Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 21:58 Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Na mojej poczcie głosowej nagrał się mężczyzna z informacją, że ma kontakt do mnie od p. Zosi (karmicielka, którą kiedyś razem z inną forumowiczką wspierałyśmy w łapaniu bezdomnych kotów do sterylizacji) i potrzebuje pomocy w znalezieniu domów dla stadka swoich kotów... Pan się musi przeprowadzić i nie może zabrać ze sobą kotów.

Pan ma ich 16!!! Są w różnym wieku: od czterech miesięcy do trzech lat. Pan dodał, że koty są wychodzące, więc dobrze byłoby, żeby takie pozostały...

EDIT po rozmowie z panem: Koty przebywają teraz w Jabłonnie. Państwo będą musieli się wyprowadzić na początku marca. Ze sobą mogą zabrać ok. połowę kotów. Do adopcji powinny więc pójść co najmniej trzy kociaki i pięć dorosłych kotów...

Stado pochodzi właściwie od jednej kotki, która kiedyś się przybłąkała i urodziła 3 kotki i kocurka... Niesterylizowane koty rozmnażały się na potęgę. Pan zdążył przez ten czas oddać 120 kociaków!

W tej chwili niewysterylizowane - oprócz trzech czteromiesięcznych kociaków - zostały trzy kotki i jedna z nich jest teraz w ciąży :-(. Niewykastrowany jest też zdaje się jeden z kocurków.

Jedyna forma pomocy, jaka mi przychodzi w tej chwili do głowy, to robienie masowych ogłoszeń.

Pan obiecał wysterylizować pozostałe kotki, ale jednocześnie wspomniał, że jest mu trudno je złapać (?). Muszę chyba jasno powiedzieć, że ta sterylizacja to warunek mojego (i może innych forumowiczów) wsparcia, żeby te działania miały jakiś długofalowy sens... Nie chciałabym pomagać, gdyby koty miały się nadal rozmnażać. Z drugiej strony - szkoda kotów :-(.

Co o tym myślicie? Kto może coś poradzić, pomóc?

Przesłałam Panu link do tego wątku z prośbą o uaktywnienie się na nim.

Oto zdjęcia i krótkie opisy, które dostałam:

Kociaki czteromiesięczne:

Obrazek

Curusia - radosna, nieufna koteczka: POTRZEBNY DOM TYMCZASOWY

Obrazek

Czarnulek - pełen życia i zabawy kocurek: JUŻ W DOMU STAŁYM

Obrazek

Szarutek - kocurek pełen wigoru i temperamentu: JUŻ W DOMU STAŁYM

Koty w wieku 1 roku:

Obrazek

Kaziutek - kocurek przylepa, bardzo lubi się przytulać, wykastrowany: SZUKA DOMU. POTRZEBNE OGŁOSZENIA

Obrazek

Psotka - Siostra Kaziutka - koteczka lubiąca zabawę i pieszczoty, wysterylizowana: SZUKA DOMU. CHĘTNIE Z KAZIUTKIEM. POTRZEBNE OGŁOSZENIA

Obrazek

Szatanek - przytulanka, ale od małego wielki indywidualista, wykastrowany. Bardzo okazały: JUŻ W DOMU STAŁYM

Koty w wieku 1,5 roku:

https://picasaweb.google.com/annafigiel ... 6943077394

Czarnusia - córka Kropeczki. Gęsta sierść, uwielbia zabawy na mrozie i dużym śniegu. Przytulanka. Wysterylizowana: SZUKA DOMU KONIECZNIE Z OGRODEM. POTRZEBNE OGŁOSZENIA

https://picasaweb.google.com/annafigiel ... 5411814914

Oczko - kocurek skory do zabaw, wieczorem do przytulania. Miał leczone oko. Bardzo kochany. Wykastrowany: SZUKA DOMU. POTRZEBNE OGŁOSZENIA

https://picasaweb.google.com/annafigiel ... 6237515682

Perełka - koteczka wychowana od 3 tygodnia życia przez człowieka. Urodziwa, lubiąca być w centrum uwagi. Przytulanka. Wysterylizowana: SZUKA DOMU. POTRZEBNE OGŁOSZENIA

Koty w wieku 2 lat:

Obrazek

Karolinka - bardzo płochliwa. Jak zaufa opiekunowi, lubi pieszczoty. Niewysterylizowana: PO STERYLIZACJI. RACZEJ ZA PŁOCHLIWA NA ADOPCJĘ

Obrazek

Kropeczka - kotusia z długim włosem. Lubi ryby. Bardzo ładna i towarzyska. Wysterylizowana: RACZEJ ZA PŁOCHLIWA NA ADOPCJĘ

Obrazek

Mruczek - duży,towarzyski, pieszczoch. Wykastrowany: SZUKA DOMU. POTRZEBNE OGŁOSZENIA

Koty trzyletnie:

Obrazek

Junior - kocurek z charakterem. Bardzo lubi zabawę z ludźmi, przytulanie i leżenie na kolanach. Wykastrowany: SZUKA DOMU. POTRZEBNE OGŁOSZENIA

https://picasaweb.google.com/annafigiel ... 2507172210

Pusia - mało współpracująca. Wspaniała opiekunka. Koteczka z charakterem. Niewysterylizowana. W zaawansowanej ciąży: RACZEJ NIE DO ADOPCJI

Dwa pozostałe koty:

Kubuś - kocurek, niewykastrowany, ma być poddany zabiegowi w tym tygodniu: RACZEJ NIE DO ADOPCJI

Franusia - koteczka, matka Czarnusi, niewysterylizowana, ma 3-tygodniowe kocięta: RACZEJ NIE DO ADOPCJI

Koty były odrobaczane, leczone, ale nie są zaszczepione.
Ostatnio edytowano Pt kwi 01, 2011 19:15 przez wejaga, łącznie edytowano 19 razy
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto lut 01, 2011 22:16 Re: Warszawa: 16 kotów do adopcji!!!

o matko i córko :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto lut 01, 2011 22:24 Re: Warszawa: 16 kotów do adopcji!!!

8O :strach:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro lut 02, 2011 20:10 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Uzupełniłam opis o nowe informacje.
Obrazek

wejaga

Post » Śro lut 02, 2011 22:31 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Wgrałam 10 zdjęć. Czterech nie udaje mi się wgrać. Może ktoś spróbuje? Podesłałabym zdjęcia na maila.

Tak czy owak brakuje jeszcze zdjęć dwóch kolejnych kotów.
Obrazek

wejaga

Post » Śro lut 02, 2011 22:56 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Facet do idiota. Nie wiedział biedaczek że się przeprowadza? Pewnie koty za dużo kosztują...A rozmnażał na potęgę bo kociaki są słodkie. W dodatku żadno nie szczepione :twisted:
AnielkaG

Post » Czw lut 03, 2011 8:44 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

to nie takie proste... nie wiedział że się przeprowadza, takie życie, wszystkiego nie przewidzisz
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Czw lut 03, 2011 9:39 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Matko jedyna, toż to skrajna nieodpowiedzialność!!! Czy ten facet na łeb upadł ?!?!? Od kiedy wie, że musi się wyprować? Od wczoraj? Do marca został miesiąc, kto mu w tak krótkim czasie znajdzie domy dla tylu, umówmy się, mało "adopcyjnych" kotów?!?!?! Jak Boga kocham, wyć się chce!!!
Niestety, nie mam jak pomóc...
Mogę jedynie zasponsorować ogłoszenia u Cat Angel
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw lut 03, 2011 9:40 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Boże tyle kotów i jeszcze są w drodze kolejne... A które on zabiera, może by wziął te najmniej rokujące na adopcje. Czy Pan będzie wstanie złapać i samodzielnie przewieść koty do weterynarza na sterylizację?
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 9:52 przez seniorita, łącznie edytowano 1 raz
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Czw lut 03, 2011 9:47 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

jak już pisałam to nie takie proste. nie sądzę żeby mógł wziąć ze sobą chociażby jednego :roll:

jest to skrajna nieodpowiedzialność, zwłaszcza brak sterylizacji
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Czw lut 03, 2011 9:56 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Pan wydał 120 kociaków 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O zatkało mnie :(

Widzę tam koty czarne futrzaki dajcie je na Kraków(bardzo dużo adopcji czarnych kotów jest właśnie na tym mieście)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lut 03, 2011 10:13 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

ręce opadają :?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lut 03, 2011 14:12 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

to straszne!!!!
biedne kiciulki... :(
jak można mieć 16 niesterylizowanych kotków różnej płci....???? przecież to NIEODPOWIEDZIALE, nie trzeba być biologiem,żeby wiedzieć, że będzie ich coraz więcej, i więcej...!!!!
szkoda mi kiciulków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ogłaszajmy ja na facebooku! (udostepniajmy)

KotRudolf

Od: Śro lut 02, 2011 11:24

Post » Czw lut 03, 2011 14:24 Re: Warszawa/Jabłonna: 16 kotów traci dom!!!

Na sterylizację niedługo będą talony.
Te 4ro miesięczne oswojone dom znajdą od ręki O ILE są oswojone.

Na DT trzeba by brac te nie wycięte w pierwszej kolejności....
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[następna]