Kot i papugi

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 29, 2012 9:18 Kot i papugi

Witam mam małego kotka od kilku tygodni, jest u mnie od czasu gdy skończył 5 tygodni. Mam także dwie papużki faliste. Czy da się kota tak "wychować" by ignorował je? Do tej pory nie jest nimi zainteresowany. Jak papugi robią kółko po pokoju on tylko spojrzy i wraca do swoich zajęć. Ma ktoś podobne doświadczenie?

jacolek

Od: Pt cze 29, 2012 8:47

Post » Pt cze 29, 2012 10:30 Re: Kot i papugi

jacolek pisze:Witam mam małego kotka od kilku tygodni, jest u mnie od czasu gdy skończył 5 tygodni. Mam także dwie papużki faliste. Czy da się kota tak "wychować" by ignorował je? Do tej pory nie jest nimi zainteresowany. Jak papugi robią kółko po pokoju on tylko spojrzy i wraca do swoich zajęć. Ma ktoś podobne doświadczenie?

Jeżeli teraz nie gania papużek, to bardzo dobrze. Miałam kiedyś papużkę falistą, kota i psa. Całym towarzystwem rządziła papuga. Papugi potrafią się obronić. Ich dzióbki szczypią boleśnie. U mnie towarzystwo żyło w przyjaźni.

Widziałam na FB fotki papugi wtulonej w śpiącego kota. Te fotki, oraz doświadczenia z mojej wielozwierzakowej rodzinki, przekonały mnie, że możliwa jest przyjaźń międzygatunkowa.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt cze 29, 2012 14:46 Re: Kot i papugi

Dziękuje za odpowiedź. By się zaprzyjaźniły to ja nie chcę , szczęśliwy byłbym by po prostu je ignorował. Teraz co najwyżej kotek tylko spojrzy jak latają i nie ma chęci ich łapać. Mam nadzieję że przyjmie je jako coś normalnego a nie jako zabawkę lub co gorsza przekąskę.

jacolek

Od: Pt cze 29, 2012 8:47