Kot lubi bawić się na elektrycznej bieżni :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 19, 2012 0:08 Kot lubi bawić się na elektrycznej bieżni :)

Hej, nietypowa sytuacja u mnie. Znajomy dał mi na przechowanie (na czas remontu mieszkania) elektryczną bieżnię sportową. Kotek jest nią zachwycony, nauczył się ją włączać (mały przycisk na dole) i biega cały czas po taśmie która się przesuwa powoli do przodu, oczywiście na najniższych obrotach. Taśma idzie do przodu a kotek zjeżdża i znowu wskakuje. Wygląda to uroczo, ale zastanawiam się czy to jest bezpieczne. Oczywiście wszystkie zabawy są pod moim okiem, a gdy wychodzę, wyłączam bieżnię z prądu. Generalnie jakby znalazł sobie fajną zabawkę. To mi dało do myślenia. Zastanawiam się czy są jakieś elektryczne zabawki większych gabarytów dla kotów. A może dla kotów mających problem z nadwagą i brakiem ruchu w mieszkaniach, to jest jakieś rozwiązanie - chociaż na pierwszy rzut oka brzmi to dość kuriozalnie. Jak myślicie?
Pozdrawiam.

neofelis

Od: Czw wrz 01, 2011 23:36

Post » Nie lut 19, 2012 0:11 Re: Kot lubi bawić się na elektrycznej bieżni :)

Ciesz się, że kociasty ma radość z zabawy! A możesz nagrać viedo i nam tu wrzucić? Chętnie popatrzę, jak on to robi :D

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lut 19, 2012 0:48 Re: Kot lubi bawić się na elektrycznej bieżni :)

neofelis pisze:Zastanawiam się czy są jakieś elektryczne zabawki większych gabarytów dla kotów. A może dla kotów mających problem z nadwagą i brakiem ruchu w mieszkaniach, to jest jakieś rozwiązanie - chociaż na pierwszy rzut oka brzmi to dość kuriozalnie. Jak myślicie?
Pozdrawiam.

Ależ są! :D
http://www.catwheelcompany.com/home.cfm
http://inventorspot.com/articles/exerci ... _can_do_it
Jest tego o wiele więcej...ale chyba jeszcze nie w Polsce :?
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Nie lut 19, 2012 1:12 Re: Kot lubi bawić się na elektrycznej bieżni :)

Jakoś nie widzę moich kotów w takim kolowrotku :lol:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04