jak zamowic idealna bude dla 2 kotow?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 27, 2012 22:30 jak zamowic idealna bude dla 2 kotow?

witam
od jakiegos czasu szukam solidnej,cieplej i wygodnej budy dla 2 kotow.
w sierpniu przygarnelam 2 male,zaniedbane i zagrzybiale koty, udalo mi sie je w pelni wyleczyc i podkarmic.
Niestety ja i corka mamy potworna alergie na koty i nie mozemy miec ich w domu. Mieszkamy w domku pod w-wa wiec zanim nastaly mrozy nasze kotki mieszkaly w dzien na tarasie w budzie z kartonu a noca w garazu. Teraz jest zimno i chcialabym kupic dla nich bude. Ogladalam wiele ofert na allegro i jestem w kropce. Mam 2 koty wiec potrzebuje wieksza bude. Pisalam do sprzedawcow z allegro i obiecali mi wykonac legowisko w podanym przeze mnie rozmiarze, doloza oslone na wejscie itp zgodnie z zamowieniem.... problem w tym, ze ja nie wiem jaka powinna byc idealna buda: jaki rozmiar legowiska dla 2 doroslych kotow bo przeciez niedlugo beda znacznie wieksze, jakie wejscie i w ktorym miejscu, czy oslona z plastikowej zaslony( a'la firana) czy moze wejscie typu kwadratowe drzwiczkiz zapadnia jak stosowane do garazu lub drzwi wejsciowych itp...
moze wy mozesz mi pomoc bo ida mrozy i czas mnie nagli:)))
bede bardzo wdzieczna za pomoc...

myslalam o tej budzie, tylko wiekszy rozmiar,solidna i grube scianki http://allegro.pl/ocieplana-solidna-bud ... 28625.html,
co o niej myslicie i jakie powinnam wprowadzic zmiany?

izaxxi

Od: Pt sty 27, 2012 22:06

Post » Pt sty 27, 2012 23:25 Re: jak zamowic idealna bude dla 2 kotow?

a nie mogą w garażu zostać ?
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Sob sty 28, 2012 2:19 Re: jak zamowic idealna bude dla 2 kotow?

Przejrzyj ten wątek viewtopic.php?f=1&t=119441&hilit=styropia ni napisz do pisiokot - ona ma duże budkowe doświadczenie na bank Ci cos doradzi
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob sty 28, 2012 7:51 Re: jak zamowic idealna bude dla 2 kotow?

#MAGDA# pisze:a nie mogą w garażu zostać ?

Kocie drzwiczki (np http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... i_dla_kota ) w ścianie/drzwiach do garażu i jeśli garaż nieogrzewany to dodatkowo jakaś budka ocieplona styropianem, to chyba najlepsze wyjście. Nie ma co inwestować w budy z allegro- wystarczy zwykły styropianowy domek na mrozy lub i legowisko w ustronnym kącie garażu. Przecież to nie są dzikie koty, nie będą się was bały.
pwpw