Po narkozie ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 15:50 Po narkozie ...

Zakładam temat, bo w kocim ABC nie mogłam znaleźć tematu.
Dziś o 11.40 kotka miała pod narkozą zdejmowany kamień z zębów i spi i spi jak suseł. Nie spytałam weta o której zacznie się budzić i trochę się zaczynam niepokoić.
Ile ona jeszcze będzie spać? :?
I kot się martwi, bo nie ma się z kim bawić 8)
Aga__

Post » Sob lut 04, 2012 16:35 Re: Po narkozie ...

Mam małe doświadczenie z narkozą w celach innych niż sterylizacja. Po sterylizacji koty dochodzą do stanu normalnego po ok. 12 godzinach, ale bywa, że znacznie dłużej. Jeżeli kot nadal śpi to go przykryj- po narkozie zdarza się wychłodzenie . Jeżeli włączy mu się "szwędacz" ( kot ma imperatyw marszu naprzód bez względu na napotykane przeszkody :mrgreen: ), zamknij go na kilka godzin w przeniosce. Narkoza może powodować halucynacje, wymioty itp. Dzis daj kotu pić, jedzenie dopiero rano.
Są też inne narkozy, które działąją znacznie krócej. Albo narkozy zwykłe ale znoszone przez antydotum-odbierasz wtedy kota trochę oszołomionego, czasem wychłodzonego, ale zupełnie przytomnego.
Nie piszę o wziewnych, bo nie miałam kota poddanego takiej narkozie.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob lut 04, 2012 16:59 Re: Po narkozie ...

Moj kot miał zdejmowany kamień i usuwanego zęba niecałe dwa tygodnie temu. Zabieg miał około 10.00, odbieralam go z lecznicy po 14.00. Był już wybudzony z narkozy, ale jeszcze otumaniony. Po poworcie do domu, kot w zasadzie do wieczora spał, co jakiś czas budząc się i zmieniając miejsce. Ja pilnowałam, aby to było w obrębie łóżka. Spał przykryty kocykami i pod pupę miał podłożony podkład. Zgodnie z zaleceniem Pani Doktor, wieczorem dostał pół saszetki mięsnej RC Convalescence.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37