7 szczepień na koci katar..?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 28, 2012 17:39 7 szczepień na koci katar..?

Witam! Jest to mój pierwszy post na forum, więc jeśli go umieściłam w złym dziale, to z góry przepraszam, jednak sprawa jest dość nagląca. Przeglądałam co prawda forum, jednak nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie.
Czy wasze kociaki chorowały na katar koci? I, czy jeśli tak - musiały przejść serię aż siedmiu zastrzyków, codziennie przez tydzień? Dzisiaj u mojego 6-cio tygodniowego malucha pani weterynarz stwierdziła kk i zdziwiło mnie nieco jej zalecenie codziennych zastrzyków...

Jud

Od: Pon maja 28, 2012 17:34

Post » Pon maja 28, 2012 17:47 Re: 7 szczepień na koci katar..?

A spytałaś, co kotek dostaje? To nie jest szczepionka, bo chorych kociąt się nie szczepi. Dostaje zapewne serię antybiotyku. Jak wyzdrowieje po pewnym czasie będzie go mozna zaszczepić. W zalezności od zaleceń weta, Jednokrotnie lub dwukrotnie w odstępie ok. 3 tygodni.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 28, 2012 18:00 Re: 7 szczepień na koci katar..?

Wybacz, moja pomyłka - tak, to nie może być szczepionka. :lol:
To mój pierwszy kot i dlatego jestem tak spanikowana. Nie wpadło mi do głowy, że to może być antybiotyk. Wet zapisał w książeczce zdrowia kota co futrzak dostaje, jednak nie mogę tego rozszyfrować. ;) dziękuję piękne za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś. Już dziwne wyobrażenia miałam co ta pani aplikuje Fenrizowi. :D

Jud

Od: Pon maja 28, 2012 17:34

Post » Pon maja 28, 2012 18:15 Re: 7 szczepień na koci katar..?

Nie pamiętam, czy codziennie, ale antybiotyk na katar w zastrzykach moja tymczasowa kicia na pewno dostawała i pomogło ;) więc nie martw się.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03