Znajdka z niespodzianką :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 28, 2012 20:07 Znajdka z niespodzianką :(

W zasadzie to nie wiem od czego zacząć. Może od końca, mianowicie rodzice znaleźli w garażu kotkę z małymi. Kotka wygląda na bardzo młodziutką, są 4 małe. Naprawdę byłabym wdzięczna za jakiekolwiek sugestie, bo nie mam pojęcia jak im pomóc. Kotka nie jest dzika, kocięta to jeszcze pchły. Do tej pory nie miałam do czynienia z kotami wychodzącymi, mam na stanie 2 wysterylizowane futra, zamknięte od zawsze na 4 piętrze, rodzice jedną niewychodzącą kotkę. Wygląda na to, że malej spodobało się u nich i teraz kilka pytań na które bardzo prosiłabym o odpowiedź:
- kiedy można wysterylizować kotkę?
- czy istnieje możliwość, że kotka zajdzie w kolejną ciążę w okresie karmienia?
- z tego co ustaliłam z rodzinką moglibyśmy się jakoś wspólnie zaopiekować znajdkami, ale zdaję sobie sprawę, że 8 kotów, to spora odpowiedzialność - najbardziej przerażają mnie koszty sterylizacji maluchów i opieki weterynaryjnej.
Czy ktoś mógłby jakoś mnie ukierunkować?
Wiem, że te pytania wydadzą się Wam irytujące, ale przede wszystkim boję się, że jeśli w porę nie zareagujemy, to rodzice będą mieli kocię fermę :(

Sorsza

Od: Wto maja 10, 2005 7:39

Post » Czw cze 28, 2012 20:08 Re: Znajdka z niespodzianką :(

Skad jestes?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw cze 28, 2012 20:22 Re: Znajdka z niespodzianką :(

Śląsk i okolice - dokładnie Bytom - koty zamieszkują w opolskim - przynajmniej na tą chwilę.

Sorsza

Od: Wto maja 10, 2005 7:39

Post » Czw cze 28, 2012 21:13 Re: Znajdka z niespodzianką :(

Kotka może zajść w ciąże kiedy jeszcze karmi kocięta. Najlepiej było by, żeby nie był wypuszczana z tego garażu. Można ją wysterylizować jak kociaki będą już w miarę samodzielne, a kiedy dokładniej, to zależy od weterynarza i od tego, jak wykonuje zabieg-mu np. sterylizujemy wolnożyjące kotki kilka tygodni po okoceniu i po zabiegu dalej karmią kocięta, ale mają bardzo małe cięcie i niewidoczny szew.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24