Brak apetytu u kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 0:30 Re: Brak apetytu u kota

felin pisze:Jak od czasu do czasu, to nie ma sprawy. Byle nie za często. Mlode kociaki i szczeniaki nie powinny jeść wędlin, szczególnie przyprawionych cebulą i czosnkiem, bo mogą spowodować nieodwracalną anemię. Byly przypadki śmierci szczeniąt karmionych takimi "frykasami".

I kluski i inne badziewia !! Czytałam na dogomani o charcicy która karmili kluskami ... prawie skończyło sie tragicznie ale pieska zabrano tym ludzia ...
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Wto cze 12, 2012 0:35 Re: Brak apetytu u kota

wercia pisze:
felin pisze:Jak od czasu do czasu, to nie ma sprawy. Byle nie za często. Mlode kociaki i szczeniaki nie powinny jeść wędlin, szczególnie przyprawionych cebulą i czosnkiem, bo mogą spowodować nieodwracalną anemię. Byly przypadki śmierci szczeniąt karmionych takimi "frykasami".

I kluski i inne badziewia !! Czytałam na dogomani o charcicy która karmili kluskami ... prawie skończyło sie tragicznie ale pieska zabrano tym ludzia ...

No, ziemniaczki dla pieseczka. A potem pieseczek rzyga, bo w ogóle tego nie trawi :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 12, 2012 0:37 Re: Brak apetytu u kota

felin pisze: Mlode kociaki i szczeniaki nie powinny jeść wędlin, szczególnie przyprawionych cebulą i czosnkiem, bo mogą spowodować nieodwracalną anemię.

przede wszystkim szkodzi sól, której w wędlinach jest mnóstwo. w różnej postaci / nie tylko NaCl /

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto cze 12, 2012 0:41 Re: Brak apetytu u kota

Cebula i czosnek też. Tlumaczylam dla naukowców z UP artykul na ten temat; jeszcze gdzieś go mam w kompie. Mogę poszukać jak chcesz.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 12, 2012 1:20 Re: Brak apetytu u kota

felin pisze:Cebula i czosnek też. Tlumaczylam dla naukowców z UP artykul na ten temat; jeszcze gdzieś go mam w kompie. Mogę poszukać jak chcesz.

Wiem, tyle , ze w obecnych wędlinach, to raczej sama sól, wypelniacze i polowa tablicy Mendelejewa

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia]