Proszę o pomoc dla kotów bezdomnych działki Rzeszotary

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 02, 2012 18:19 Proszę o pomoc dla kotów bezdomnych działki Rzeszotary

witam prosze o pomoc byłam ogladac działeczke w Rzeszotarach koło Legnicy i ogarnął mnie szok jak zobaczyłam ile tam jest wolnobytujących kotów ludzie zastanawiają jak ich sie pozbyć widziałam wiele maluchów jedna kotka miała 7 maluchów które odganiała od siebie wiele chorych tez młodych jednego widziałam z z takim katarem ze 1 oczka nie było inne z katarem prosze o pomoc gdzie sie udać aby im pomóc. Jednego zabrałam do domku z tych 7 bo tylko one oswojone inne dzikie ten malec ma strasznie zaropiałe oczy pomóżcie

monikaimarta

Od: Wto paź 02, 2012 18:11

Post » Wto paź 02, 2012 22:15 Re: Proszę o pomoc dla kotów bezdomnych działki Rzeszotary

trzeba wątek przenieść na Koty :!:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro paź 03, 2012 7:31 Proszę o pomoc dla chorych bezdomnych kotów co zrobic gdzie

witam prosze o pomoc byłam ogladac działeczke w Rzeszotarach koło Legnicy i ogarnął mnie szok jak zobaczyłam ile tam jest wolnobytujących kotów ludzie zastanawiają jak ich sie pozbyć widziałam wiele maluchów jedna kotka miała 7 maluchów które odganiała od siebie wiele chorych tez młodych jednego widziałam z z takim katarem ze 1 oczka nie było inne z katarem prosze o pomoc gdzie sie udać aby im pomóc. Jednego zabrałam do domku z tych 7 bo tylko one oswojone inne dzikie ten malec ma strasznie zaropiałe oczy pomóżcie

Połączyłam Twoje wątki, pisz proszę w jednym i może podaj miejscowość w tytule.
alix76

monikaimarta

Od: Wto paź 02, 2012 18:11

Post » Pt paź 05, 2012 15:18 Re: Proszę o pomoc dla kotów bezdomnych działki Rzeszotary

Podnoszę.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt paź 05, 2012 17:33 Re: Proszę o pomoc dla kotów bezdomnych działki Rzeszotary

A o jaką pomoc prosisz ?
Nie pytam złośliwie, tylko chcę wiedzieć ile Ty możesz tam zrobić, dać od siebie . Apeli takich jest codziennie dużo. Ludzie myślą, że jeśli poproszą o pomoc na miau to ktoś zrobi za nich wszystko.

Trzeba się dowiedzieć, czy w gminie są środki na sterylizacje i dokarmianie. Jakie to środki, jeśli są ? Czy jest karmiciel/e ? Czy jest miejsce na ewentualne budki (idzie zima) ? Czy w okolicy jest jakaś fundacja i jak jest to jakie ma możliwości pomocy ?

Jak już się o to dowiesz to daj znać, wtedy można myśleć dalej.

A i pytanie czy chcesz się zaangażować w pomoc tym kotom ?

A w tytle dałabym jednak Legnicę, bo to jest jednak zaraz obok niej i ludzi skojarzą miejscowość.

Na pewno znajdziesz kogoś na maiu z Legnicy, który wie jak wygląda sprawa ze sterylkami w gminie.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43