Pomocy - dlaczego kicia się nie przytula?...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2012 11:54 Re: Pomocy - dlaczego kicia się nie przytula?...

Lunix pisze:nawet jak gryzie to staram się ją przytulać żeby wiedziała że ją i tak kocham.

I w ten sposób dajesz jej sygnał, że wszystko OK ;)
Jak zacznie gryźć, przerwij zabawę i odejdź - z czasem kicia nauczy się, że to jest zachowanie niepożądane.
A co do przytulania, przychodzenia na kolana - może to przyjdzie z czasem. Miałam kiedyś kota, który przekonywał się do tego ok. 4 lat.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon maja 07, 2012 12:47 Re: Pomocy - dlaczego kicia się nie przytula?...

lister pisze:A jeśli mogę spytać.. to czemu nie ma w mieszkaniu warunków? Jeśli mieszkanie spełnia warunki dla jednego kota i to i dla dwóch spełni. Nawet jeśli jest małe mieszkanie to nie przeszkadza.

miasto, 2p, 40m^2 i mąż, który łaskawie po płaczu, prośbach i krzykach zgodził się na jednego kotka ;) uważa, zresztą słusznie, że koty nie są do mieszkań w mieście tylko do domów.. nie ma raczej opcji żeby się na drugiego kotka zgodził.

lister pisze:Ja tu wyczuwam silny instynkt macierzyński :wink: Może Tobie dzidzi potrzeba (jeżeli nie masz)

nie mam ;)
ale to raczej było spowodowane - znowu- mężem.. jak już wzieliśmy kićkę to się okazało (niemożłiwe!) że ma również inne potrzeby, oprócz jedzenia, spania, siusiu i zabawy ;) kto by pomyślał? ;) no i nie mógł zrozumieć dlaczego ona w nocy się budzi i miałczy. więc musiałam ją uspokokajać dla naszego bezpieczeństwa (niewyspany facet=zły facet). tzn. żeby nikt mnie źle nie zrozumiał - on też na swój sposób ją kocha - bawi się z nią, rozmawia (ale tylko jak myśli że nie słyszę :) ) i ogólnie dba żeby wszystko miała. ale nie przytula i ni całuje - od tego jestem ja. z kolei mam wrażenie że ona go bardziej szanuje i wie, że to ze mną może sobie pogrywać ;) bestia po prostu.

Lunix

Od: Śro lut 29, 2012 19:55

[poprzednia]