Pomysł na biznes....MCO, a może nie.....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 19, 2012 11:02 Pomysł na biznes....MCO, a może nie.....

Znalazłam takie ogłoszenie ,,Oddam odpowiedzialnej osobie kotkę rodowodową MCO urodzoną w listopadzie 2010r. w zamian za odchowanie dwóch miotów kociąt'' i zastanawiam się nad hodowlami i hodowcami :? Kupujemy kotke hodowlaną za np. 3000 tyś. zł. Oddajemy do adopcji za dwa mioty kociąt, a że to biznes to nie mamy żadnych strat bo karma , opieka weterynaryjna kosztuje. No i mamy z dwóch miotów liczę sześć kociąt po ok np. 1000zł. na kolanka. Ale zostawiamy dwie kotki do adopcji na takich samych warunkach. Reasumując mamy 4000 tyś na czysto plus dwie kotki jako inwestycja. Czy ja to tylko tak odbieram :evil: :evil: czy coś tu jest nie tak :? , bo jeśli osoba która napisała ogłoszenie nie może zająć się kotkiem to może powinna go sprzedać lub po prostu oddać. A ja widzę tu chyba tylko kasę :roll:

edytka312

Od: Nie kwi 15, 2012 10:33

Post » Czw kwi 19, 2012 11:30 Re: Pomysł na biznes....MCO, a może nie.....

no kasa, kasa, ale co zrobisz? tylko kto pójdzie na taka adopcję, że będzie płacił za karmę, leczenie a potem szczepienia kociąt, a potem gościu przyjdzie i zabierze dwa mioty kociąt i sprzeda? chyba debil.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55