Malutki Puszek z działek i Bartuś o orzechowych oczach...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 09, 2012 17:42 Malutki Puszek z działek i Bartuś o orzechowych oczach...

Puszka znalazłam ok.dwóch i pół tygodnia temu na działkach. Bardzo głosno płakał. Kiedy podeszłam, wspiął się na buty. Mieszkał na daszku w opuszczonej altance. Jedno kociątko, identyczne, leżało na ziemi nieżywe, spadło z daszku... Wzięłam Puszka na działkę rodziców (dwie działki dalej). Starałam się nie dotykać, bałam się, że jak pojawi się matka to go nie przyjmie. Za jakiś czas pojawiła się mama. Odstawiłam kocurka, płakał w niebogłosy, ale matka nie podeszła... Zapadła decyzja. Biorę go. Jakby został sam na noc zjadłby go lis lub kuna. Matka kocurka pojawiła się na drugi dzień i kilka nastepnych dni, miauczała, szukała go. Była na tyle zdesperowana, że ukradła jedno kociątko innej kotce... Nie wiem czy dobrze zrobiłam zabierając malucha, ale zanim go znalazłam na działkach okazało się, że kilka osób kocurka już dotykało, głaskało... Nie wiem jakim cudem urodził się na działkach typowo domowy kot ;)

Karmiłam go mleczkiem dla kociąt kupionym u weterynarza. Teraz je już mokrą karmę. Na chrupki jeszcze przyjdzie czas, bo póki co ma maleńkie ząbki jak szpileczki :) Jest (i będzie) odrobaczany, był nosicielem pcheł. Ma już książeczkę zdrowia. Z kuwetki uczy się dopiero korzystać... i tu jest problem. Puszek je wszystko, nawet żwirek :D Moja koteczka Lanka opiekunje się nim jak synkiem i z chęcią bawi się z nim :)

Zrobiłam kilka ogłoszeń, szukam dla niego domu, chociaż jestem w nim zakochana :) To taki typ kota misia - buzi, pogłaskaj, spać, jeść, buzi :)
Oto moje cudeńko:

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

marzena81

Od: Wto gru 20, 2011 20:48

Post » Wto paź 09, 2012 17:43 Re: Malutki Puszek z działek i Bartuś o orzechowych oczach..

Dziewczyny, sory, mam zawsze problem ze wstawianiem zdjęć :oops:
Obrazek

marzena81

Post » Wto paź 09, 2012 17:45 Re: Malutki Puszek z działek i Bartuś o orzechowych oczach..

Jedno zdjęcie duże, drugie małe... Jak obracam na imageshack to zmiany się nie zapisują... :mrgreen:
Obrazek

marzena81

Post » Wto paź 09, 2012 17:47 Re: Malutki Puszek z działek i Bartuś o orzechowych oczach..

A to Bartuś znaleziony na śmietniku z ranną łapką. To kot guma :) Niesamowicie się wygina i wszędzie wejdzie :) Jemu również szukam domku :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

marzena81

Post » Wto paź 09, 2012 17:51 Re: Malutki Puszek z działek i Bartuś o orzechowych oczach..

Obrazek Udało się odwrócić! :ok:
Obrazek

marzena81

Post » Wto paź 09, 2012 17:52 Re: Malutki Puszek z działek i Bartuś o orzechowych oczach..

Obrazek :kotek:
Obrazek

marzena81

Post » Wto paź 09, 2012 17:54 Re: Malutki Puszek z działek i Bartuś o orzechowych oczach..

Jeśli ktoś byłby tak dobry i powiedział mi jak zrobić, żeby obrócić te dwa duże zdjęcia to z góry dziękuję :) :roll: :1luvu:
Obrazek

marzena81