Poszukiwany dom dla b. biednego maluszka w Trójmieście

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 28, 2012 2:42 Poszukiwany dom dla b. biednego maluszka w Trójmieście

Wczoraj uratowałam kotka - maleńkiego chłopczyka (nie ma więcej niż 6 tygodni) bez oczka, z czterdziestostopniową gorączką i strasznym kocim katarem, sama skóra i kości. Jack Sparrow (tak go nazwałam) jest ślicznym kotkiem - czarnym z białymi skarpetkami i pięknym oczkiem pirata z Karaibów :) Mieszkał w schronie na Szerokiej w Gdańsku i najpewniej przeżył jako jedyny z miotu. Koteczek jest dzikuskiem, ale niegroźnym, po kilku godzinach obecności w mieszkaniu daje się głaskać (bez rękawic) i brać na ręce. Był już u weta, jest w trakcie leczenia, myślę jednak, że z tego wyjdzie, bo ma szalony apetyt. Niestety, moja kotka tymczaska zareagowała na jego widok furią - syczała, skakała na drzwi i urządzała tym podobne sceny. Teraz siedzi odseparowana od koteczka (jego umieściłam w łazience, ją w pokoju), ale wie, że ma nieproszonego gościa i w związku z tym zrobiła się bardzo agresywna - dziś rzuciła mi się na głowę i podrapała twarz. Zdarzyło się to po raz pierwszy. Najbardziej boję się jednak, że przez nieuwagę któregoś z domowników, może koteczkowi zrobić krzywdę.

Może znajdzie się na forum osoba o wielkim sercu, która zechce go przygarnąć, chociaż tymczasowo? Nie wiem, co to będzie...
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2012 20:06 przez Nusia222, łącznie edytowano 2 razy

Nusia222

Od: Pt kwi 20, 2012 23:37

Post » Sob kwi 28, 2012 4:50 Re: Bardzo proszę o pomoc!!!

Najważniejsze, żeby separować malucha, bo sprawa dotyczy nie tylko gniewu kotki. Nie wiadomo, co siedzi w znalezionym kocie. Czyli - jakie wirusy przyniósł. Dobrze robisz, że odseparowałaś.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 28, 2012 6:37 Re: Bardzo proszę o pomoc!!!

Izoluje ogony i postaraj się dowartościować tymczaskę, ona ma intruza w domu ... jak idziesz do niej, myj ręce i zakładaj inny ciuch, nie pachnący małym. Powinna się uspokoić za jakiś czas.
:ok: za koteczka!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob kwi 28, 2012 19:47 Re: Bardzo proszę o pomoc!!!

Dziękuję za rady. Robię jak radzicie - niestety nie pomaga. Kotka jak tylko słyszy miauczenie malucha szaleje. Musi mieć jakąś straszną traumę. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Kupiłam jej calm aid, ale właściwie nie pomogło, trochę ją tylko uśpiło, także moja gorąca prośba choćby o dom tymczasowy, najlepiej z okolic Trójmiasta, jest jak najbardziej aktualna.

Nusia222

Post » Sob kwi 28, 2012 19:52 Re: Bardzo proszę o pomoc!!!

O ile wiem pelne efekty CalmAid są po 72 godzinach.
Spróbuj "oddelegowac" kogoś z rodziny do zajmowania się kotką, niech wie, że dalej jest ważna.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie kwi 29, 2012 2:17 Re: Poszukiwany dom dla b. biednego maluszka w Trójmieście

Kotek coraz mniej się boi:) Już nawet zaczyna się bawić. I je prześlicznie. Najgorsze ma już za sobą :D

Nikt z propozycją domku się jeszcze nie zgłosił. Tak więc czekamy...

Nusia222

Post » Wto maja 01, 2012 2:39 Re: Poszukiwany dom dla b. biednego maluszka w Trójmieście

Kotka nadal się nie uspokoiła... Najgorsze jest jednak to, że kotek będzie musiał mieć operację. Więcej informacji na ten temat:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=127731&start=1035

Jeśli ktoś może pomóc, bardzo proszę o wsparcie.

Nusia222

Post » Wto maja 01, 2012 2:41 Re: Poszukiwany dom dla b. biednego maluszka w Trójmieście

Zapomniałam dodać, że kotek zmienił imię. Okazało się, że oprócz oczka nie ma wiele wspólnego z bohaterem "Piratów" :) A ponieważ jest przesłodziutki - został Karmelkiem.

Nusia222