Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 15, 2010 10:12 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Patmol pisze:Ona na okna też się nadaje? czy tylko na balkon?

Nadaje się, jak najbardziej
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw lip 15, 2010 10:14 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Spinca dzięki za wyjaśnienia na PW, skopiowałam wszystko dla mojego TŻta i fotkę też plus opis od Reddie :) Dzięki dziewczyny! :*
Podoba mi się ta siatka, naprawdę będzie praktycznie niewidoczna :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lip 15, 2010 10:17 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

I my się podpinamy.
W nowym mieszkaniu już w oknach są moskitiery, ale osiatkowanie balkonu jeszcze ans czeka :roll:
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Czw lip 15, 2010 10:18 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

O jesuuuu, nie pokazuj tego żadnemu facetowi :oops: będzie miał ubaw z mojej pisaniny!

Żartuję, trudno, muszę się pogodzić z brakiem zdolności technicznych..... mam nadzieję, że do czegoś się przydałam :)

spinca

Post » Czw lip 15, 2010 10:28 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

A jak to się montuje na okno? ja też poproszę o informacje.
Przede wszystkim czym to się przymocowywuje?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lip 15, 2010 10:36 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Można zamontować siatkę za pomocą linki stalowej lub sklejki drewnianej.

Jeśli za pomocą linki, wywierca się otwory w ścianach wkręca kołki z haczykami, rozpina siatkę z linką dookoła, kończy za pomocą śruby rzymskiej, np
Jeśli przy pomocy listewek drewnianych, robi się stelaż, do niego przypina siatkę i całość przytwierdza do ściany.
Ja wolę linkę, a na oknie to już na pewno bym wolała, bo takie coś łatwiej zdemontować, choćby po to żeby umyć parapet.

Są tu na stronie głównej miau fajne instrukcje obrazkowe różnych rozwiązań.

Ja na pw pisałam Dziewczynom jak to wygląda u mnie, kopiuję też tutaj, może się przyda

"Ja mam loggię, co prawda kanciatą, ale było łatwiej bo niepotrzebny mi był żaden stelaż. Zamówiłam siatkę równo z wymiarem dziury balkonu, bo chciałam mieć ją montowaną na sztywno, żeby mi nie zwisała luzem.
Kupiłam 14m linki stalowej 3 mm w sklepie żeglarskim, od razu w tym sklepie końcówki tej liny zawalcowali mi i na końcach zamontowali elementy śruby rzymskiej (możesz sobie obejrzeć te końcówki w sklepie http://www.bakista.pl/index.php?c=1082&pr=543&p=2 )
Przeplotłam linę przez oczka siatki, miałam wywiercone otwory co około 40 cm, haczyki mi koledzy w pracy trochę podoginali żeby był mniejszy kąt niż 90 stopni, bo przeważnie około tyle mają zwykłe haczyki, mi zrobili tak, żeby były bardziej podobne do litery U.
Rozpięłam siatkę na haczykach, na koniec końcówki liny skręciłam w tym czymś metalowym i już. "

spinca

Post » Czw lip 15, 2010 10:39 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Spinca, no co Ty! Dla mnie to jest napisane konkretnie i rzeczowo :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lip 15, 2010 10:41 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

mokkunia pisze:Spinca, no co Ty! Dla mnie to jest napisane konkretnie i rzeczowo :)

No to albo ze mną nie jest tak źle, albo z Tobą też nienajlepiej ;) TZ określi gdzie leży prawda ;)

spinca

Post » Czw lip 15, 2010 10:42 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Bardzo dziękuje. Skopiowałam dla TŻ.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lip 15, 2010 10:57 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Ale Wam fajnie z tymi loggiami. My mamy bardziej skomplikowany balkon. I jeszcze do tego montaż ma być nieinwazyjny w strukturę ścian. Ale ważne, że po tylu latach doczekałam się w ogóle jakiegoś balkonu :mrgreen:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Czw lip 15, 2010 11:07 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Jaka optymistka :) Super :)
Zróbcie dokumentację z montażu, bo rzeczywiście z loggiami to pikuś.

spinca

Post » Pt lip 16, 2010 20:04 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciowej?

Mam taki zamiar, bo chciałabym na stronie fundacji dodać kolejną metodę zabezpieczania okna/balkonu.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pon maja 14, 2012 19:17 Re: Sieć rybacka na balkon - jakie parametry tkaniny sieciow

spinca pisze:Zdjęcie siatki, nawet z uroczym dodatkiem :) Żeby nie było, że ukrywam jakieś koty, to jest fotka z firmy od siatek, nie moja ;)

Obrazek

Toż to mój Abdullah! :D Dawno temu udostępniłam swoje zdjęcia w internecie odnośnie zabezpieczenia balkonu i proszę - Abdul został twarzą firmy "Korsze" :ryk: no ''kopara mi opadła'', że tak powiem!
Spinca, dziękujemy za ten uroczy przydomek :kotek:
Tak na marginesie to ciekawe czy firma od siatek odpali mojemu Abdiemu jakiś %? W końcu trochę ich rozreklamowaliśmy :lol: a tak na serio, to cieszymy się bardzo, że możemy, choć trochę, pomóc w tak ważnej sprawie jaką jest kocie bezpieczeństwo.
Gdyby ktoś potrzebował, podaję adresy stron z opisem naszego zabezpieczenia balkonu:
http://miau.pl/zabezpieczenia/balkony.php
http://kotusiowo.frix.pl/temat/95284/z- ... koniecznie
Pozdrawiamy :kotek: :kotek:
Obrazek
Abdul i Oskar
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mama Abdula

Od: Pon cze 26, 2006 22:47

[poprzednia]