Moderator: Estraven

nuwa_dragon pisze:Może ma ktoś namiar na dobrego behawioryste kociego w Warszawie?
nuwa_dragon pisze:Właśnie pod tym względem wszystko wygląda normalnie. Ponieważ jest to dla niej trauma próba złapania do transportera kupiłam jej żwirek sprawdzający i wszystko ok. Nigdy nam nie chorowała. No i nie od samego początku tak się zachowuje sikać zaczęła z pół roku temu. W sumie zbiegło się to z wzięciem nowej kotki. Ale nie wydaje mi się żeby to była przyczyna ponieważ bawią się razem, wylizują.
mam, był u mnie w domu, polecamnuwa_dragon pisze:Może ma ktoś namiar na dobrego behawioryste kociego w Warszawie?
Anja pisze:mam, był u mnie w domu, polecamnuwa_dragon pisze:Może ma ktoś namiar na dobrego behawioryste kociego w Warszawie?
ale dziewczyny mają rację, najpierw koniecznie należy przynajmniej zbadać mocz, żeby wykluczyć przyczyny zdrowotne,
oznaczyć pH, ciężar, kryształy, białko itp. oraz jak się uda złapać więcej moczu to zrobić posiew
hydra_pl podaje realne ceny badań w W-wie, choć w badaniach krwi za 100 zł, to ja robię wszystkie oznaczenia, więc ta cena może być niższa jak się zrobi profil podstawowy + np. nerkowy (który polecam w tej sytuacji)
jak zostanie to zrobione, to dopiero wówczas warto skierować się do pani Jolanty Łapińskiej http://www.zoopsychologia.com.pl/ (namiary w zakładce kontakt)

tillibulek pisze:koszt badania moczu u naszych wetow to 25 zł, badania krwi 80-100 zł - nie wiem skad te ceny wzielas, hydra - ale w Warszawie sa zdecydowanie wyzsze
zreszta nie chodzi tutaj o koszt badan, tylko o niską obslugowosc kota - faktycznie wizyta domowa bylaby najbardziej wskazana, wet musialby byc przygotowany, ze sam bedzie musial ten mocz pobrac, moze od razu tez wlasnie na posiew...
nuwa_dragon pisze:To zrobię tak jak mówicie dzięki za poradyNajpierw badanie moczu. Potem ewentualnie skontaktuje się z tą panią 120zł za wizytę 2 godziny to nie tak dużo. Oczywiście napiszę co z tego wszystkiego wyniknie
tillibulek pisze:hydra, niczym mnie nie obrazilas - jesli tak zabrzmiala moja wypowiedz, to przepraszam, nie mialam tego na mysli
jedyne co mnie wkurza, to fakt, ze wszedzie tam gdzie chodze do weta - place duzo wiecej niz wedlug cennikow podawanych przez rozne osoby z forum - ostatnio tez mielismy problem z nasza kicia - dostala zapalenia pecherza, miala dwa podstawowe badania moczu, za ktore zaplacilismy po 25 zł - jak przed sterylką (a mialam sterylizowac dwie kicie) pytalam na Śreniawitów o kontrolne badania krwi, to uslyszalam, że 80 czy 100 zł - dokladnie nie pamietam, ale nie mniej niż 80 zł - wiec zastanawiam sie czy to tylko ja tak mam, ze gdzie nie pojde tam mnie kasująte ceny, ktore podalas i ktore potwierdzila Anja sa jak marzenie
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 28 gości