Agresywny kot

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2012 12:53 Agresywny kot

Mój kot jest IDEAŁEM: czysty, grzeczny, niewybredny, niekłopotliwy. Z pewnościa pochodził z dobrego domu i otrzymał statranne wychowanie. Jest z nami juz półtora roku, więc zdążyliśmy się dobrze ze soba zżyć. Ma tylko jedna wadę: jego ukochaną zabawą jest zaczaić się i znienacka złapać człowieka pazurami za nogę (zwłaszcza kiedy coś niosę i nie patrzę). Przyjęłam że kocur "poluje" na mnie z nudów, zamknięty w niewielkim mieszkaniu w towarzystwie dwojga ludzi. Oczywiście nie mogłam się na niego gniewać, zaczęłam uważać żeby nie chodzić po mieszkaniu z gołymi nogami tylko w grubych jeansach. Teraz jednak kocur przekroczył dopuszczalna granicę: kiedy położyłam sie do łóżka, podszedł i przejechał mi pazurami po twarzy. Co robić? Jak zwierza oduczyć takich zachowań? Przecież nie mogę czuć się zagrożona we własnym domu , ani tymbardziej zamykać kota za karę na noc w łazience.

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Czw lut 16, 2012 13:19 Re: Agresywny kot

Drugi kot.
Moja mama ma taki egzemplarz. Ale jak jedzie z moimi chlopakami na wakacje, to jest święty spokój - znaczy, z wielką obopólną radością drą futro z jednym z moich rezydentów. Na drapanie ludzi już nie ma ani energii ani chęci :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lut 16, 2012 13:32 Re: Agresywny kot

kot musi polować, nie ma nic innego w okolicy to poluje na człowieka. Jak mu dasz jakąś wiszącą kulke na drapaku, albo jakąś fajną mysz to może częściowo się przerzuci na nie, ale nic go tak nie zajmie jak drugi kot w domu. Będą sie zaczajać i polować na siebie a ty będziesz mieć ubaw.

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Czw lut 16, 2012 13:35 Re: Agresywny kot

Nasz Leon jest baaardzo spokojnym kotem, ale jako jedynak identycznie na nas polował.
Odkąd przyniosłam do domu Felę, natychmiast przestał to robić. :)

Twój kot nie jest agresywny, po prostu się nudzi i zaprasza Cię do zabawy.
Pojmowanej po kociemu.
Zapewnij mu towarzysza/towarzyszkę zabaw. :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw lut 16, 2012 14:25 Re: Agresywny kot

Mój pierwszy kot traktował mnie jako obiekt do polowań, dokładnie było jak u Ciebie. Nogi, ręce głowa, wszystko było atakowane.

Po przyniesieniu do domu drugiego kota jak ręką odjął.
Święty spokój.
Nie wspomnę o zdziwionej minie polowczyka jak mu się obiekt odpłacił tym samym :lol:
edit: literówki

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Czw lut 16, 2012 15:35 Re: Agresywny kot

No właśnie mój zaczyna się podobnie zachowywać..
w sensie polowanie na nogi, ręce i co tylko można....
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43