NAJLEPSZY odrobaczacz ??? jak rozpoznac tasiemca ??????

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 21, 2004 9:56

Stronghold wybija glisty przez miesiac na biezaco. Ja bym nic nie dodawala. U mnie byl bardzo skuteczny.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob sie 21, 2004 10:09

lidya, ja sie nie znam, ale on jest jeszcze maly, nie wiem czy podanie mu 2 mocnych srodkow w tak krotkim odstepie czasu to bedzie dobre rozwiazanie.. jak byla zdechla to moze troche padlo a czesc na pewno sie oslabila, wiec ja bym odczekala troche.. no ale jak mowie ja weterynarzem nie jestem wiem moze lepiej jak sie wypowie ktos bardziej kompetentny..:/

loeb

Od: Pon lip 05, 2004 17:45

Post » Sob sie 21, 2004 10:28

lidiya pisze:
Dzien po podaniu stronholdu w kupie pierniczka byla nieruszajaca sie glizda. Jednak dzis w nocy zwymiotowal znowu robala , ale zywego... Czy podac mu cos jeszcze bo maly mi chudnie i nie ma apetytu...

Stronghold wchłania się całkowicie dopiero po 2 dobach od podania, dlatego zaczekałabym conajmniej tydzień od jego podania i obserwowała czy nadal pojawiają sie pasożyty.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob sie 21, 2004 10:31

dzieki :) Uspokoiliscie mnie
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Sob sie 21, 2004 20:17

caly czas pierniczek robi glistami- zywimi!! :evil: Wet kazal podac jeszcvze cos na robaki poza stronholdem.

Martwi mnie tez Ludwiczek... bo rowniez ma rzadka kupe. Dzis dostrzeglam w niej jakies biale kawalki... wygladalo to jak kawaleczki kurczaka, ktore sie nie strawily... :roll: Pogrzebalam lopatka w tej kupie i nie wiem co to jest 8O Czy tasmiemca mozna z czyms pomylic???? :conf:
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Sob sie 21, 2004 21:01

W domu mam systamex i antiverm ..... czym "doodrobaczyc" malucha....?
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Sob sie 21, 2004 21:05

ja z powodzeniem daję PANACUR
supersmakowy- zn bezsmakowy, żadnego pienienia się, plucia
3 dni pod rząd
tabl na 5 kg kota/ do odpowiedniego podziału
super dopyszcznie lub np zmiażdzony na proszek w karmie czy jogurciku

graga

Od: Wto paź 15, 2002 13:52

Post » Nie sie 22, 2004 10:30

lidiya pisze:Martwi mnie tez Ludwiczek... bo rowniez ma rzadka kupe. Dzis dostrzeglam w niej jakies biale kawalki... wygladalo to jak kawaleczki kurczaka, ktore sie nie strawily... :roll: Takie jasne kawaleczki... bleeeeeeeeee Pogrzebalam lopatka w tej kupie i nie wiem co to jest 8O Czy tasmiemca mozna z czyms pomylic???? :conf:
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Nie sie 22, 2004 14:49

lidiya pisze:
lidiya pisze:Martwi mnie tez Ludwiczek... bo rowniez ma rzadka kupe. Dzis dostrzeglam w niej jakies biale kawalki... wygladalo to jak kawaleczki kurczaka, ktore sie nie strawily... :roll: Takie jasne kawaleczki... bleeeeeeeeee Pogrzebalam lopatka w tej kupie i nie wiem co to jest 8O Czy tasmiemca mozna z czyms pomylic???? :conf:

Z mojego doświadczenia (z psem a potem z kotem) wynika, że mógłby to być tasiemiec, tylko te moje kawałki (tzn. zwierzakowe) zazwyczaj jeszcze się ruszały, ale to chyba dlatego, że wcześnie je znajdowałam :roll:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Nie sie 22, 2004 14:50

jeszcze muszę dodać: równie dobrze może to być kurczak, ja przy Salmie miałam już taką paranoję, że kiedyś znalazłam kawałek makaronu na ziemi (przy robieniu obiadu spadł) i wszystkim wmawiałam, że to tasiemiec :roll:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pt wrz 28, 2012 15:36 Re: NAJLEPSZY odrobaczacz ??? jak rozpoznac tasiemca ??????

Dziewczyny mam pytanie, 2 dni temu zaaplikowałam 2 kotom Advocate Bayera bo u Luśki zauważyłam coś białego pod ogonem na sierści (jakby 1 cm robak). Nie myliłam się, dziś po 2 dniach od podania leku w kupie kilka takich ruszających się (chyba to człony tasiemca bo krótkie - do 1 cm i przy ruchu skracające się i wydłużające). Dlatego pewnie ona tyle jadła, ma tasiemca a ja myślałam, że jest obżartuchem.
Chyba Advocate nie działa na tasiemce :?: Bo po 2 dniach od podania są żywe w kupie.
Czyli trzeba coś innego jeszcze zaaplikować :?:
Zastanawiam się czy można, czy leki jakoś się nie skumulują i nie zaszkodzą kotom (przedawkowanie).
Jutro idę do lecznicy ale najpierw chciałam się poradzić bo wiecie jak jest...
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

[poprzednia]