Słuchaj, wydaje mi się, że ten antybiotyk trzeba odstawić.
On nic nie daje, a nie wiadomo, czy nie szkodzi, skoro na początku kot po Augmentinie wymiotował.
Ja nie wiem, czy nie dobrze by było jednak zaryzykować, odstawić wszystkie leki wewnętrzne na czas otrzymania wyniku posiewu, i migiem zrobić posiew. Jeśli okaże się to konieczne, to w każdej chwili można jakiś antybiotyk podać, tylko bez posiewu to będzie strzelanie w ciemno.
Przez te kilka dni zobaczyłabyś jak kot się czuje bez leków, jaka jest temperatura i ogólnie.
I od razu od dzisiaj zacząć na porządnie leczenie zewnętrzne, ale Hexodrm to moim zdaniem jest za mało.
Albo Detreomycyna (kot musiałby chodzić w kołnierzu żeby w żadnym razie maści nie wylizał).
Albo inna maść z antybiotykiem....kiedyś było coś takiego jak Tetradelta, goiło idealnie wszelkie skaleczenia nawet już z ropą.
A na zmianę, i to bym zaczęła już dzisiaj, krople Propolis, 3 razy dziennie, po kropelce do każdego chorego pazurka, do tej kieszonki, po oczyszczeniu jej z ropy. Jakieś pól godziny przed maścią, żeby to dobrze się wchłonęło (wchłania się szybciutko). I tak samo te zmiany na uszach i przy sutkach.
Po tych kilku dniach smarowania już będziesz widziała, czy to działa.
I wtedy ew dołączyć albo maść z antybiotykiem wg posiewu, albo antybiotyk wewnętrznie.
Zaczęłabym też już od razu szukać przyczyny, czyli dieta eliminacyjna, ale z surowego mięsa. Na początek może wołowe ? może królik ? kaczka ? (kaczkę ostatnio łatwo kupić, i ma dużo tłuszczu co jest korzystne). I początkowo NIC więcej, to nie szkodzi że będzie niezbilansowane, przez kilka dni nic mu się nie stanie.
Zapytałabym na barfowym forum, w tym dziale, co dziewczyny poradzą, bo ja w tym nie mam doświadczenia.
http://www.barfnyswiat.org/viewforum.ph ... 18c62c7f32I mierz mu gorączkę 2 razy dziennie o stałych porach, i zapisuj. Obok notki, jakie leki w danym dniu dostawał i jak reagował.