» Śro paź 03, 2012 9:38
Podtruty kot a jego stan proszę o pomoc
Witam
Na jednym z for internetowych polecili mi to forum abym się tutaj zarejestrował i będziecie mi wstanie pomóc.Chodzi o to że moja 7 letnia kotka musiała zjeść jakąś trutkę na szczury lub została otruta lub zjadła jakąś chorą mysz.Stan ten trwa już powoli tydzień czasu, byliśmy z nią cztery dni temu u weterynarza który podłączył jej kroplówkę gdyż kociak był odwodniony i dostał zastrzyk witaminowy.Po tym wszystkim kot się ocknął i w domu zjadł jeszcze troszkę i poszedł spać.Następnego dnia było to samo i lekarz zalecił podawanie wody i zostawienie kota w spokoju.Jego stan na następny dzień się nie polepszał i weterynarz znowu zaaplikował kroplówkę i zastrzyk z antybiotykiem.Wczoraj kotka sama przyszła na dół, troszkę się połasiła, powyciągała, zaczęła jeść, a my płakaliśmy ze szczęścia widząc ją w coraz lepszym stanie.Dzisiaj kotka znowu leży w fatalnym stanie nie rusza się, jak wstaje to łapki się jej rozjeżdżają.Lekarz zalecił karmienie i picie ze strzykawki a jak się nic nie zmieni to jutro znowu zastrzyk i kroplówka.Czy ktoś może mi powiedzieć co jeszcze zrobić dla niej, czy są szanse że się z tego wyliże ? Ogólnie kotka ma zadziorny i wredny charakterek, zawsze była silna i zwinna, chętna do wygłupów i zabaw, to taki z prawdziwego zdarzenia, smutno nam wszystkim z tą sytuacją i nie wiemy co robić.Czy są szanse że przewalczy to ?