Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2012 15:27 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Uwielbiam gadające koty :1luvu:
Czekamy, czekamy :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 15, 2012 17:01 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Też uwielbiam gadające koty1 Na 3 jeden egzemplarz na szczęście mam. Kłótliwy. :ryk:
Bandzioch jest super, czekamy również na filmik! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 15, 2012 17:06 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

kalair pisze:Też uwielbiam gadające koty1 Na 3 jeden egzemplarz na szczęście mam. Kłótliwy. :ryk: [...]

Zazdroszczę :twisted:
Obrazek

nelka83

Post » Wto maja 15, 2012 17:12 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Znaczy. lubisz się kłócić z kotyma? :mrgreen: :lol:
Jej nie przegadasz! :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 15, 2012 17:45 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

kalair pisze:Znaczy. lubisz się kłócić z kotyma? :mrgreen: :lol:
Jej nie przegadasz! :ryk:

Im głośniej tym lepiej :ok: Z pewnością byśmy się nagadały za wszystkie czasy :mrgreen:
Obrazek

nelka83

Post » Wto maja 15, 2012 17:53 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Mój Tygrys ze też do mnie gada i łazi za mną krok w krok. Zawsze przebywa w tym samym pokoju, jak idę po coś do kuchni to idzie ze mną. Jak się kąpię to zazwyczaj leży na klapie od wc i patrzy, a potem wskakuje na wannę i z podziwem patrzy na spływające kropelki wody. Dziś w nocy przyszedł i wpakował się do mnie pod kołdrę. Jestem w stanie sobie wyobrazić Twoje zaskoczenie i zachwyt. Nadal tak mam. To są kochane futrzaki zwłaszcza jak się im od małego poświęci sporo uwagi.

Kiedyś wyjechałam, kilka dni był sam a tylko koleżanka do niego zaglądała ale to dosłownie na chwilkę - głównie woda, jedzonko i kuweta. Po powrocie ze 2-3h łaził i gruchał pod nosem. Normalnie mnie opierdzielał. :lol:
Innym razem jakoś w lecie coś cicho było więc ja szukam kota.... Patrzę jest... siedzi na oparciu kanapy i wlepia się w ćmę na suficie... normalnie zamarł... wtedy pod nosem powiedziałam coś w stylu: "ohoooo ćma" a ten jak się nie obróci ze wzrokiem bazyliszka i nie warknie... na co ja: "mam pomóc czy się odwalić?" a ten znów warknął i poszedł... hahaha
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Wto maja 15, 2012 19:11 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Ciekawi mnie fenomen interpretowania kociej mowy, w sumie niewiele wiedząc intuicyjnie słyszę w tym co Bandzioch do mnie gruchomiauczskrzeczogada to, co chce mi powiedzieć. I jestem ciekawy, czy to nasza nadinterpretacja, czy faktycznie tak jak koty rozumieją nas po intonacji głosu, tak i my jesteśmy w stanie do pewnego stopnia je zrozumieć (a właściwie, jak mi się wydaje - całkiem nieźle).

Ja wymiękam jak Bandzioch robi "pac" na ziemię jak tylko mnie zobaczy :) i trzeba przysiąść i pomasować brzuszek (uwielbia być głaskany po brzuchu, często się wywraca na plecy i grucha żeby go głaskać). A ostatnio mój chłopak wziął zabawkę kocią, tą za którą ze mną potrafi godzinę latać (ledwo dyszy, jęzor wywalony a on dalej chce) i próbował się z nim bawić - kot spojrzał na mojego faceta, i nawet nie spojrzał na zabawkę, tylko miałknął z wyrzutem jakby chciał mu powiedzieć "nie umiesz" :)

krzyk

Od: Nie maja 13, 2012 7:05

Post » Śro maja 16, 2012 19:37 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Wróciłem do domu, Bandzioch nie za bardzo skory do rozmów, bardziej do zabawy i głaskania, więc czego chce kot, to jego :) :)

W linkach filmy :)

http://youtu.be/D7TXano_AYU

http://youtu.be/luCKNmNjFyk

http://youtu.be/Zg5juYEUU8M

http://youtu.be/D5eN52bJ_Rw

krzyk

Od: Nie maja 13, 2012 7:05

Post » Śro maja 16, 2012 19:53 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Bandzioch jest przesłodki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A jaki ma WIELKI ogon 8O

Faktycznie chłopak jakiś nierozmowny dziś, ale nadal mam nadzieję, że usłyszę porządnie rozgadanego Bandziocha :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Śro maja 16, 2012 20:09 Re: Bandzioch i ja mówimy dzień dobry :)

Bandzioch ale ty masz wiewiórczą kitę,piękności kawaler :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

[poprzednia]