Petycja, wrocek, dlaczego - demot str 6. UDAŁO SIĘ :))))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 15, 2010 11:26 Petycja, wrocek, dlaczego - demot str 6. UDAŁO SIĘ :))))))))

W końcu zakończono przetarg na bony. I jest ...........
Wygrały - Krzycka, Chorwacka, Grunwaldzka ( dr. Rzepka ) - coby nie było, ze kogos jestem nieobiektywna, zerknijcie sobie w wetów polecanych/ /nie polecanych - nie tylko tu na miau, ale i na innych stronach, choćby na dogo.

Wygrała też pałucka - ich nie znam, mam nadzieję, ze jest OK. Tylko, że to obrzeża Wrocławia.

Problem jest w tym, ze jedynym kryterium przetargu była cena. Zatem, jeśli ktoś zszedł - na przykład - poniżej 50 zł, wygrywał. Pozostałe aspekty, jak wyposażenie, ilość zabiegów, opinia - nie były brane pod uwagę.

Przegrało paru fajnych wetów, w tym dr Włodarczyk, czyli Wiśniowa i Głogowska, miejsca, gdzie robiło sie naprawde fachowo. Żeby znów nie było, że jestem mało obiektywna to choćby tu na miau sa same pozytywne wpisy, podobna opinia na dogo, czwarte miejsce w rankingu znanylekarz.pl - wet/dolnośląskie.

Dziewczyny kochane ( i chłopaki :) - jest pomysł, zeby napisać petycję. W tej chwili ma być pięć lecznic ( jeszcze jedna dzielnica jest nie rozstrzygnięta ) i tyle.
Tymczasem na Wisniowej i na Głogowskiej było robione kupe sterylek, przy tym tam sa ludzie z sercem i zawsze bezdomniaki i biedaki miały osobną taryfę, pozwalajaca nam je leczyć.
Zatem jest pomysł, żeby napisać petycję o rozszerzenie liczby plinik o klinikę, czy to na Wiśniowej, czy to na Głogowskiej.
POmijam już w tej chwili taki, czy inny poziom wybranych lecznic - ale jest ich zdecydowanie za mało. Nie wyobrażam sobie starszych ludzi z mojej dzielnicy doginających np na Parafialna, kiedy np na Głogowska mają prosty dojazd.

Zresztą liczy się i zaufanie, ja już przynajmniej opd czterech osób usłyszałam, ze w ich wypadku koniec ze sterylkami, to samo zgłaszają ludzie chożby w TOZie ( przy mnie starsza pani się rozpłakała )

Co o tym myślicie, Wiem, że KŻ bedzie tez pisać w tej sprawie do US ( super ), koleżabnka ma zebrac podpisy wśród znanych nam kociarzy na Sródmiesciu, my mozemy puscic taką petycję z miau
Myślę, że Animalsi też nie odmówią

Kurcze - to na prawde ważne, we WQrocławiu jest nap[rawde tragedia jeśli chodzi o rozrodczość , a teraz może byc jeszcze gorzej. Zróbmy coś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro cze 30, 2010 10:43 przez mamucik, łącznie edytowano 9 razy
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pon mar 15, 2010 11:31 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

O Bo-że...... :evil:

Nie dość, że talony powinny być dostepne od co najmniej miesiąca, połowa kotek juz jest w ciąży, to rzeczywiscie się popisali z tymi lecznicami....

Rzepkę osobiscie uważam za kretyna wybitnego, co zresztą (nieco dosadniej) usłyszał ode mnie przy okazji ratowania Kry :evil: Komara bym mu nie dała pod opiekę!!!!!!!
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon mar 15, 2010 11:53 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

No to poprostu świetnie :evil: Jak to Legwan nie wygrał? 8O
A nie ma możliwości oprotestować przetargu? Przecież kasa to jedno ale fachowość jest bardzo ważna!
Oprócz Parafialnej nie znam żadnej z tych lecznic.... :roll:

Na ile to pewna informacja?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon mar 15, 2010 12:00 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

Tak, są to w 100 % pewne informację, stąd trzeba szybko taką petycje napisać. Niestety przetragu nie można oprotestowac - natomiast trzeba zrobić wszystko, żeby w przyszłości już takich przetargów nie było.
Z tego, co mi podpowiedziała koleżanka - sa dwa rodzaje przetargów
Nieograniczony - gdzie kryterium jest tylko cena
i ograniczony, gdzie sa stawiane jeszcze inne kryteria, np wyposażenie sali chirurgicznej, stopień naukowy ( np Marek jest doktorem nie tylko z nazwy, ale i z doktoratu )
Nieograniczony stosuje się np w przypadku zakupu art biurowych, natomiast wszystkie rzeczy związane ze zdrowiem tradycyjnie są przetargami ograniczonymi.
Ale widac w naszym miescie kot znaczy tyle co bryza papieru, widać nie jest żywą istotą dla odpowiedzialnych za przetarg
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Pon mar 15, 2010 12:01 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

Ja też znam tylko Parafialną. Petycję podpiszę, ale czy ona coś zmieni?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon mar 15, 2010 12:05 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

Nie wiem czy to coś zmieni, ale uwazam, ze trzeba cos zrobić. Jak nic sie nie robi, nie pije się szampana - czy jakos tak :piwa:

W tamtym roku uzupełnili listę

mamucik

Post » Pon mar 15, 2010 12:13 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

:roll: cholera ja a z kujawsko-pomorskiego a teraz to chyba tylko sterylki aborcyjne :( ZNOWU URZEDNICY DALI D..Y I TYLE
krynia08

Post » Pon mar 15, 2010 12:14 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

Ja do Głogowskiej i/lub Wiśniowej dodałabym jeszcze Kamila Kruszynowego - on chyba tez ma możliwość wykonywania zabiegów a jest mega fantastycznym wetem szczególnie jeśli chodzi o "byłe" schroniskowce na tymczasie czy bezdomniaczki.

Petycję oczywiście podpisze ale... mam podobne obawy co Mru. Mamuciku - sama najlepiej wiesz jak jest. To jest ewidentna "ustawka" ale nikt nikomu tego nie udowodni :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon mar 15, 2010 12:14 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

ta.....jedyne kryterium cena....
tylko, że potem się okazuje, że np każda usługa dodatkowa - jakiś opatrunek itp może być płatny?
Ja mam doświadczenie z przetargami - ot np. określa się parametry tak, by tylko jedna firma mogła wygrać albo kupuje się najtaniej, dział zakupów dostaje premie a towar jest do d... ale co to przeszkadza?

Tu zaś sprawa dotyczy zdrowia i życia kotów. Czy bierze się pod uwagę np dostępność gabinetu - dłuższe godziny otwarcia, weekendy?
Czy i jak skonstruowany jest zakres przedmiotu przetargu - jak opisany jest zabieg, jakie elementy przed i pozabiegowe wchodzą w grę za tę cenę?
Jaka metoda?

jesli coś będzie do podpisu - prosze o pw
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon mar 15, 2010 12:21 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

Podpiszę zdecydowanie, z tego co słyszę, świetnie te zabiegi do tej pory wykonywano też na Orzeszkowej

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 15, 2010 12:24 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

Żadnej z tych lecznic nie znam.
Oczywiście petycję podpiszę.

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Pon mar 15, 2010 12:48 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

No właśnie -
W przyszłym zas absolutnie nie mozna dopuscić do przetargu, gdzie jedynym kryterium jest cena - kot to nie kapusta, czy długopis
Ostatnio edytowano Pon mar 15, 2010 14:01 przez mamucik, łącznie edytowano 1 raz

mamucik

Post » Pon mar 15, 2010 13:32 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

Z rozmowy nt. sterylek ze zorientowaną w tej kwestii osobą pamiętam, że jest jeszcze Pałucka. Z rejonu Śródmieścia do przetargu zgłosiła się tylko jedna lecznica, więc będzie powtórzony.

Jak coś będzie do podpisu, również proszę o PW.

Kawon5

Od: Śro sty 30, 2008 13:02

Post » Pon mar 15, 2010 13:56 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

Nieciekawie to wygląda :-(
Jestem za petycją i oby to coś dało.
No i koniecznie trzeba dopilnować aby w przyszłym roku kryterium była nie tylko cena. Tylko kto to może zrobić?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon mar 15, 2010 13:57 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

No właśnie - i na PW też zostałam słusznie poprawiona - nie Parafialna, tylko Pałucka, daję edit w pierszej wiadomosci.

mamucik

[następna]