Jaka karma dla kota????

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 31, 2009 19:13 Re: Jaka karma dla kota????

Bo gotowane kosci kurczakowe twardnieja i lupia sie na ostre drzazgi. Gotowanych nie mozna dawac. Natomiast surowe sa dosc miekkie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob paź 31, 2009 19:49 Re: Jaka karma dla kota????

ingenue pisze:
Aniołek_ pisze:i (razem z krwią, razem z sokami, ze wszystkim - kości i chrząstki też mile widziane ;) )
Tak samo można dać np całe skrzydło (lub poprzekrawane),

Kurcze, ja się jeszcze muszę dużo nauczyć... Czyli mogę kotu dać surowe skrzydło kurze CAŁE? :roll: Nic sobie tymi kośćmi nie zrobi? Ja to nawet jak rybę dawałam, to wyjmowałam każdą ość i w palcach milion razy macałam... a mięso z gotowanego kuraka starannie odrywałam, żeby nie dawać nawet najmniejszej chrząstki czy kości. Ale surowe? Tak w całości?

tak surowe, tak całe ;)
chociaż na początek można je poprzekrawać na mniejsze kawałki ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Pt kwi 06, 2012 8:46 Re: Jaka karma dla kota????

hej:) nie wiem czy tu pisać, czy lepiej w wątku z kociakami z zapaleniem dziąseł.
mamy ten problem i co lepsze dla kociaka, animonda carny czy lepiej kupić mięso i je przemrozić? jedzenie nie sprawia jej teraz przyjemności i nie chciałabym by się dodatkowo męczyła z rozgryzaniem kawałów mięsa...
kocica ma 7 miesięcy, nigdy surowego nie jadła, gotowanego też nie, tylko acana i animonda carny. dziąsełka ma całe czerwone, jedzenie suchego ją boli, nad mokrym też się zastanawia...

Sheeana

Od: Pon maja 23, 2011 20:37

[poprzednia]