SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 23:28 SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

WITAM, MAM 5 LETNIEGO KOTKA I SILNA ALERGIE PO WIZYCIE U ALERGOLOGA KTORY STWIERDZIL ZE NA WSZYTSKO MOZNA SIE ODCZULI TYLKO NIE NA KOTA ZACZELAM MYŚLEĆ O WYJSCIU OSTATECZNYM ALE JNADAL MAM NADZIEJE ZEBY SIE NIE PODDAWAC ,ZE TO MOZNA POKONAC I OCALIC LOS KOTKA.

CZY KTOS ZNA lub slyszal o szczepionkach odczulajacych? moze SRODKI ODCZULAJĄCE NA KOTA?PREPARATY DO PRYSKANIA POMIESZCZEŃ..(prosze o info gdzie mozna zakupic takie srodki)

bede zagladac co dzien w nadzieji na zbawienna wiadmość

pozdrawiam serdecznie

maggie1

Od: Wto cze 12, 2012 23:17

Post » Śro cze 13, 2012 5:44 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

Witaj.
Co masz na myśli pisząc o wyjściu ostatecznym?

Na forum jest wielu alergików. Na pewno ktoś się odezwie.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro cze 13, 2012 6:10 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro cze 13, 2012 6:52 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

Zaznaczę , bo temat mnie interesuje...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro cze 13, 2012 8:04 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

maggie1 pisze: PO WIZYCIE U ALERGOLOGA KTORY STWIERDZIL ZE NA WSZYTSKO MOZNA SIE ODCZULI TYLKO NIE NA KOTA
Zmień lekarza! :evil:

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro cze 13, 2012 8:56 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

DZIEKUJE ZA TAK SZYBKIE WSPARCIE WSZYTSKIM A W SZCEGÓLNOŚĆI KROPCE!WŁAŚNIE TYCH INFORMACJI SZUKAŁAM PRZEZ DWIE OSTTANIE NOCE W SIECI.

DZIEKUJE

PS przez wyjscie ostateczne mialam na mysli oddanie kotka jako ostatni sposob zlagodzenia objawow alergi.Ale mam nadzieje ,ze bedzie mnie stac na szczepionkii ich skuteczność pozwoli na zatrzymanie mojego pupila.

pozdrawiam serdecznie .

maggie1

Od: Wto cze 12, 2012 23:17

Post » Śro cze 13, 2012 8:57 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

Odczulałam się z sukcesem biorezonansem magnetycznym (koszt ok. 120 zł, jeśli objawy alergii nie miną po 3 seansach, za które płacisz, to odczulają do skutku na swój koszt). Teraz po 2,5 roku od odczulania i dokocenia się w międzyczasie drugim kotem zdarzają mi się reakcje alergiczne, ale nie są tak dokuczliwe jak poprzednio, zresztą babeczka odczulająca mnie ostrzegała, że jeśli mam kota w domu to odczulanie wystarczy na jakiś czas, a potem trzeba je będzie powtórzyć.
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro cze 13, 2012 16:23 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

maggie1 pisze:DZIEKUJE ZA TAK SZYBKIE WSPARCIE WSZYTSKIM A W SZCEGÓLNOŚĆI KROPCE!WŁAŚNIE TYCH INFORMACJI SZUKAŁAM PRZEZ DWIE OSTTANIE NOCE W SIECI.

DZIEKUJE

PS przez wyjscie ostateczne mialam na mysli oddanie kotka jako ostatni sposob zlagodzenia objawow alergi.Ale mam nadzieje ,ze bedzie mnie stac na szczepionkii ich skuteczność pozwoli na zatrzymanie mojego pupila.

pozdrawiam serdecznie .

Powodzenia !!!!-cieszę się,ze mogłam pomóc! :D
Jako szukajka często jestem zaprzęgana do roboty przez znajomych-jakoś mam szczęscie do znajdowania rzeczy ukrytych :ryk:
Nie rezygnuj z kota-zrezygnuj z takiego lekarza,bo nieuctwo i brak znajomości tematu, a przede wszystkim niechęć do poznawania i wdrażania nowych metod i leków, skreślają go jako lekarza(w moich oczach oczywiście)
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro cze 13, 2012 16:30 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

Jak ja się odczulałam, to było mówione, że można na wszystko tylko nie na sierść zwierząt. Nie wiem jak jest teraz, ale stwierdzenie, że tylko na kota nie ma jest głupie. Czyżby koty miały sierść z czegoś innego niż reszta ssaków? Jeśli chodzi o metody łagodzenia objawów alergii u mnie test zdało częste wietrzenie pościeli, bo objawy miałam przeważnie w nocy. Wszystko jedna zalezy od tego jakie ty masz objawy.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Śro cze 13, 2012 16:36 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

neron pisze:Jak ja się odczulałam, to było mówione, że można na wszystko tylko nie na sierść zwierząt. Nie wiem jak jest teraz, ale stwierdzenie, że tylko na kota nie ma jest głupie. Czyżby koty miały sierść z czegoś innego niż reszta ssaków? Jeśli chodzi o metody łagodzenia objawów alergii u mnie test zdało częste wietrzenie pościeli, bo objawy miałam przeważnie w nocy. Wszystko jedna zalezy od tego jakie ty masz objawy.

Nie uczula sierść kota ,ale białko zawarte w ślinie .Kot wylizuje sierść .
Dodam jeszcze ,że pozbywając się kota z domu ,nie pozbędziesz się od razu alegrenu,bo pozostaje on w otoczeniu ok.2 lat.
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro cze 13, 2012 16:45 Re: SZUKAM SZCZEPIONEK ODCZULAJACYCH NA KOTA,PILNIE:/

kotx2 pisze:Nie uczula sierść kota ,ale białko zawarte w ślinie .Kot wylizuje sierść .

No w sumie racja :P Mój lekarz wspominał, że to właśnie niby najsilniej uczulają "wydaliny": mocz, ślina. Jeśli szczepionak rzeczywiście jest dostępna to warto spróbować. Ja odczulałam się na pyłki drzew i traw. Co prawda całkowicie nie minęło, ale obecnie tylko sobie smarkam od czasu do czasu. Mam nadzieję, że z "kocią" będzie podobnie.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06