Można zamontować siatkę za pomocą linki stalowej lub sklejki drewnianej.
Jeśli za pomocą linki, wywierca się otwory w ścianach wkręca kołki z haczykami, rozpina siatkę z linką dookoła, kończy za pomocą śruby rzymskiej, np
Jeśli przy pomocy listewek drewnianych, robi się stelaż, do niego przypina siatkę i całość przytwierdza do ściany.
Ja wolę linkę, a na oknie to już na pewno bym wolała, bo takie coś łatwiej zdemontować, choćby po to żeby umyć parapet.
Są tu na stronie głównej miau fajne instrukcje obrazkowe różnych rozwiązań.
Ja na pw pisałam Dziewczynom jak to wygląda u mnie, kopiuję też tutaj, może się przyda
"Ja mam loggię, co prawda kanciatą, ale było łatwiej bo niepotrzebny mi był żaden stelaż. Zamówiłam siatkę równo z wymiarem dziury balkonu, bo chciałam mieć ją montowaną na sztywno, żeby mi nie zwisała luzem.
Kupiłam 14m linki stalowej 3 mm w sklepie żeglarskim, od razu w tym sklepie końcówki tej liny zawalcowali mi i na końcach zamontowali elementy śruby rzymskiej (możesz sobie obejrzeć te końcówki w sklepie
http://www.bakista.pl/index.php?c=1082&pr=543&p=2 )
Przeplotłam linę przez oczka siatki, miałam wywiercone otwory co około 40 cm, haczyki mi koledzy w pracy trochę podoginali żeby był mniejszy kąt niż 90 stopni, bo przeważnie około tyle mają zwykłe haczyki, mi zrobili tak, żeby były bardziej podobne do litery U.
Rozpięłam siatkę na haczykach, na koniec końcówki liny skręciłam w tym czymś metalowym i już. "