOC DLA BEZDOMNYCH KOTÓw

to znaczy podchodzą i mozna je poglaskac przypuszczam że jak bym je wziela do domu to pewnie dziczki no ale sie przyzwyczaja bo wiadomo jak to jest pierwsze dni w nowym miejscu, nowe zapachy, nowi ludzie 8O
gerardbutler

Post » Czw mar 03, 2011 11:12 Re: BŁAGAM O POMOC DLA BEZDOMNYCH KOTÓw

oczywiscie sterylki nie zostaly przeprowadzone bo nie ma gdzie kotow przetrzymac po operacji
do tego dowiedzialam sie ze na jednym z osiedli koty bezdomne dokarmiane sa przez jedna pania i jej corke same kocurki niekastrowane i jedna polroczna kotka ktorej na szczescie podawaja prowere
mam pytanie pomoglibyscie mi znalezc dla niej domek?
gerardbutler

Post » Czw mar 03, 2011 14:50 Re: BŁAGAM O POMOC DLA BEZDOMNYCH KOTÓw

Bez zdjęć ciężko znaleźć kotu dom. Niestety, ale ludzkie serce może zazwyczaj poruszyć kot, którego widzi się na zdjęciu.

Może zmień tytuł wątku, żeby było wiadomo, że chodzi o Wadowice. Może ktoś z forum mieszka w pobliżu i mógłby Ci pomóc w zrobieniu zdjęć, sterylkach itp.

Złapanie, wysterylizowanie i wypuszczenie kotów jest najlepszym wyjściem, nawet jeśli nie są specjalnie dzikie, bo inaczej będą się mnożyły w nieskończoność. Gdy któryś ze złapanych okazuje się być totalnie oswojony to wtedy można się martwić, ale nie sądzę, żeby wszystkie koty, które dokarmiasz były oswojone. To że dają się głaskać wcale nie znaczy, że życzą sobie mieszkać z człowiekiem w domu. Miałam już takie przypadki.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Czw mar 03, 2011 16:31 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

rozmawialmz jedna pania karmicielka tych kotow powiedziala ze ona ma juz kilkanascie na dzialce i nie wezmie tej kotki niestety nie wiem co robic kotow zal szczegolnie tej mlodziutkiej koteczki
gerardbutler

Post » Czw mar 03, 2011 21:43 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

gerardbutler pisze:rozmawialmz jedna pania karmicielka tych kotow powiedziala ze ona ma juz kilkanascie na dzialce i nie wezmie tej kotki niestety nie wiem co robic kotow zal szczegolnie tej mlodziutkiej koteczki

Ogłoszenia, ale ogłoszenie bez zdjęcia to trochę mało. :roll:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw mar 03, 2011 22:03 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

Poproś o przeniesienie wątku na koty.
Postaraj się zrobić zdjęcia, przynajmniej tej koteczce - to podstawa do ogłoszeń.
Jeśli możesz przetrzymać po sterylece - łap i ciachaj, w pierwszej kolejności kotki. Za chwilę będzie tam trzy razy tyle kotów.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt mar 04, 2011 2:02 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

tak, tak, jeśli tylko masz jak, łap kociczkę do sterylizacji. wiosna tuż, tuż!
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt mar 04, 2011 2:59 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

A wet nie przetrzyma po sterylce?
W Wawie miasto dogaduje się tak w temacie strylizacji wolnożyjących, że wet przetrzymuje Kocurki przez 3 dni a Kotki - przez tydzień po zabiegu.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt mar 04, 2011 9:57 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

no wlasnie sek w tym ze nie ma kto przetrzymac wci nie zgadzaja sie a ja mam za duzo swoich kotow i nie bede miala gdzie jej upchnac
gerardbutler

Post » Pt mar 04, 2011 9:58 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

Bungo pisze:Poproś o przeniesienie wątku na koty.
Postaraj się zrobić zdjęcia, przynajmniej tej koteczce - to podstawa do ogłoszeń.
Jeśli możesz przetrzymać po sterylece - łap i ciachaj, w pierwszej kolejności kotki. Za chwilę będzie tam trzy razy tyle kotów.

Przenieś wątek na Koty, tam więcej osób zagląda. Może będzie ktoś z Twojej okolicy chętny do pomocy.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt mar 04, 2011 10:01 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

ja nie wiem jak przenieść :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
gerardbutler

Post » Pt mar 04, 2011 10:16 Re: bezdomne koty z wadowic-pomoc w sterylizacji na cito!

Napisz do moderatora.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[następna]