Drobniutka kochana Lila Już w swoim domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2012 10:37 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

I co tam u koteczki?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon maja 07, 2012 12:54 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

Mała miała pojechać do domku w sobotę pod Wrocław, ale się pochorowała w czwartek (bo święto to najlepszy czas na chorobę). Dostała gorączki i wymiotów. Ale na szczęście Pani Wet z Wałbrzycha, która kiedyś sterylizowala Gabi, przyjęła małą w czwartek, zbadala i dała leki. I co - zaraz po tym Lila stanęła na nogi. Antybiotyk ma jeść przez tydzień. Na szczescie domek zakochany w koteczce cierpliwie czeka :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon maja 07, 2012 13:10 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

Turkawko to rozumiem, że koteczka już u Ciebie. :D

Bardzo się cieszę i kciuki trzymam za udaną adopcję. :ok:
Obrazek

mimbla64

Post » Pon maja 07, 2012 13:44 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

Nie, koteczka jeszcze u inuś. Skoro jest domek, to najlepiej, żeby bezpośrednio pojechała do domku (bez zmiany miejsca pomiędzy). Ja ją zawiozę. No a poza tym w międzyczasie się wzięła i pochorowała. Chyba bardzo nie chciała do mnie ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon maja 07, 2012 14:09 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

turkawka pisze:Nie, koteczka jeszcze u inuś. Skoro jest domek, to najlepiej, żeby bezpośrednio pojechała do domku (bez zmiany miejsca pomiędzy). Ja ją zawiozę. No a poza tym w międzyczasie się wzięła i pochorowała. Chyba bardzo nie chciała do mnie ;)

No fakt, im mniej zmian tym lepiej. :D
Obrazek

mimbla64

Post » Pon maja 14, 2012 9:19 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

No to Lila pojechala do domku wczoraj. Z kontenerka wyszla pewnym krokiem, zwiedzila cale mieszkanie, szybko znalazla kuwete i miski. No i zaczela wskakiwac :) W nocy grzecznie spala (do 4 :D), potem polazila i poszla spac dalej. Podobno wieczorem juz siedziala na kolanach.
A musze Wam powiedziec, ze jest sliczna (te zielone oczy!) Moj chcial ja nawet zostawic na tydzien u nas w domu ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon maja 14, 2012 9:41 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

turkawka pisze:No to Lila pojechala do domku wczoraj. Z kontenerka wyszla pewnym krokiem, zwiedzila cale mieszkanie, szybko znalazla kuwete i miski. No i zaczela wskakiwac :) W nocy grzecznie spala (do 4 :D), potem polazila i poszla spac dalej. Podobno wieczorem juz siedziala na kolanach.
A musze Wam powiedziec, ze jest sliczna (te zielone oczy!) Moj chcial ja nawet zostawic na tydzien u nas w domu ;)

Ale miłe wieści. :D
Też zwróciłam uwagę na te zielone oczyska. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. w nowym domu. Turkawko, jak będziesz miała jakieś wieści lub zdjęcia z nowego domu, to pisz bardzo proszę. :kotek:
Obrazek

mimbla64

Post » Pon maja 14, 2012 12:09 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

Turkawka mnie wyprzedziła z dobrymi wieściami :D
mimbla64 Dziekuje za wsparcie finansowe :1luvu:
Turkawka tobie również wielkie dzieki za pomoc w szukaniu domku dla małej Lili :1luvu:
Mam nadzieję ,że kicia ujmie swoim urokiem nowych duzych :D

inuś76

Od: Czw paź 22, 2009 8:57

Post » Sob maja 19, 2012 14:36 Re: Drobniutka kochana Lila szuka domku!Dolnyśląsk.

Taki mail otrzymałam z nowego domku Lili

Witam! Obiecałem, że napiszę Pani coś o kotce Lili, która była u Pani tymczasowo. Kotka ma się dobrze. Znalazła sobie już ulubione miejsce w mieszkaniu - dolną półkę w szafie :) Papierowe kulki jak na razie świetnie spełniają rolę zabawek, tym bardziej że mamy drewnianą podłogę i za każdym razem kiedy kotka próbuje złapać kulkę, ta odlatuje dalej. Apetyt jej dopisuje, kiedy ma ochotę na konserwę przychodzi do kuchni i obwąchuje okolice lodówki. "Mokre" dostaje 2 razy dziennie, a chrupki zawsze są w miseczce. Ma już pieniek do rozciągania się na nim, ale jeszcze się do niego nie przekonała. Z początku trochę się mnie bała i uciekała kiedy chciałem ją pogłaskać, ale już się do mnie przyzwyczaiła. Dotychczas wszystko jest w jak najlepszym porządku. Kiedy kotka już na dobre oswoi się z nowym mieszkaniem zabiorę ją do weterynarza na standardowe badanie oraz szczepienie. Załączam na razie 3 zdjęcia Lilki. W razie gdyby się coś działo, to na pewno Panią poinformuję.
Pozdrawiam!
David

Obrazek

Obrazek

Fotki troszke mało wyraźne, ale zawsze coś.

inuś76

Post » Sob maja 19, 2012 15:25 Re: Drobniutka kochana Lila Już w swoim domku :)

Inuś super wieści. Miło czytać, że się dobrze układa. :D
Obrazek

mimbla64

Post » Nie maja 20, 2012 9:17 Re: Drobniutka kochana Lila Już w swoim domku :)

Inuś nie próżnuje ;) viewtopic.php?f=13&t=142269
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon maja 21, 2012 8:19 Re: Drobniutka kochana Lila Już w swoim domku :)

turkawka pisze:Inuś nie próżnuje ;) viewtopic.php?f=13&t=142269

Oj tak to juz ostatnia bieda przed moim wyjazdem, dla której moge coś zrobić...

inuś76

[poprzednia]