wysterylizowana kotka i wykastrowany kot

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 04, 2012 15:31 wysterylizowana kotka i wykastrowany kot

witam!
potrzebuje pomocy mam 7 miesieczna wysterylizowana kotke i 3 dni temu przygarnelismy 2letniego kocura ktory jest wykastrowany.na poczatku nasza kicia 'fukala' na niego ,on byl bardzo zainteresowany i calkiem delikatny-ani razu na nia nie fuknal tylko wachal.dzis zauwazylam ze kiedy sie do niej zblizyl ona juz nawet nie zareagowala wtedy on 'wszedl na nia' ,zlapal zebami za kark ona go zrzucila,najezyla sie ,strasznie zaczela fukac w koncu uciekla.co to mialo znaczyc? czy on chce kopulowac? jak mozna to wytlumaczyc? mam jeszcze kolejne pytanie czy oba koty musza miec osobne miski ? narazie maja w dwoch roznych miejscach ale wolalabym zeby jadly razem.z gory dzieki za pomoc! :kotek:

bompon

Od: Śro kwi 04, 2012 15:22

Post » Śro kwi 04, 2012 16:43 Re: wysterylizowana kotka i wykastrowany kot

Raczej chodzi mu zdominowanie kotki - takie zachowanie jest czeste wsrod kotow - ustala m.in. w ten sposob hierarchie w stadzie. Co do oddzielnych misek - moje 2 koty od urodzenia razem nie chca jesc z jednej michy .

/sprawdz czy kocur nie ma jajek :)/

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro kwi 04, 2012 17:33 Re: wysterylizowana kotka i wykastrowany kot

prawda! tak myslalam przez chwile.jajek brak definitywnie :D dzieki! a kuwety tez musze miec dwie? moja kicia chodzi na dwor ale jej kuweta wciaz stoi.kocur wychodzi ale robi w kuwete. jest mozliwosc ze koty sie nie polubia?

bompon

Od: Śro kwi 04, 2012 15:22