Kot jasnowidz???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2003 21:33 Kot jasnowidz???

to bylo jakis miesiac temu. W zwiazku z tym, ze bylam chora, dopiero teraz doczolgalam sie na dluzej do kompa. To byl czwarty miesiac mojej ciazy. W ten dzien bylam na USG i pierwszy raz widzielismy z mezem na monitorze jak nasz dzidzius wariuje w brzuchu, chociaz ja wtedy jeszcze kompletnie nic nie czulam. Tej nocy po USG wstalam o 3.00 w nocy do ubikacji, potem polozylam sie na lewym boku, a na koldrze obok brzucha polozyla sie Fiona. Probowalam zasnac, ale otworzylam oczy, bo poczulam, ze kotka dziwnie sie czai... patrze, a ona buuuch w moj brzuch! identycznie, kiedy koty poluja na mysz! najpierw skradanie sie, potem atak. WIERZE, ze ona widziala - a moze bardziej slyszala - te mala myszke w moim brzuchu :))) no bo jak to inaczej wytlumaczyc??? nigdy w zyciu tak na mnie nie polowala, a jestem pewna, ze nie poruszylam zadna czescia ciala pod koldra, bo lezalam nieruchomo, a obie rece mialam na kolderce :) ZRESZTA KTO SMIE ZAPRZECZYC, ZE KOTY SA TAJEMNICZE I NIEODGADNIONE???
Pat&3F

Pat&3F

Od: Śro lip 09, 2003 0:29

Post » Czw gru 18, 2003 22:47

He, he, no faktycznie niesamowite!!!:DTo co to bedzie jak dzidzia bedzie na tyle duza ze zacznie robic "bąble" na Twoim brzusiu?Moze kicia widziała jakieś minimalne ruchy a i może słyszała szmery niedostepne naszym, ludzkim uszom?

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Czw gru 18, 2003 22:57

Niesamowita, ale i piekna rzecz!
I co dalej?

Dla Waszej Dziecinki - najlepszosci wszelkie!!!
No i dla Was :)
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt gru 19, 2003 0:33

I bardzo dobrze :s4: Niech się szybko poznają :love: Będzie im łatwiej :s5:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Pt gru 19, 2003 0:37

Odwiedziła mnie kolezanka w ciąży. Obydwa moje koty-jak zaczarowane- kleiły sie do jej brzucha 8O Kumpela położyła sie pod kocykiem i nie tylko przylepa- Borys wrąbał się pod jej koc, ale tez niedotykalska Shaela nie mogła sobie odmówić przytulenia się do okragłego brzuszka ;)
Widziałam- na własne oczy- jak niesmowicie koty reagują na kobiety w ciazy! :D

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt gru 19, 2003 9:50

Coś wspaniałego!
Florcia
Obrazek

ako

Od: Czw kwi 17, 2003 15:02

Post » Pt gru 19, 2003 22:03

Olat, to ciekawe... :)
moje dwie pozostale kotki traktuja mnie tak samo jak wczesniej, ale moze jak brzuch bedzie wiekszy, a ruchy wyczuwalne dla innych (ludzi!) to moze wtedy tez stana sie bardziej przytulaste? bo Fuji - ta ze schroniska - jest panna niedotykalska i ona nikomu nie wchodzi na kolana.

CO DZIWNE! raz byla u nas znajoma z uposledzonym synem, ktory usiadl na fotelu. Patrzymy, a Fuji ni stad ni zowad laduje sie jemu na kolana!!! to tez bylo niesamowite! ona, kotka, ktora nie znosi kolan! sama wybrala sobie miejsce :)
Pat&3F

Pat&3F

Post » Pt gru 19, 2003 22:41

Wspaniałe historie bo koty sa wspaniałe (i psy też)
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Pt gru 19, 2003 22:48

RyuChanek i Betix pisze:Wspaniałe historie bo koty sa wspaniałe (i psy też)

I króliki, i świnki morskie, i... WSZYSTKIE zwierzaki są wspaniałe :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt gru 19, 2003 22:52

Anka pisze:
RyuChanek i Betix pisze:Wspaniałe historie bo koty sa wspaniałe (i psy też)

I króliki, i świnki morskie, i... WSZYSTKIE zwierzaki są wspaniałe :D
Jasne!
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Pt gru 19, 2003 23:17 re: kot jasnowidz

Fakt, o kotach mówi się, że zbierają "złą energię" która szkodzi człowiekowi. Stąd ch zamiłowanie do sypiania na skrzyżowaniach cieków wodnych, bytowania przed monitorem kompa, TV itd. Sam zauważyłem, że moje ogony często układają się na brzuchu kobiet mojego życia podczas menstruacji. Poza tym, kiedy miałem okropną anginę i z bezsilności położyłem się do wyrka, co mi się rzadko w chorobie zdarza, to mój kochany Zmyłek będący wtedy małym i bardzo żywym kocięciem, które nie tolerowało przytulania ani pieszczot sam do mnie przyszedł, owinął mi się wokół szyi i dwie godziny spał tak i mruczał bez przerwy. Byłem zaszokowany, ale tak naprawdę koty to chyba rodzaj małych, futrzanych bioenergoterapeutów. Nie potwierdzono tego w żaden sposób naukowo, ale sądzę, że jest w tym wiele prawdy.
Czesława, Ryszard i mrhyde

Obrazek

mrhyde

Od: Pt gru 12, 2003 23:10

Post » Sob gru 20, 2003 12:06

Florunia, która nigdy nikomu nie siada na kolana oprócz mnie, siadła raz jednej mojej przyjaciółce, która ma silną alergię na koty i zwierzęta w ogóle. :lol:
Florcia
Obrazek

ako

Od: Czw kwi 17, 2003 15:02

Post » Sob gru 20, 2003 15:51

Ako, a czy Florka nie jest czasem zlosliwa? :wink: :lol:
Pat&3F

Pat&3F

Post » Sob gru 20, 2003 16:07

Koty jednak są wspaniałe :D

Axel

Od: Pt mar 07, 2003 20:59

Post » Sob gru 20, 2003 16:40

O tak wspaniałe i moim zdaniem są jasnowidzami. :D
Moja koleżanka uczyła się do matury z biologii z zagadnień opracowanych na kartkach. Jej kot Maciek przychodził wtedy do niej, rozgrzebywał kartki i kładł się na nich, ale dwa razy udało mu się rozgrzebać i położyć na tym samym zagadnieniu. Potem na egzaminie ustnym koleżanka dostała właśnie taki temat 8O
Olga Pietrusiewicz
Obrazek
Hodowla BRI Behemot*PL - http://www.behemot.pl

Behemot - Ola

Od: Śro kwi 02, 2003 20:35

[następna]