KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 27, 2012 17:09 KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Zdecydowałam się założyć temat, ponieważ zaniepokoiło mnie poniższe ogłoszenie:

http://zachodniopomorskie.gumtree.pl/c- ... Z380379466 tel. 515770194

KOCIĘTA POSZUKUJĄ DOMÓW! 2 kotki okociły się na mojej działce na tzw.ogrodach działkowych,mamy 12 kociątek. Kocięta mają ok 1-2 tygodni. Są śliczne! Szukają domów,ewentualnie podwórek... SERDECZNIE ZAPRASZAM!

zaoferowałam pomoc w ogłaszaniu, opłaceniu kastracji, napomknęłam o możliwości uśpienia ślepych miotów, zero odzewu. Nie wiem, czy osoba dająca ogłoszenie wiedziała wcześniej o bytności na działce niekastrowanych / ciężarnych kotek.

Propozycje pomocy podtrzymuję, ale nie umiem jak widać rozmawiać z tą osobą, nie wiem też, czy nie jest potrzebna szersza pomoc... może ktoś zna sytuację, zna tę osobę, będę też bardzo wdzięczna za rady, co robić... Mieszkam w Warszawie i niestety nie jestem w stanie sama zgarnąć kotek na zabiegi :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 31, 2012 8:10 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Przypominam się :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro cze 06, 2012 22:53 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

może ktoś coś jednak wie?
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw cze 07, 2012 20:56 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Mieszkam w Gdańsku, może uda mi się czegoś dowiedzieć. Możliwe że niedługo mój tata będzie miał okazje przejeżdżać przez tą miejscowość. Wiem że szansa na wybadanie miejsca pobytu kociaków jest mała ale zawsze warto popytać mieszkańców :).
Obrazek
Robimy bannery na prośbę.

Teeo

Od: Sob wrz 03, 2011 22:12

Post » Pt cze 08, 2012 23:27 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Teeo pisze:Mieszkam w Gdańsku, może uda mi się czegoś dowiedzieć. Możliwe że niedługo mój tata będzie miał okazje przejeżdżać przez tą miejscowość. Wiem że szansa na wybadanie miejsca pobytu kociaków jest mała ale zawsze warto popytać mieszkańców :).

Będę wdzięczna :) ta osoba w ogóle nie zareagowała na propozycję pomocy, a ja nie bardzo wiem, do kogo się zwrócić, koleżanka ze Szczecina doradziła mi założenie wątku. Dobrzeby było pokastrować koty na tych działkach, ktoś się może orientuje czy działa tam bądź w pobliżu jakaś organizacja prozwierzęca?
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon cze 11, 2012 19:43 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Niestety niczego sie nie dowiedzieliśmy, tata zdał raport :D ale mieszkańcy nie wiedzą nic.
Obrazek
Robimy bannery na prośbę.

Teeo

Od: Sob wrz 03, 2011 22:12

Post » Śro cze 13, 2012 21:09 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Dzięki za chęci :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 27, 2012 11:49 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Ja mieszkam w Jarosławcu i myślałam, że to Korlino obok Jarosławca, okazuje się ze to jest jednak dużo dalej, koło Białogardu, jakieś 30 km. od Koszalina w stronę Szczecina.Dzwoniłam do tej Pani, jest bardzo chętna na sterylizację, tylko musiałby ktoś pomóc w wyłapaniu(musiałaby być chyba klatka pułapka, bo podobno ciężko je złapać).Nie wiem, może ktoś z Koszalina mógłby pomóc, ja bym się tym zajęła, nawet załatwiłabym sterylki, ale to dla mnie za daleko...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Śro cze 27, 2012 22:52 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Może napisz do Dyktatury pw... Klatkę łapke ma, ma też ( podobno lepszą, większą) Schronisko w Koszalinie...ale to nie ich rejon...rejon moze być Białogardu...od tamtego schroniska jak najdalej się trzymać!. Można jeszcze Schronisko w Kołobrzegu zagadnąć, to też dość blisko ( bliżej niż Koszalin).
Powodzenia :ok:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Czw cze 28, 2012 6:46 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

Tak na marginesie: mam w Białogardzie 3 lub 4 kotki do wycięcia, w tym jedna dzika. Jakby dało radę gdzieś załatwić sterylki, to byłoby super. Bo ludzie są chętni, ale do kogo tam uderzyć ? :roll: O schronisku nic nie mówię... może Kołobrzeg zgodziłby się przyjąć kotki z Białogardu ? :oops:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon lip 02, 2012 2:07 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

jak nikt nie napisał, napiszę w czwartek. Chcę uniknąć ewentualnych duplikatów :)

Ani już dziękowałam na PW, wszystkim jeszcze raz oficjalnie DZIĘKUJĘ za pomoc i zaangażowanie :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob lip 14, 2012 17:16 Re: KARLINO Zach-pom. potrzebna pomoc na działkach!

czy ktoś już działał, czy mam ogarniać organizacyjnie na ile dam radę? :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85