koleżanka twierdzi, że w lecie (chyba 2009
- bramę przy przystanku STANIEWICKA, ma tam pętlę wiele linii cmentarnych
jak i o
- bramę przy przystanku BUDOWLANA, na rogu tych 2 ulic (tam nigdy przejeżdżając kotów nie widziałam, ale to jeszcze przecież o niczym nie świadczy...)
jak powiedziałam, że w takim razie przejadę się tam i pogadam z handlarzami o kastracji zaczęła brzydko mówiąc kręcić, zniechęcać, a że to było w lecie i teraz niczego się nie dowiem, a że w lecie nie mam po co jechać (pudło - 1 VII i 9 VIII są rocznice dla mnie ważne, zawsze przynajmniej w którąś z nich jestem na cmentarzu, wchodzę bramą przy drewnianym kościele, wychodzę tą przy Budowlanej), a że skąd ja wezmę pieniądze, itd. Szczerze mówiąc nie bardzo wiem, o co jej chodzi- koty mogła widzieć naście lat temu, o ile wiem od dawna już mieszka na Bródnie, ale wolę sprawdzić niż potem mieć wyrzuty sumienia.
kolejnym miejscem jest przedszkole, prawdopodobnie to przy Św. Hieronima 5, róg Wybrańskiej - znalazła tam w ostatnich dniach młodego, domowego kota, wyszedł do niej z terenu przedszkola. Na moje pytanie, czy raczej jest to sylwestrowa zguba albo niechciany prezent, czy jest tam więcej kotów, nie potrafiła odpowiedzieć. Może więc ktoś z Was coś wie? ja z jej opowieści przychylam się do pierwszej wersji, ale wolę wiedzieć na pewno
Mówiła też, że w pobliskim blokowisku (mieszka przy św. Hieronima, nru nie pamiętam, nie znam okolicy na tyle żeby wiedzieć o którym punkcie mowa) są ogólnie koty, wychodzą w nocy jak jest cieplej, maluchów podobno nie widziała, ale nie wie na pewno. Z tego co się orientuję, może być to teren działania organizacji o nazwie Filemon, ale na 100% pewna nie jestem.
na koniec chciałam podziękować za cierpliwość przy czytaniu tak "zorganizowanej" prośby o pomoc, przy pomocy mamy i Google Maps postarałam się jak najbardziej uściślić wszystkie informacje, mam nadzieję, że choć trochę uda mi się dowiedzieć
w drugiej kolejności będę szukać osób chętnych do pomocy w łapaniu i transporcie, gdyby jednak szykowała się większa akcja - ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie
z góry dziękuję za wszelkie informacje bądź podpowiedzi, do kogo się zwrócić