Gorzkie wnioski po nieudanej adopcji - JULIAN I MARGO

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 06, 2012 10:40 Re: Gorzkie wnioski po nieudanej adopcji - JULIAN I MARGO

niezle charakterki:) jak czytam to dochodze do wniosku ze ja mam dwa anioly:):) jeden za drugim przepada....starszy czeka az mlodszy zje....przytulanki....razem spia...nie niszcza...nie miaucza...nie drapia....teraz jeden byl po zlamaniu lapki to drugi go wylizywal nie dostepowal na krok....ale ...wzielam je od malego... i wychowywalam dajac im tyle milosci i oddania ile tylko moglam:)
agula76

Post » Czw wrz 06, 2012 11:27 Re: Gorzkie wnioski po nieudanej adopcji - JULIAN I MARGO

moorland pisze:Dokładnie, nie wyszła adopcja, nie pierwsza, nie ostatnia. Ostatnio z Kasią wyadoptowałyśmy kociaka do pary, która przeszła z nami rozmowe PA idealnie, na rozmowę przyszli przygotowani, z wieloma pytaniam, zapłacili za dodatkowe badania kotka na tokso, kupili super wyprawkę, też wcześniej nie mieli nigdy kota, dostali kilumiesięczną dziewczynkę i też wróciła po tygodniu bo w nocy domagała się zbyt dużo uwagi i tyle, nowi właściciele byli poinformowani, przyjęli do wiadomości, ale rzeczywisość ich przerosła, także nie ma reguły, że gdyby to był kociak jedynak, to by nie wrócił, bo to też już przerabialiśmy. A byłam z Kasią na kilku rozmowach i wiem jak są przeprowadzane, właśnie głównie pod kątem kocich wad, chorób itd. nie sądzę żeby ta rozmowa była prowadzona inaczej. Po prostu nie wyszło, nie ten dom, nie te koty i tak jak napisała autorka wątku, jej wyobrażenia rozminęły się z rzeczywistoscią i tyle, koty wróciły, znajdą inny dom, już zapewne osobno. Nie rozumiem tylko dlaczego osoby nie znające tych kotów wypowiadają się na temat ich charakteru w tonie znawcy na podstawie kilku zamieszczonych tu informacji. Forum nie leczy kotów, więc nie wiem czemu stawia diagnozy behawiorystyczne, ja znam te koty i wcale nie uważam żeby Margo była dominującym kotem. A juz zachowania Julka z oknem w ogóle nie pojmuję, bo w piwniczce w ogóle się nim nie interesowal. Szkoda, że została podjęta decyzja o sparowaniu akurat tych kotów, no ale stało się. Kasia znała koty najlepiej i oceniła sytuacje tak a nie inaczej, nie przewidziała, że koty tak zachowają się w nowym domu, skoro w piwniczce zachowywały się inaczej, gdybyśmy mogli przewidzieć wszystko to w ogóle by nie było nieudanych adopcji.

Nic dodać. Nic ująć :ok: .
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw wrz 06, 2012 14:36 Re: Gorzkie wnioski po nieudanej adopcji - JULIAN I MARGO

A ja tylko nieśmiało dopytam - co się z tymi kotami teraz dzieje? Gdzie są, jak się zachowują wobec siebie i wobec otoczenia? Jestem ciekawa.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw wrz 06, 2012 14:42 Re: Gorzkie wnioski po nieudanej adopcji - JULIAN I MARGO

Pleiades pisze:A ja tylko nieśmiało dopytam - co się z tymi kotami teraz dzieje? Gdzie są, jak się zachowują wobec siebie i wobec otoczenia? Jestem ciekawa.

cytuję z wątku kotów z Pks
Jarka pisze:Dziś rano widziałam piwniczne towarzystwo - Julian jak zwykle dopraszał się o mizianie i uganiał się za Larą, Margot dopisywał apetyt, nawet wyjadała innym kotom z misek.
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Czw wrz 06, 2012 14:54 Re: Gorzkie wnioski po nieudanej adopcji - JULIAN I MARGO

Pleiades pisze:A ja tylko nieśmiało dopytam - co się z tymi kotami teraz dzieje? Gdzie są, jak się zachowują wobec siebie i wobec otoczenia? Jestem ciekawa.

Koty są w naszej małej kotulni. Zachowują się jak zawsze, czyli tak jak się wcześniej u nas zachowywały, Kasia wcześniej opisywała ich stałe zachowanie.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia]