Co to za choroba? Jak ją leczyć i czy w ogole jest uleczalna

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 13, 2012 20:02 Co to za choroba? Jak ją leczyć i czy w ogole jest uleczalna

Mój kot jest kotem dachowym. Ma około miesiąca. Znalazłam go, przypuszczalnie zostawiła go matka. 3 di temu zaobserwowałam u niego dziwne zachowanie. Na początku występowały wymioty. Po kilku godzinach stracił całkowicie siłę, leżał nieruchomo bez oznak życia. Następnego dnia zauważyłam że bardzo się ślini. Oczywiście stracił apetyt, od czasu do czasu wypił odrobinkę mleka. Oczy zaczęły mu łzawić i wydzielała się z nich ropa. Na początku myślałam że to koci katar. Zmyliło mnie jednak jego agresywne zachowanie. Na początku "warczał" na inne przedmioty, później zaczął warczeć na domowników. Dostawał również dziwne ataki. Najpierw drgawki, później stracił bezwład tylnych kończyn i odchylał mocno głowę do tyłu, wydając z siebie dźwięk jakby się dusił. Po całym tym ataku robił się strasznie agresywny. Potrafił w ciągu 30 sekund przebiec cała powierzchnię pokoju. Po chwili robił się potulny i miły. Wahałam się miedzy wścieklizną a kocim katarem, jednak z tego co przeczytałam w internecie , do niczego mi to nie pasuje. Proszę o pomoc mojemu kociakowi. Dodam jeszcze że kot dba o swoja higienę, ale cały czas oddaje mocz.
Dołączę kilka zdjęć z jego zachowania.

http://s6.ifotos.pl/img/DSC00841J_xraqswx.JPG
http://s6.ifotos.pl/img/DSC00842J_xraqsww.JPG
Obrazek

BuBu ♥

Snookie

Od: Sob paź 13, 2012 19:31

Post » Sob paź 13, 2012 20:18 Re: Co to za choroba? Jak ją leczyć i czy w ogole jest ulecz

A co powiedział weterynarz?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob paź 13, 2012 20:45 Re: Co to za choroba? Jak ją leczyć i czy w ogole jest ulecz

Do weta koniecznie!

beata1973

Od: Czw gru 08, 2011 8:24

Post » Sob paź 13, 2012 20:46 Re: Co to za choroba? Jak ją leczyć i czy w ogole jest ulecz

jak dla mnie to maluch powinien już dawno być u weterynarza.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie paź 14, 2012 13:40 Re: Co to za choroba? Jak ją leczyć i czy w ogole jest ulecz

Przy takich objawach kociak powinien natychmiast trafić do weta 8O .
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie paź 14, 2012 14:02 Re: Co to za choroba? Jak ją leczyć i czy w ogole jest ulecz

Niestety, ale nikt nie jest w stanie zdiagnozować kota przez internet. Musi go obejrzeć weterynarz, bo czytanie objawów chorób i próba dopasowania ich do przypadku przypomina wróżenie z kryształowej kuli. :roll: Kiedy sama jesteś chora to też pytasz google, co ci jest? :wink: Tutaj możemy co najwyżej powtarzać chórkiem jak mantrę, że konieczna jest wizyta u kociego doktóra. On na pewno będzie wiedział, co robić. Na forum "weci polecani" możesz poszukać jakiegoś ze swoich okolic.
ObrazekObrazek

sia

Od: Pon maja 07, 2012 7:44