kot po zabiegu - godzinę po znieczuleniu nadal nie reaguje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 12, 2012 11:04 kot po zabiegu - godzinę po znieczuleniu nadal nie reaguje

Bardzo proszę o pomoc, bo się niepokoję. Jesteśmy ponad godzinę po zabiegu czyszczenia zębów (i - niestety - usuwaniu kilku). Wróciliśmy do domu, kotka leży, ale nadal nie reaguje nawet na dotknięcie ucha. Niestety u nas "we wiosce" zwanej miastem, tylko jeden wet ma rozwierak i musieliśmy wybrać tego, który podaje (podobno) troszkę za dużo znieczulenia, szczególnie kotom. Kiedy zacząć się poważnie niepokoić? Bo przerażona jestem już teraz. Po sterylce reagowała już w czasie pierwszej godziny po zabiegu, a teraz nic. Kotka ma 3,5 roku.

Bardzo proszę o pomoc i radę, kiedy dzwonić do weta w tej sprawie.

(Jeśli wybrałam zły dział, to przepraszam i proszę o przeniesienie.)

SaszaGrigoriewna

Od: Sob maja 12, 2012 10:58

Post » Sob maja 12, 2012 12:51 Re: kot po zabiegu - godzinę po znieczuleniu nadal nie reagu

Kot różnie dlugo metabolizują narkozę. Godzina czy dwie to jeszcze nie jest tak dlugo. :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob maja 12, 2012 12:54 Re: kot po zabiegu - godzinę po znieczuleniu nadal nie reagu

Jak kotka?

valborga

Od: Śro gru 29, 2010 16:03

Post » Sob maja 12, 2012 13:01 Re: kot po zabiegu - godzinę po znieczuleniu nadal nie reagu

Pojechaliśmy jednak drugi raz do weta i u niego zaczęła reagować na dotyk - zamrugała okiem. Teraz już się wybudziła i dochodzi do siebie. Zasiałam panikę trochę, ale jest już dobrze. Dziękuję :)

SaszaGrigoriewna

Od: Sob maja 12, 2012 10:58

Post » Sob maja 12, 2012 13:20 Re: kot po zabiegu - godzinę po znieczuleniu nadal nie reagu

lepiej panikować niż potem żałować że się coś zlekceważyło :wink:
:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob maja 12, 2012 13:30 Re: kot po zabiegu - godzinę po znieczuleniu nadal nie reagu

Ja zawsze w przypadku narkozy proszę o podanie na koniec 20 cm podskórnej wlewki z cocarboksylazą - to przyspiesza metabolizowanie, poprawia natlenowanie i diurezę.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04