Najdziwniejsza zabawka dla kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2012 20:33 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

Moja kicia bardzo lubi kulkę z folii aluminiowej takiej od cukierków i piłeczkę pingpongową, nic więcej :?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie sty 29, 2012 20:35 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

alab108 pisze:Moja kicia bardzo lubi kulkę z folii aluminiowej takiej od cukierków i piłeczkę pingpongową, nic więcej :?

Moje dziewczyny podobnie :D Tez uwielbiaja sie bawic aluminiowymi kulkami ale najlepiej z czekolady, bo te male od cukierkow szybko im gina :P

LaRosaNegra87

Od: Nie wrz 25, 2011 11:58

Post » Nie sty 29, 2012 22:11 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

Moje koty uwielbiają arkusze takiej miękkiej, ponacinanej tektury, którą wkłada sie do paczek, żeby wypełnić puste przestrzenie. Zabawka wielofunkcyjna. Na tekturę można wskoczyć z rozpędu i pojechać kawałek po terakocie, można zakopać w niej myszkę a potem jej szukać, można wleźć pod spód i obserwować kolegę przez nacięcia a potem niespodziewanie na niego wyskoczyć, można ją podrzeć na malutkie kawałeczki, a na końcu po wspaniałej, męczącej zabawie bardzo miło jest zrobić sobie w tekturze gniazdo i zasnąć :D :ok: :ok: :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Nie sty 29, 2012 22:16 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

Tekturowa rolka z papieru toaletowego i rajstopy pańci z mozołem zaciągane za meble prosto z łazienki :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sty 30, 2012 1:24 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

Frotka do włosów koniecznie zabrana panu, kapsle od piwa, korki od wody mineralnej, reklamówki ze sklepu - można wleźć, schować się albo zaciągnąć za kaloryfer, oraz hit hitów - kawałek starego futerka z królika - z tym to czasem Gratis urządza kilkugodzinne dysputy filozoficzne :wink:

Ajudah

Od: Pon lis 14, 2011 14:19

Post » Pon sty 30, 2012 1:33 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

Reklamy pizzerii i innych biznesów zawieszane na klamce, srajtaśma (cala; świetnie się ciągnie z kilba na pokoje za jeden koniec), kulki z folii aluminiowej i zabawki z futra. Nieżyjący rezydent-senior lubil sobie postrzelać recepturkami, a uszczelka od kibelkowego rezerwuaru byla hitem przez parę tygodni, dopóki się nie zdematerializowala.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lut 01, 2012 13:51 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

mój grubas od małego uwielbia kulki z woreczków foliowych :) żadne zabawki ze sklepu mu sie nie podobają :/ ja już mam nawet system składania tych woreczków aczkolwiek ostatnio musiałam go trochę zmienić żeby nie ginęły tak szybko pod meblami :P woreczki przyjemnie szeleszczą, ślizgają się po panelach i łatwo się rwą :P no i separatory bo malowania paznokci u stóp ale je uwielbia gryźć i chyba nawet zjadać... gumki receptury też wciąga jak spagetti :/ inne rzeczy go nie kręcą, no chyba, że reklamówka albo folia po zgrzewce wody ale to bardziej jako smakołyk bo może go oblizywać godzinami :P

zdesperowana28

Od: Sob lis 19, 2011 21:22

Post » Śro lut 01, 2012 14:28 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

zdesperowana28 pisze: woreczki przyjemnie szeleszczą, ślizgają się po panelach i łatwo się rwą :P no i separatory bo malowania paznokci u stóp ale je uwielbia gryźć i chyba nawet zjadać... gumki receptury też wciąga jak spagetti :/ inne rzeczy go nie kręcą, no chyba, że reklamówka albo folia po zgrzewce wody ale to bardziej jako smakołyk bo może go oblizywać godzinami :P

Oj ja bym uważała, zjedzenie takich rzeczy może się bbb smutno skończyć, niestety..
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro lut 01, 2012 16:36 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

Wszystkie kupne zabawki, wędki, kulki z dzwoneczkami, miśki z kocimiętką nie interesują Lunki tak jak nakrętki od napojów...

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Śro lut 01, 2012 20:34 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

Podłużne pudełko, jak tunel, w które można wbić z rozbiegu i pojechać po dywanie :) Albo jakakolwiek mała rzecz rzucona w fałdy pościeli, żeby po nią nurkować. Spoko jest też coś ruszającego się pod kocem np. stopa, ręka :)

Pieszkotem

Od: Śro lut 01, 2012 17:45

Post » Śro lut 01, 2012 22:18 Re: Najdziwniejsza zabawka dla kota

mój kociasty najbardziej uwielbia... obierki od ziemniaków ( tylko i wyłącznie od ziemniaków - inne nie wchodzą w grę :D ) gdy tylko usłyszy odgłos obierania 'obieraczką' potrafi wybudzić się z najmocniejszego snu i z prędkoscią światła przybiec po ulubioną zabawkę :)

MaggLbn

Od: Śro lis 16, 2011 11:08

[poprzednia]