OBROZA PRZECIWPCHELNA FIRMY BAYER- JAK POLUZOWAC?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 10, 2012 13:20 OBROZA PRZECIWPCHELNA FIRMY BAYER- JAK POLUZOWAC?

Kilka miesiecy temu jednemu z bezdomniakow zafundowalam obroze przeciwpchelna bayera (kot jest uczulony na pchly wiec musi byc chroniony) . Chodzi o taka obroze: http://www.czterylapki.pl/pies/zdrowie_ ... 2063232760
W instrukcji jest napisane, że" [i][i]Obroża została wyposażona w mechanizm zamknięcia zabezpieczającego przed niepożądanym otwarciem. W przypadku zaczepienia obroży o jakiś przedmiot (choć wystąpienie takiego zdarzenia jest mało prawdopodobne), kot będzie w stanie samodzielnie poszerzyć obrożę wystarczająco, aby móc szybko się uwolnić[/i][/i]" Kot przed zima zaczal wiecej jesc wiec troche przytyl a poza tym ma wiecej siersci i probowalam o jedno oczko poluzowac obroze. I naprawde zglupialam, bo ani nie daje sie to poluzowacc ani odpiac . Ja tam nie widze zadnego mechanizmu tylko ząbki plastikowe, ktore uniemozliwiaja poluzowanie. czy ktos uzywal takiej obrozy i nauczy mnie obslugi? Jesli nie to bede musiala ja przeciac a szkoda bo do konca grudnia ma jeszcze waznosc.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob lis 10, 2012 18:37 Re: OBROZA PRZECIWPCHELNA FIRMY BAYER- JAK POLUZOWAC?

Naprawde nitk nie uzywal tego?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09