INTERFERON - HELP

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 22:58 INTERFERON - HELP

Mamy kotka chorego na białaczkę. Choroba ujawniła się nagle i postępuje bardzo szybko. Próbowaliśmy już różnych rzeczy i nic nie pomaga. Weterynarz polecił nam interferon, ale z tego co się zorientowałam jest on bardzo trudno dostępny. Jeżeli ktokolwiek ma taki lek, np. zostały Wam zbędne dawki po leczeniu Waszego pupila to chętnie odkupię, nawet najmniejsza ilość. Chcemy chociaż spróbować i sprawdzić czy kotek zareaguje na ten lek. To nasza ostatnia deska ratunku. Proszę pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli możecie lub znacie kogoś kto mógłby pomoc proszę o kontakt :
kris8585@wp.pl

Z góry dziękuję za pomoc w imieniu swoim i naszego małego przyjaciela.

KRISsssss

Od: Pon cze 04, 2012 22:47

Post » Wto cze 05, 2012 2:39 Re: INTERFERON - HELP

może tutaj ktoś pomoże:
viewtopic.php?f=13&t=135038&hilit=felv&start=120

napisz skąd jesteś, może ktoś poleci lecznicę, która sprowadza. Ludzki Roferon powinien być stosunkowo łatwy do nabycia, a Virbagen Omega(koci) też można zamówić(ja zamawiałam w mojej pipidówie, gdzie opieka wet. leży), tylko cena dużo wyższa.
Nie wiem, jak to jest w przypadku FELV, który interferon jest skuteczniejszy, ale mogę się dopytać jutro mojej wetki, która ostatnio pochwaliła się przypadkiem wyleczenia kota z bialaczki :ok:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto cze 05, 2012 9:11 Re: INTERFERON - HELP

skąd jesteś?
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Wto cze 05, 2012 12:19 Re: INTERFERON - HELP

mieszkam w Krakowie, ale pisząc "pipidówa" miałam na myśli miasteczko na Lubelszczyźnie, gdzie mieszka moja mama z kotami :wink:
Edit: przepraszam, myślałam, że pytanie "skąd jesteś" skierowane jest do mnie. Dopiero teraz zauważyłam, że zadała je inna osoba, nie autorka wątku
Ostatnio edytowano Wto cze 05, 2012 18:25 przez mikela, łącznie edytowano 1 raz
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Wto cze 05, 2012 13:12 Re: INTERFERON - HELP

KRISsssss pisze:Mamy kotka chorego na białaczkę. Choroba ujawniła się nagle i postępuje bardzo szybko. Próbowaliśmy już różnych rzeczy i nic nie pomaga. Weterynarz polecił nam interferon, ale z tego co się zorientowałam jest on bardzo trudno dostępny. Jeżeli ktokolwiek ma taki lek, np. zostały Wam zbędne dawki po leczeniu Waszego pupila to chętnie odkupię, nawet najmniejsza ilość. Chcemy chociaż spróbować i sprawdzić czy kotek zareaguje na ten lek. To nasza ostatnia deska ratunku. Proszę pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli możecie lub znacie kogoś kto mógłby pomoc proszę o kontakt :
kris8585@wp.pl

Z góry dziękuję za pomoc w imieniu swoim i naszego małego przyjaciela.

Interferon jest bardzo drogi i w Olsztynie bez problemu jest dostępny, po rozpoczęciu można go trzymać do 3 dni, wiem bo niedawno podawałam kotom żeby zniszczyć pp.
joanna3113

Post » Wto cze 05, 2012 16:14 Re: INTERFERON - HELP

Czy zamawialiście Interferon w aptece czy u weterynarza?? jaki byl jego przyblizony koszt??

mikela pisze:może tutaj ktoś pomoże:
viewtopic.php?f=13&t=135038&hilit=felv&start=120

napisz skąd jesteś, może ktoś poleci lecznicę, która sprowadza. Ludzki Roferon powinien być stosunkowo łatwy do nabycia, a Virbagen Omega(koci) też można zamówić(ja zamawiałam w mojej pipidówie, gdzie opieka wet. leży), tylko cena dużo wyższa.
Nie wiem, jak to jest w przypadku FELV, który interferon jest skuteczniejszy, ale mogę się dopytać jutro mojej wetki, która ostatnio pochwaliła się przypadkiem wyleczenia kota z bialaczki :ok:

jakie kolejne kroki podejmowal weterynarz?? co robil?? Juz jestesmy w dosc zaawansowanym etapie leczenia wet. polecil zastosowanie Interferonu - teraz usilna proba znalezienia go i zakupu po w miare korzystnej cenie, bo niestety mamy bardzo ograniczone fundusze!:(

HELPP

KRISsssss

Od: Pon cze 04, 2012 22:47

Post » Wto cze 05, 2012 18:33 Re: INTERFERON - HELP

Roferon alfa(ludzki interferon) można nabyć w aptece, potrzebna jest recepta. Koszt to ok. 100 zł, jak się nic nie zmieniło. Starcza na ok.10 tys. dawek, więc wydatek w praktyce jednorazowy. Musi być przechowywany w zamrażalniku, rozcieńcza się go na bieżąco.
Koci inteferon, oprócz tego, że potwornie drogi(ok.300 zł za dawkę) jest ponoć mniej skuteczny.

Pytałam się wetki, w tym konkretnym, potwierdzonym testami przypadku wyleczenia który ona prowadziła, stosowany był doustnie Roferon w systemie 7 dni podawania, 7 dni przerwy. Jej koleżanka po fachu eksperymentuje kombinując interferon z MMS, czyli...tlenkiem chloru 8O Podobno rezultaty bywają niezłe, zwłaszcza u kotów bez objawów białaczki. Część kotów jednak źle znosi taką kurację (w końcu trucizną) i nie można jej kontynuować.
Roferon można też wspomagać innymi immunostymulatorami, jak np. Betaglukan.
[/url]Obrazek

mikela

Post » Wto cze 05, 2012 22:47 Re: INTERFERON - HELP

Podałam juz kolezance namiary co gdzie i za ile moze kupic.Czekamy jeszcze na "interpretację"wyników,zeby wiedziec co najlepiej kotu podać .Poleciłam na wstepie decyzji podac Zylexis 3 dawki co 2 dni....
Tu masz sławetny watek pomocowy:
viewtopic.php?f=1&t=116724
ale lepiej go na razie nie czytaj,bo zdurniejesz :lol: :lol: :lol: od nadmiaru pomysłaów i wiedzy i niewiedzy :?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto cze 05, 2012 23:25 Re: INTERFERON - HELP

o właśnie, pamiętałam, że był taki wątek, ale nie mogłam go znaleźć :ok:

oby mi nie był nigdy potrzebny...dziś byłam u weta z moim Marcelem, który od dłuższego czasu ma luźne kupy. Zasugerowała, że jeśli badanie kału nic nie wykaże, warto by zrobić test na FELV...
nawet boję się o tym pomyśleć :strach: :(
[/url]Obrazek

mikela

Post » Śro cze 06, 2012 8:01 Re: INTERFERON - HELP

Dziewczyny,załozycielka watku ma juz "opiekę doradczą"-troszke przekazuje info.
Jestesmy po interpretacji ostatnich wyników,ma juz wstepna podpowiedź co dalej.Na razie przy tych wynikach podanie Interferonu ludzkiego wydaje sie nieskuteczne.Kolezanka dostała "wytyczne"i musi je skonsultowac ze swoim wetem prowadzacym.
Mysle,ze w takiej sytuacji mozna rozwazyc później Interferon lub ...CYkloferon.Dostała tez podpowiedx jaki lek moze sasugerowac swojemu wetowi do podania,który w obecnej chwli pomoze podniesc wyniki...Dobra,ja nie bardzo mam czas siedziee....trzymajcie sie tam wszystkie ciepło...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 08, 2012 22:58 Re: INTERFERON - HELP

tutaj jedna forumowiczka chce odstąpić Cykloferon:
viewtopic.php?f=1&t=142856
[/url]Obrazek

mikela

Post » Pt cze 08, 2012 23:02 Re: INTERFERON - HELP

mikela pisze:tutaj jedna forumowiczka chce odstąpić Cykloferon:
viewtopic.php?f=1&t=142856

cykloferonu nie trzyma sie w lodówce....tak na marginesie....ludzki Interferon tak...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 08, 2012 23:03 Re: INTERFERON - HELP

Rady w wątku można podawać, ale proszę nie oferować leku za pośrednictwem forum. Niestety, prawo na to nie pozwala :evil:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt cze 08, 2012 23:08 Re: INTERFERON - HELP

Olat pisze:Rady w wątku można podawać, ale proszę nie oferować leku za pośrednictwem forum. Niestety, prawo na to nie pozwala :evil:

wiemy :)
BOZENAZWISNIEWA